|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Abit AN7 pitanjca
pozdrav svim ekspertima! planiram kupiti ovu plocu i u nju ubost neki 2000+ za sad a kasnije nesto bolje zanima me do koje frekve podrzava ploca procesore, na netu pise do 3200+, pretpostavljam da je 3200+ max jer nema jacih trenutno u ponudi. zanima me hoce li se jos proizvoditi socket A procesori ili ce oni zamrijeti i uslijediti 64bitni? e, da, ploca podrzava ata133 i serial ata raid 0,1: ja vec imam seagatea 120 gb sata pa me zanima hocu li ga moci upiknuti u taj serial ata raid na ploci ili cu morat i PCI sata kontroler stavljat (non raid) thx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
http://www.abit.com.tw/page/en/mothe...Specifications na tom siteu imas sve o maticnoj. ja sam vlasnik doticne i moja je topla preporuka svakome tko uzima socket a plocu. obavezno je updateaj na 1.7, najnoviji BIOS. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
AN7 po meni najbolja maticna za socket a imam ju super sam zadovoljan ... btw po meni novi bios 1.7 je smece.... toliko od mene stavi 1.5 i biti ces super zadovoljan. Proc ako ces uzimati uzmi mobilca i teraj ga dokle ide... sata disk bez beda piknes jer ima dva sata utora.
![]() |
#4 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Sto se tice biosa, kod ove ploce koji ce ti bios pasati ovisno je o ramima. Najbolje je staviti modane biose. Pise ti neki su za 2x256 a neki za 2x512. Mislio sam da to s ramama nema smisla ali imao sam 2x256 i sad 2x512 i vidio da ima. Uvelike ovisi o stabilnosti. Samo malo progooglaj i nadi modane biose. Ovaj koji ja imam "podrzava" mobilne athlone pa pise Athlon M kad palim. Kod oficijalnih mi nije pisalo. Ne brini se do kojeg proca podrzava, moj nekad radi i na 3800+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ne slažem se da je AN7 najbolja matična za socket A (iako je i sam imam). To je DFI Lanparty rev.B. Čak bih rekao da je NF7-S bolja što se tiče zrelosti proizvoda. Uzmimo Guru čip. Osim hardware monitoringa i dobre fore sa profilima BIOSa, čip je SMEĆE. Ponavljam : SMEĆE. Zašto? Pokušajte OC-ati. Maknite za više od jedne postavke (recimo, voltažu memorije sa 2.8 na 2.9, ili FSB sa 200 na 203) i sistem će se zblokirati u 9 od 10 slučajeva. Pokušajte upotrijebiti neki drugi program za hardware monitoring osim kičastog i poluupotrebljivog AbitEQ-a. Ne možete. Guru ne da. FanEQ? Smijurija. Možete mijenjati napone samo na 2 headera (od 5 komada) i to samo od 8 do 12 V, a da ne govorim o temperaturnim ograničenjima. BlackBox? Smijurija teška, neupotrebljiv softver totalno. Nemojte me shvatiti krivo, ploča je dobra, uz de8 BIOS odlična, ali pati od dječjih bolesti. rev 1.1 bi zbilja dobro došla, ali nažalost, to vidjeti nećemo. Da ne govorimo da je uz ver.16 BIOS i ovo hlađenje NB-a neće dalje od 220 FSB stabilno, bar ne moj made in China primjerak. Moja preporuka toj ploči ide samo ako je se nađe polovnu za 500-600 kn jer ne vrijedi para kao nova. Ovdje sam naveo samo negativne strane ploče jer ne volim kada netko preporučuje ploču bez trunke kritičnosti samo zato što je ima. Moguće je da sam dobio takav primjerak, tako da me ne napadate da vi nemate takve probleme. Ovu su samo moja razmišljanja o mojoj ploči. BTW, imao sam NF7-S i 8RDA+ tako da imam AN7 usporediti sa drugim pločama. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Na rev.B ide ThermalRight SP97, ali treba Neo backplate (mislim da Mental ima jednu doma, tako da ju je moguće nabaviti). Na rev.A uopće ne ide jer nema rupe oko socketa. A za layout se slažem, iako bi htio vidjeti napajanje ploče malo više prema rubu(ali to već spada u kruha preko pogače domenu). Ja nemam nikakvih problema što se tiče layouta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Dobro, NB cooler je boljka svih Abitica koje ga imaju, ne samo AN7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Probat ću, 5.3.5 nije radio. Javim kakva je situacija kad skinem 5.3.7., ovaj AbitEQ mi ide na živce totalno, tko god ga je razvio treba prvo u programersku, pa onda u dizajnersku školu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja sam sa pcprobe prešao na abiteq. Mežete misliti moj dojam. Stvarno je idiotski program, jedino je dobar za nekog 10-godišnjaka. Ja sam skinou speedfan i sve 5 osim što jedan senzor ne kužim što znaći i ne pali se zajedno sa windowsima |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Imao sam NF7-S, sad imam DFI NF2 Ultra Infinity i smatram da je Infinity, odnosno LanParty B, bolja ploča od Abitice. Bundle je veći, pogotovo kod LanParty, FSB ide puno više (kod mene 243 sa 1.7V vdd, s time da se vdd može dignuti do 1.9V), layout nije savršen, ali nije ni tak loš, meni se recimo sviđa položaj socketa više lijevo (SP97 i NB1+vent stanu skupa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Da je meni jedna LanParty B... Da malo BH5-ice prorade punim plućima... Ovako sam osuđen na flashanje de8 BIOS-a... i na naguravanje fana na NB1C kliješta-sila metode... ![]() Ajde, ako netko hoće zamjeniti LanParty B za AN7... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Sam si se zeznuo,osim ako si ploči nabavio "povoljnije" ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Nikad od tebe Ferengija, moj Freek... ![]() Imaš sve na tržnici i mislim da možeš sam izračunati s koliko sam love izašao u plusu na kraju ![]() ![]() E,da, sad sam se sjetio. Što je bilo da nisi mogao mijenjati množitelj na svojoj DFIjki? I kako to da ti nije izgorila mema na 3.6V? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nisam ti ja neki Ferengi,isto kad si ti kupovao Corsair mogao si bubnut 2x više memorije za tu lovu al nisi nego si uzeo ono najbolje, tako i ja. Samo što sam ja to napravio sa matičnom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
|
Citiraj:
Što se tiče memorije, sumnjam da je itko kupio jeftinije gigu Corsair BH5 RAM-a u Hrvatskoj, danke shimpa i Ozren! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
AN7 ima dobrih ideja al je NF7-S potpuniji proizvod, btw, i NF7-S mjeri iz jezgre, ona sonda je tu kao dodatak. ploča je OK za OC al ne luda. NB cooler je užas i na NF7 i na AN7. Kondenzatori su dosta jadni i raspon napona na NBu do 1,7 odnosno 1,75 je stvarno sramota za OC ersku ploču. DFI Infinity je bolje opremljen od NF7-S, ima 4 sata konektora i bolji layout PATA konektora. NB ima taman onoliko paste koliko treba ispod pasivca za razliku od ABita koji je šparao s pastom. 3,3VDIMM ![]() ![]() Lanparty rev.B nema kod nas već neko vrijeme i nezna se kad ili hoće li uopće doći. Za OC nema kod nas bolje ploče.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Čuj, za cijenu koju sam platio AN7 (hvala virty, evo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Guest
|
Citiraj:
A što se tiče paste na Abitovim NBima, ima jedan grumen u sredini i ništa okolo. I na AN7 ide Vdimm do 3.3. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Nego freek kakve ono ulete imas na forum.hr ?? Mislim nije mi se dalo tamo postati pa da ovdje postam... Ram na 3.6 ------ toliko ide jedino bh5 i isus kaze bh6....
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Radi sad evo trenutačno na 3.3V s dva OGROMSKA pasivnjaka te 2 venta i pasivnjaci su s obje strane. ta memorija zna luđački potegnut nemam pojma zašto,samo svaki dan ide sve manje i sve više volti "treba" izgleda da izdiše dušu skoro, pa ću se morat iskontrolirat malo s voltažom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
koristim stock cooler ma NBu, nisam dizao voltazu i vrtim ju na 9.5 * 232 i sve radi. Voltazu na RAMu napichio na 2.9(ili 3.0 vishe nisam ni siguran) i moj twinmosich kucka na 6-2-2-2 i ja preprepresretan i pre zadovoljan sa plochom
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nema ni moja.Made in china. Ja sam svoju nagurao na 247 fsb na 2.0 vcore (barton 3000+) DE8 bios. Naravno,sa hardcore ramima od 500. Nisam probao sam ovim tinybga coloured 433. Na 246 je radio full stabilno. Prime95 je radio 6 sati bez greske. Nemam pojma zasto inace made in china radi probleme. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|