|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Problem s ramima(2x512MB + 1Gb pločica kombinacija)
Ploča je DFI DAGF nf4, procesor je A64 3000+ Venice. Dosada sam imao 2x512MB 400mhz corsair u dual channelu i radilo je ok. Danas sam kupio još jednu pločicu od 1Gb Kingmaxa 400mhz i tu nastaje problem... Komp boota, uđe u Windowse i prepozna 2Gb rama, ali rami rade na 333mhz, dok je FSB procesora normalno 400mhz... Pogledao sam omjer proc i rama u Biosu i stoji 1:1... ![]() Ima li nade da rami prorade na 400? ![]()
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Koristi A64 tool, za izračun takta ovisno o MNOŽITELJIMA jer je A64 specifiačn. BTW zašto te toliko brine 333 vs 400 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Baš nisam shvatio što si rekao...i A64 tool ne mogu nigdje pronaći ali si me podsjetio na A64 tweaker i u njemu sam sad stavio rame na 400 i everest sad očitava 400mhz...ali bojim se da to nije riješenje.
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Podesi ručno sve parametre (FSB, CPU, RAM latencije CR stavi na 2) i raspari si ovih 512MB ako su složeni za DC jer ne vjerujem da će ti kontroler u procu svarit 512+512 DC i 1GB na to u SCu...
![]() |
#5 |
Premium
|
Raspario sam ih naravno, u supratnome nije htio bootat. Evo rami rade na 400mhz, ali samo kad to namjestim u Windowsima preko nekog softwarea(nTune, A64 tweaker...). U biosu štogod napravim, neće bootat... I sad više ne mogu ni klokat iz biosa...pa jel netko zna neki dobar software za OC iz Windowsa? nTune ima ograničenje za fsb na 250mhz tako da on otpada.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš li u BIOS-u opciju memory flexibility ili nešto slično?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|