Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.11.2008., 23:05   #1
bela008
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Problem -Jako sporo dizanje mreže !?!?

Ovako imam jedan problem, nisam siguran da li je rješiv. Imam malu mrežu od 4 kompa. Spojeni na gigabitni swich, + svi kompovi imaju gigabitne kartice. Problem je sljedeći kad se spajam na server da dignem neke dokumente ili bilo sta treba mu cca 20 sekundi da mi ocita npr. my documents. To se javlja samo kad prvi put otvaram, 2.,3.,4... put je brzo, tj normalno odmah otvori, nema čekanja. Isto tako mi se dešava kad otvaram word dokumente prvi treba da otvori 100godina, a 2.3.4 ... poslije normalno tj. odmah....
E sad, prvo sam server stavio na share, pa sam napravio network drive, ali i dalje je sve isto.
Moje pitanje je : da li postoji nacin da ubrzam to prvo dizanje i općenito mrežu... Iskreno čudno mi je da sa gigabitnom mrežom toliko treba čekat????

Kompovi su: pentium core2duo 3.0mhz, 3gb ram sa XP SP3
switch: netgear gigabitni 8 portni
kartice : gigabayte integrirane na matičnu
pozdrav
bela008 je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2008., 08:48   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Neko "ubrzanje" možeš postić ako su mrežne postavke podešene sa fiksnim IP a ne na automatic. Znam o ćemu pričaš, M$ biser, probaj isključit (XP - File Explorer - Tools - Folder Options - View, za šroteks Vistu neam pojma di je = traži) Automatic search for network folders and printers
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.11.2008., 09:24   #3
bela008
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Neko "ubrzanje" možeš postić ako su mrežne postavke podešene sa fiksnim IP a ne na automatic. Znam o ćemu pričaš, M$ biser, probaj isključit (XP - File Explorer - Tools - Folder Options - View, za šroteks Vistu neam pojma di je = traži) Automatic search for network folders and printers
znaci to je kao normlano?? Cudno mi je jer u uredu, sve isto kao i doma i tamo radi puno puno brže. A ne kužim zašto. win su isti dan stavljeni na sve kompove kao i mreža . nikakve dodatne postavke nisu stavljane... to me sad izluđuje...
bela008 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 19:37   #4
boki_bl
Premium
Moj komp

boki_bl's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
koja je konfiguracija servera ? Ista kao i ostali kompovi ili ?
Koji je operativni sistem podignut na njemu ?
Koji antivirusni software koristite ?

Radite na Workgroup-i ili Domen ?
boki_bl je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke