|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Internet sharing
Cijeli dan se mučim s WLAN USB-om koji sam dobio, i napokon sam uspio da proradi i on, i wlan na laptopu. E sada, na desktopu sam u wlan propertiesu dodao svoju home ad-hoc mrežu i ona se pojavi na laptopu. Uradim connect na tu mrežu s oba računala, i sad su valjda kao spojeni. Međutim, iako sam stavio na local area connection net 2 (od kablovskog neta) da dijeli internet, nemam interneta na laptopu,a ne znam ni kako ću omogućit pristup laptopa podacima s desktopa. Mislim da je problem s internetom zbog laptopa, jer kad sam pokušo i u visti i u xp-u, opet nije radio net. Molim pomoć, hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
A jesi opisao problem da ti mozak stane, šta je pjesnik htio reći ![]() Ovako, koliko sam te ja tu skužio ti bi sa laptopom na net jel, i spajaš ga na komp pomoću ad-hoc. Sad fino pobriši taj ad-hoc što si napravio. Prvo trebaš uključit ICS za local area connection net 2 i odedit u postavkama da ga djeliš sa WLAN USB-om ( koji je na kompu ) tako da on dobije ip adresu - 192.168.0.1 ( WLAN USB na kompu ). Onda na kompu napraviš ad-hoc mrežu ne mjenjajući IP WLAN USB adaptera i nazoveš ju kako hoćeš. Isto tako napraviš na laptopu, napraviš ad-hoc mrežu i da se isto zove kao ova na kompu. Na laptopu podesiš IP wifi adaptera na 192.168.0.2. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Možda je do tog jer nisam ukucao dns na laptop? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
IP na notebooku najbolje ostavi automatski ili ga stavi na 192.168.0.2 što dovodi do toga da subnet mora biti 255.255.255.0, a gateway i primary DNS moraju biti 192.168.0.1.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Nope, ne radi. Btw. kad u propertiesema LAC2 (od kablovskog modema) izaberem internet sharing, je li u homing network trebam izabrati wireless connection, ili LAC1 (Ethernet,ničem ne služi zasada) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Trebaš izabrati wireless connection. A kako taj tvoj kablovski net radi, ne moraš se logirati ili nešto slično ? Dali si na netu čim se modem sam spoji ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Ček, ček malo... uzmeš kabl iz modema ( koji ? ) , odvučeš ga do drugog kompa i instaliraš drivere ( za šta ? ) i napraviš konekciju ( koju ? ) za spajanje ? Na koji način je modem spojen na komp ? Vrlo si nejasan i to od samog početka... Ajd potrudi se to detaljno objasnit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kad sam na laptopu htio internet kablovski, samo sam spojio modem s laptopom, instalirao drivere od modema, napravio manualno new connection(Local Area Connection) i internet je normalno radio,a tako sam instalirao net na svakom računalu koje sam imao. (Ne znam kakve veze ima ali eto) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Opet nisi ništa rekao. Koji modem imaš, na koji način se spaja itd. Kod svakog ICS-a je stvar ista - nakon instalacije svih drivera i namještavanja konekcije moraš shareati onu konekciju koja ide na net i po potrebi u postavkama odrediti za koju drugu konekciju taj sharing vrijedi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
Spojen je na struju, na kompjuter preko neke vrste usb kabla i spojen je na kabal od interneta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
Na device manageru od laptopa mi je upitnik na SM Bus controller? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Kažeš da osim instalacije modema moraš napraviti još nekakvu konekciju? Onda makni sav sharing i ponovo stavi sharing samo na tu novonapravljenu konekciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Daj sliku Network Connections foldera...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Kad si shareao Local Area Connection 2, jesi li u onom padajućem izborniku odabrao Wireless Network Connection 2? Isključi firewall...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Jednom sam nekako preko connection wizarda stvorio nekakav mac bridge, nisam znao šta je pa sam uradio restore, sad ne znam kako opet napravit to? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
Dobro. Sad pogledaj kako su ti postavljene IP adrese na Wireless Network Connection 2 i na drugom kompu. Ne treba ti to za sharing...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Sad sam ispočetka uradio neke stvari, i činilo se kao da će biti nešto, na trenutak sam recieve pakete bio na laptopu, ali je onda stalo. I sad sam primjetio dok su povezani desktop i laptop da mi nestane interneta, prije nije bilo tako |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja sam naon dosta gnjavljenja ovdje po forumu ( hvala Dom-y Os-u na strpljenju), uspio sve srediti PAŽLJIVO pročitavši i primjenivši OVO : http://support.microsoft.com/kb/306126
![]() |
#23 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
EMP moderator
|
Tamo gdje ne radi odi na Start > Run > upiši cmd > OK > ipconfig /all > ENTER i prepiši sve što piše tamo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
EMP moderator
|
Naravno, tamo si rekao da ne radi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
Wndows IP Configuration host name ......laptop Primary DNS Suffix:...... Node Type.......:Unknown IP Routing Enabled......: No WINS Proxy Enabled.....:No Ethernet adapter Local Area Connection: Media State........:Media Disconnected Description.....: Realtek RTL8139.....fast ethernet Physical address.......: 00-0A-E4-CE-D9-4D Ethernet adapter Wireless Network Connection 2: Connection-specific DNS Suffix...: Description......: Atheros Ar5007EG Wireless Network Adapter Physical address.......: 00-22-5F-01-BE-AA DHCP Enabled.......: No Ip Address: 192.168.0.2 Subnet Mask......: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.0.1 DNS Servers: 192.168.0.1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Napredak: Povezo sam oba kompjutera u pravi WLAN, uredno pingam s obe strane, prebacujem podatke s jedne strane na druge ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas