|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
CARnet+IskonDUO+Thopson+Linksys u router modu
kao prvo pozdrav - moj prvi post ovdje ![]() trenutno sam iskon duo korisnik i zelim prijeci na iskon carnet jer je bitno jeftiniji ali tu nastaju problemi (na iskonu su mi rekli da se prelaskom sa dua na carnet mijenjaju postavke thopsona na nacin da on nema vise mogucnosti pozivanja veze jer je u bridge modu (i tu se pocinjem gubiti jer .... ![]() iskon carnet je usluga koja predvidja da se samo jedan komp spaja na mrezu a ne kao sto je kod mene slucaj. ja se spajam na thompsona isljucivo s wirelessom i to sa 2 kompa, ps3 + jos jedan router (na kojemu vise dva kompa) i eto problema ![]() rjesenje je dodavanje extra routera koji ce pozivati carnet i koji ce na sebe preuzeti sav wireless promet. trenutno imam jedan dlink dsl-g684t koji skuplja prasinu i njemu sam namijenio taj zadatak ![]() imam sljedeca pitanja: ima li tko od vas kojim slucajem "how to" za nesto ovakvoga :s ima li tko barem kuharicu za dlink dsl-g684t jer od njega ocekujem sljedece:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sve je to lipo zamišljeno ali "stvar" pada zbog jednog detalja a to je: PPPoE Dial-Up u dsl-g684t radi samo preko integriranog adsl modema (tako je složeno u fw i to nemožeš mjenjat). Prodaj dsl-g684t (bar da izvučeš nešto), kupi Linksys WRT54GL i po mogućnosti ubaci u njega DD-WRT fw (može i origigi fw). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
cek cek nije sve jos propalo upravo se igram i pokusava zamijeniti uloge routera wrtg imam i njega mogu staviti da upravlja thompsonom, no pitanje je onda kako dlink spojiti s wrtg wirelessom i sto unijeti u wrtg da dize vezu na thomsonu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
nakon par mjeseci nastavljam istu temu ali s novim idejama jucer sam naletio na mogucnost otkljucavanja st780 i kreirao sam root acc - odnosno sada imam vece ovlasti od iskona ![]() zanima me sljedece, ako uzmem iskonov carnet acc i oni mi gurnu st780 u bridge mode, da li ja mogu iskoristiti svoje root ovlasti na nacin da preprogramiram st780 na nacin da se opet pocme sam spajati na internet?? takodjer bi bio zahvalan ako netko zna link za podesavanje Configuration Wizard na st780 ili koje se postavke upisuju za iskon.duo a koje za iskoncarnet.duo lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa ako "zadržiš" root ovlasti onda bi trebao biti u mogućnosti da backupiraš postavke. Potraži na netu info, ostaje upitno status tj. postavke na DSLAM - u i dali radi PPPoE kako spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Da ne bi svaki put trebalo ovo činit? Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ljutko jesi uspel složiti net? ja sam na carnet duo usluzi. Dobil sam siemens router sx763. radil mi je u routing modu do nedavno al sma imal nekih problema s vezom pa su mi ga iz iskona resetirali na tvorničke postavke i onda mi je ruter pokupil iskonov noci firmware koji ne dopušta da više radi u route modu. sad je u bridge. Zato sam kupil netgear router WPN824 v2. Kad se spojim na taj rutee i namestim PPPoE postavke taj ruter mi nece zvati da bi se spojil na net. Dal neko ima kakve upute da to rešim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
WRT54GL i u njemu DD-WRT , radi ko sat. Košta jednako kao WPN824, čemu komplicirati. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|