|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2004
|
Pomoć pri sastavljanju :)))
Do sada sam složio jednu cijelu konfiguraciju i to moj prvi komp prije 5 godina, od tada sam ubacivao hardove, przilice, graficke, memorije, ... a danas sam kupio sve komponente za moj drugi komp. Između ostalog matičnu EPoX 8KDA3+, proc A64 3000+, kućište chieftech dragon, .... Pa sad imam par "smješnih" pitanja: 1. U kućištu sam sa šarafima našao neki crni kolutić slično magnetu ali nije magnet, dosta je težak, crne boje, što je to? 2. Na matičnoj nisam dirao jumpere niti slično, samo sam stavio proc i spojio ostale komponente, trebalo bi sve raditi ok po defaultu, ili treba nešto mijenjati? 3. Imam dva IDE na matičnoj, na prvi sam spojio samo hard, a na drugi DVD-RW kao primary i DVD čitač kao slave, jeli to ok? 4. Na kućištu sa prednje strane imam USB i firewire priključak, usb sam spojio na matičnu, ali na matičnoj nemam i firewire, ali imam odvojeno firewire kontroler u jednom pci slotu, kako se može ovaj priključak sprijeda na kućištu osposobiti? 5. Uz matičnu sam dobio limić sa game i com 1 konektorom što treba spojiti na matičnu, samo neznam kako da upiknem kablić u matičnu jer je konektor isti sa obije strane, iako je sa jedne crvena trakica (napajanje) ali neznam kako upiknuti jer nema oznaka? 6. Kupio sam memoriju, prodavač kaže samsung i letimično sam pogledao čipove i piše samsung, ali ima naljepnicu A data i na pločici je ugravirano A data, ustvari sam kupio A data memoriju, jeli? Još bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
1. crni kolutic ![]() 2. Da treblo bi 3.OK je 4. Ak ima Pinove onda na to upkni FW 5.Pogledaj u upustvima trbalo bi ti ppisat ak nis drugo upikni na jednu stranu ak ne dela okreni 6. Nacelno da, ADAT se bolje OC-a od Samsung
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
2. Što bih trebao mijenjati? (za početak ne bih ništa overclockao, prvo da vidim kako je default, a poslije ![]() 3. Ok 4. Pa nema pinove 5. Nepiše ništa, da ne skurim nešto ako pogrešno okrenem? 6. OK ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
crni kolutić je magnet koji služi da se kroz njega provuću neki kablovi, tj. da ne strše na okolo po kućištu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
1. Crni kolutić složi da zategne one žice što idu s matične na prednju stranu kućišta 2. Ako ploča ne prepozna proc onda u biosu namjestiš fsb, množitelj i sl. Ako prepozna onda ništa (eventualno boot sequence i slično) 4. Koji priključak je na kabelu koji dolazi s kućišta ? 5. Na matičnoj kraj pinova bi negdje trebao biti označen prvi pin (oznaka: 1 ![]()
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
2. ok, hvala 3. nema ![]() 4. pa 10 pinski kao i za usb, samo za usb imam pinove na maticnoj a za fire nemam ![]() 5. Na maticnoj je kraj jednog pina kao podebljan rub, znači tamo ide crvena. Hvala! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Sve žice od kučišta (PW, LED, RST, HDD...). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|