|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pomoć oko slaganje mreže (15računala)
Evo da probam ukratko objasniti o čemu se radi. Prostorija je 46 kvadrata, što je nebitno. Stolovi su ovako složeni. http://www.imagesforme.com/show.php/..._untitled2.JPG.Po podu su parketi. Sad bi trebalo izvaditi jedan red parketa van, potegnuti kablove ispod parketa (od switcha), do sredine prostorije gdje se nalaze stolovi..u sredini prostorije bi trebalo postaviti neku "letvu" na kojoj su mrežni i strujni priključci, s time da ta "letva" mora biti sa redom parketa, znači ne smije viriti van, da se čovjek popikava po njoj, nego kad se računala iskopčaju ta letva se poklopi s nečime, ko da je nema...ostaje neprimjetna..koju letvu uzeti za 15 računala? dal postoji tak neke uopće? koji switch? treba i nešto kaj se tiče prenaponske zaštite. Dal se možda to može drugačije nekak srediti? stvar je u tome da kablovi ne smiju viriti na parketima nego bi sve treblo ići ispod. Račnala ne bi bila trajno smještena na stolovima, nego bi se jednom tjedno "pospremala" da prostorija bude slobodna, stolovi se micali...a kad zatreba, stolovi se slože, računala se slože prištekaju na te nekakve "neprimjetne letve". Znam da sam zakompliciral do bola, al se nadam da znate približno o čem se radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Vajrles? Po potrebi, mozes staviti vise AP-ova ne bi li povecao brzinu.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
A racunala ce raditi na zrak?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
zicles i to je to.
![]() |
#5 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na slici se baš ne vidi točan položaj stolova tj. jesu li grupirani oko sredine prostorije ili na bočnim zidovima. U svakom slučaju, ne vidim razloga zašto naponski kanali ne bi išli ispod stolova bez obzira gdje se oni nalazili. Nadžbukne letvice/kanalice rješavaju problem ako su stolovi bočno (može ih se staviti i na zid), a i po podu se može staviti iste ako su stolovi u sredini sobe. Istim putem bi mogao ići i LAN kabel uz uvjet da je kabel oklopkljen radi spriječavanja interferencija sa strujnim kabelima. Što se tiče konektora, znam da postoje kanalice u koje se mogu staviti moduli sa raznim priključcima. Ako nekome nije jasno o čemu se radi, neka baci oko na kataloge tvrtke Vimar koja radi slične stvari za kućne instalacije (program Idea je savršeni promjer za tu modularnost). http://www.vimar.eu/en/
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Nemoj dizati parkete, em je gadan posao, em ce izgledati katastrofalno, em nema smjesta za brdo kabela. Ako je to trajno rjesenje - podni kanali po parketu, uredno slozene uticnice i vozi.
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
IMHO - mali stolić sa kotačičima na njega montirati 4-5 razvodnih letvi i sve to pospajati na jedan ljepi produžni na onom koturu i to ispod tog stolića nakačit i samo se odmota i zapikne u neku pogodnu utičnicu... Mreža ili WiFI ili se na stol isto montira swicheve...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ideja nije loša, ali ima slabu točku - pitanje je da li bi kabel na koloturu izdržao opterećenje svih kompjutera spojenih na njega. Ti kabeli obično imaju presjek od 1,5mm2 što je knap ili nedovoljno za sve kompove.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
E moj Old Iggy & all to bi trebalo ići nekako ovim redom: znanje, iskustvo, proračun, projekt, izvedba, . . . Mi bi dali rješenje a autor teme bi pobrao zasluge u "Shpichkovina" - (Zabok)? Ovo tipa "kupi kabel koji hoces. i stavi.", neću niti komentirat. Misliš li da rodney (nadam se ne onaj iz Mućki) zna šta si mu odgovorio post poviše? Po opisu u uvodnom postu se da zaključit da se radi o nekakvoj školi što automatski demantira: "Prostorija je 46 kvadrata, što je nebitno.", dapaće je jako bitno = odobren projekt, izvođač radova sa atestom, . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Drito to. Čak i da se ne radi o školi nego o nekom velikom uredu, ovo se definitivno tako ne radi. Kao prvo, sam crtež je sprdačina, pa kak da mi shvatimo kaj ti hoćeš ? To se mora napraviti tlocrt sa točnim rasporedom računala i stolovima, te se onda mogu preporučati kamo i kako šta ide. Nadalje, možda se čak i taj raspored može promijeniti, kako bi prostor bio kvalitetnije ispunjen. Nemojmo se zavaravati, ovdje se priča o jako puno žica, čak i da se wireless uvede.
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mislim da bi se zgrozio kad bi samo cuo cijenu izvedbe idejnog projekta. ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Stolovi se nalaze na sredini prostorije, za lovu nitko niš nije govoril, bitno im je da se napravi to kak spada. Što se tiče dizanja parketa, cijela prostorija ide u remont, zidovi i parketi, ali tek poslije naše instalacije mreže i struje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
E daj, molim te nemoj reći da se nalaze u sredini prostorije nego nacrtaj ko čovjek. Meni se čini da tebi baš i nije jasno koliko je ovo ozbiljna situacija. U krajnjem slučaju, ako je takav tvoj stav i nemaš volje da se potrudiš i pojasniš, ja vidio uživo par ureda sa dosta kompova , dve utičnice u prostoriji, na njih su uštekani produžni i sve radi. ![]() Kao drugo, mislim, KAK se može ići obnavljati pod NAKON postavljene instalacije ? Jel ima netko tamo da nije na nekim drogama?
![]() |
#18 |
Premium
|
izvadiš red parketa van (jer moraju iti na brušenje), povučeš kablove po podu (kanalima)..i poslije toga stavljaš nove parkete...stolovi su po sredini, slika nije bajna, ali se da iz nje sve pročitati.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Maknes red parketa, fleksericom izrezes glazuru, istemas lazuru, povuces cijevi, zalijes, vratis parkete... Niht zo ajnfah. ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
edit:http://www.imagesforme.com/show.php/...untitled23.JPG meni je glavno pitanje, kako potegnuti kablove, dal postoje takve utičnice, letve, koje se mogu staviti sa redom parketa, kad se stolovi razmaknu, pokrije se nekakvim poklopcem, ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |