|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Hitachi HDD HELP
Pozdrav svima!!! Zanima me ovo... Jaran mi je kupio novi HDD Hitachi 320GB. Priključio ga je normalno, ali ga ni BIOS ni Windows ne prepoznaje. Testiran je ponovo u servisu, i ispravan je!! Koji bi problem mogao biti?? Ja lično pretpostavljam da bi moglo biti zbog ne slaganja SATA 1 koji je na matičnoj i SATA 2 koji je na HDD-u. Da li je moguće skinuti neke drajvere za matičnu, chipset koji bi podržali SATA 2 - to mi predložili u servisu. Eto, ako neko ima ideja, bit ću zahvalan D. ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Koliko znam, po defaultu dolazi u "SATA II" modu, pa je za starije ploce potrebno imati plocu sa "SATA II" kompatibilnim kontrolerom kako bi se disk softverski prebacio u "SATA I" mod (pomocu Hitachi Feature Toolsa).
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|