|
![]() |
#1 |
gamer/hardveraš/mrežaš
Datum registracije: May 2004
|
(riješeno) Raptore, i Bogu si težak
Pozdrav ovaj post će bit malo poduži i više je kao jadanje a ako neko zna riješit problem još bolje. Dakle prije neka 3 mjeseca počeo mi se komp zamrzavat i puštat pritom gadno krčanje na zvučnike. S vremenom sam skužio da svi problemi nestanu kad se jedan od diskova (imam ih 3 u kompu) raptor 74gb koji je jedini sata disk, isčupa data kabel, komp se odmrzne u trenu. Rekoh, valjda rikava disk, a što sad bar je još pod garancijom i odnesem ga u links. Tamo kažu ma disk je super i još mi naplate dijagnostiku. Al kažem ajde super bar i dalje imam disk koji je poprilično skuuup k tome a služi mi samo za instalirat igre na njega. Kupio sam novi stata kabel koji ima lock pa se ne može ko prijašni olabavit od vibracija što je sigurno bio dio problema. Sad je rušenje kompa prestalo ali je ostalo gadno krčanje na zvučnicima, čim taj hard proradi. Što sam riješio micanjem zvučne iz jednog pci slota u drugi. Sad jedino što mi ostaje je da kad taj prokleti raptor radi primijetim štekanje u igrama prije ga je pratilo krčanje sad više ne. Probao sam mijenjanja sata portova ali ništa i drajveri za sve su najnoviji. Tako da ako to ne riješim prodat ću raptor koji je naravno do prije tog problema radio ko grom. Tako da sad meni opet nije jasno jel taj disk potpuno ispravan ili ipak nije. Kako da dokažem njegovu neispravnost linksu? Kad pokrećem iste igre s drugih diskova nikakvih problema nema. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li ga probao defragmentirati ili u najgorem slučaju formatirati pa instalirati samo problematičnu igru na njega? Je li SATA kontroler u DMA modu? Smanji sig na dozvoljenih 5 redova.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Hint: Asrock ALiveXFire-eSATA2 R3.0 (sig) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
gamer/hardveraš/mrežaš
|
hvala na savjetima, disk je formatiran stavljene su 2 igre warhead i far cry2, driveri za sata su sa asrock stranice, sata kontroler je u dma modu 5 ili 6. ono što primjetim prvo je da dok se igre obije s tog diska čitaju čuje se pucketanje zvučnika i zvuk je isprekidan što se desi i u igri, kad stane zvuk stane i igra, ono nije neigrivo ali iritira na satu imam još spojen dvd kojeg doduše rijetko rabim ali ne primjećujem probleme s njime sig ću obrisat čim prebacim podatke u moj komp
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
1. Skini si AMD dual core optimizer (ako već nisi). 2. Update-aj bios... http://www.asrock.com/mb/download.as...2%20R3.0&s=AM2 GL |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Ustekaj sata kabel na maticnoj u drugi slot pa vidi onda. Vidio sam na svoje oci na Asus 5pK da na jednom s ata slotu disk "troka" da winamp nemoze radit normalno...... http://forum.pcekspert.com/showpost....5&postcount=95 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
gamer/hardveraš/mrežaš
|
bios updejtan, dual core opt je tu, na zvučnoj od ploče je nekako isto zastane i pucketa tu i tamo, iako manje često. probam još ovo sa sata portovima na ploči isprobati ih sve pa možda na nekom ne šteka
![]() |
#12 |
gamer/hardveraš/mrežaš
|
![]() i gle stvarno na zadnjem portu radi bez greške ![]()
![]() |
#13 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|