|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Tražim pomoč kod spajanja u mrežu
Imam mali problem. Spajam se sa svoga kompa na internet putem wifi usb dongela.Vezu ostvarujem kroz zid na router koji se nalazi kat nize. Kroz moj komp se na isti internet spaj moja sestra koju sam spojio lan kabelom. Dolje su jos dva kompa. Jedan laptop i jedan zicom spojen direktno na router. To tako spojeno sve funkcionira. Nego, mene zanima kako da spojim svoj i sestrin komp direkno na router, tako da ona ne mora ici kroz moj komp. Moj komp nemoze glumiti server tj. kada ga zgasim ona ostaje bez neta. Htio bi vezu ostvariti bezicno, pa me zanima dali itko ovjde zna kako bi to mogao napraviti. Za ostvarivanje veze bi normalno nabavio potrebnu opremu koju mi preporucujete. Jedina caka je da iz njene sobe nemogu ostvariti bezicnu vezu. Vec sam to probao. Zanima me vise nekakvo rjesenje gdje bi se ja i ona spajali na jedan uredjaj koji bi se spajao na router sto nam daje internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Wireless AP sa Bridge mode rada ili WDS Repeater mode rada. Uređaj ostvaruje bežičnu vezu sa 1. routerom a svoj i sestrin komp spoji žično na uređaj preko mrežnih. Primjeri: AirLive WL-5460AP v2 diskont24.com WL-5460APv2 AirLive WL-5470AP nabava.net WL-5470AP Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.10.2008. u 00:15. Razlog: Popravljeni linkovi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Uspio sam vidjeti samo diskont24.com WL-5460AP v2. Cini se kao povoljno i dobro rjesenje. Hvala ti na linkovim. Sada me samo zanima dali je bridge moguce izvesti sa bilo kojim routerom? I dali postoji neki kvalitetniji model. Nekako ne vjerujem u vrlo jeftine stvari jer su mi do sada stvarale samo glavobolju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Popravljeni linkovi poviše |
![]() |
![]() |
|
|