|
![]() |
#1 |
grey hat
Datum registracije: Oct 2008
|
desktop-laptop
Dali je moguce umrežiti desktop sa pci wlan (netgear) karticom i laptop (hp 530) sa intergralnim wlan-om? te da je desktop priključen preko lan-a na dsl ruter, a laptop isto ima pristup internetu preko desktopa Platforma: WinXP SP3 ![]() zvući zbrčkano al valjda ste me shvatili što želim postići |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
naravno da je moguće. Imaš sticky o ovoj temi, no međutim da se skrati priča, jednostavan setup bi bio bridge mode, a savjetujem ga jer si rekao da lap ima pristup internetu preko desktopa. Pritom je važno na desktopu uključiti ICS tj. internet conection sharing. Mana ovakvog setupa je bridge... Važno je napraviti jedinstveno ime mrežne grupe na oba računala, postaviti im fiksne adrese, npr 192.168.1.x, i po mogućnosti konfigurirati DNS. Tada ta kućna mreža pristupa internetu kao mreža. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako stavi router u bridge mode, neće moći s oba kompa istovremeno na net. Ako je u pitanju wlan router, ne vidim razloga da se stavlja u bridge mode.
![]() |
#4 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
neće moći sa oba, ali ja sam shvatio da ni ne želi s oba, pa sam ponudio nekakvo kakvo takvo rješenje... Tako sam ja vozio doma, bez ICS, sa popaljenim svim firewallovima, jer sam imao pošerane diskove radi djeljenja podataka, a takav setup mi se činio najsigurniji. S tim da ja doma imam switch ispred routera, tak da mi je mreža radila i kad je router ugašen. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|