|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
problem koji ce me ubit
ovako, danas kupio komp, i slozio ga, i sad problemi su nastali kod instalacije windowsa, stalno mi je izbacivao onaj plavi ekran, nesto tipa acpi i tak... i poludim nakon visesatnog probavanja, i uzmem hard i odem windowse instalirat na drugom kompu, i naravno, sve bez problema, i u nadi da cu uspjet normalno pokrenut windowse, ipak veliko NE.... i kad mi taman treba uci u windowse, na milisekundu mi izbaci plavi ekrancic i resetira mi se uvijek....mislim da je problem do maticne... ovako, konfa je: gigabyte EP45-DS3L E8400 VGA: gigabyte hd 4850 512 mb ddr3 2x2gb kingmax 800 mhz molim vas pomozite, vec sam lud... dal je problem do maticne ili sto, ili raid controler jebe... u priricniku koji sam dobio uz maticnu pise ICH10 a na driverima za maticnu ima jedino ich9.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Isključi raid u biosu Ako imaš chiftec kučište odspoji HDDled i Power led Probaj sa jednom pločicom rama na 5-5-5-15 @1.8~2.1v Testiraj memoriju sa memtestom Flashaj bios Što stavljaš vistu ili xp?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Safe mode?Je li mozes uci u safe mode i iskljucit automatically restart? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Mozda te muci AHCI. U BIOS-u iskljuci, tj. prebaci kontroler na koji su ti spojeni diskovi s AHCI u IDE. Evo slika. Ovo je mislim s P35, neznam koliko su mijenjali na P45 al mozda ce posluzit. Prvi gore gdje pise AHCI je glavni kontroler (ICH10), dolje gdje pise IDE bi trebao biti dodatni kontroler preko kojeg bi trebao iti IDE ako ga uopce jos i ima. Koji su windowsi u igri? Ako je vista, ona bi trebala imati drivere za AHCI. Mozda imas "los" cd windowsa pa probaj s drugim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
stavljam xp na komp...imam chieftec kuciste, ne mogu uci u safe mode nikako....probat cu sad odpojit hdd led i power led..... EDIT: probano sa 4 razlicita cd-a, ja mislim da je problem do maticne.... ali nisam siguran.... jer kad sam instalirao windowse kod frenda i kod njega je normalno windowse podigao... nema pomaka sa iskljucivanjem hdd led, i power led... ovu kombinaciju od rain man-a sam probao vec 100 puta ali i evo sad jos jednom prije 10 minuta i nista.... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.10.2008. u 17:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
jedno pitanje... kad sam slagao komp, oni kablovi od kucista, power led hdd led i tako dalje, i sam onaj drugi tip kabla, audio, usb, i tamo imam neki na kojem pise azalia i 1394, i njih nemam gdje na maticnoj ukopcat pa ne znam dal to ima neke veze.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Six Blade Knife
Datum registracije: Jul 2008
|
1394 je za Firewire tako da to ne možeš povezat, a Azalia je za HD Audio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
XP ti nema drivere za AHCI pa ne bi trebao ni naci disk. Kao sto ti je predlozeno probaj s razlicitim kombinacijama memorije, mozda i drugom, posudenom memorijom, a mozes i plocu probat flashat. Moja ti je preporuka da nosis plocu na reklamaciju. Jednostavno se zna desit, ja sam imao slucaj s raznim proizvodacima, da nova ploca radi probleme. Posto je nova, mijenjat ce ti mozda i bez prijasnjeg testiranja pa sto prije sklopis komp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|