|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
(riješeno) Zvuk upozorenja pri nakon paljenja kompjutera
Dobar dan, upravo san sklopija novi kompjuter i iman sljedeči problem. Pri dizanju sistema čin upalin kompjuter brzina ventilatora na grafičkoj se naglo digne,pa se onda naglo spusti i nakon toga se čuje zvuk upozorenja na sistemskon zvučniku od kučišta(jedan kratki "peep" zvuk).Nakon svega toga se Windowsi nastavljaju pokretat.Isto se ponavlja svaki put pri pokretanju sistema.Ne znan šta nisan u redu napravija i šta kompjuteru smeta kad mi daje upozorenje.Da nije možda napajanje preslabo,pa mu nije dovoljno struje.Je li može smetat to šta je konektor od kučišta za hdd led sa tri ulaza,a na matičnoj ima dva pina za to predviđeno,jer kad disk radi lampica mi na kučištu ne svitli ka na prijašnjoj matičnoj.Još iman jedno pitanje.Iman instalirane Windowse na WD Raptor disk od 37 GB i taj disk se normalno vidi u my computer.Iman i još jedan disk koji su Windowsi pripoznali u biosu i system devices ali my computer njega ne vidi.Kako napravit da se taj disk vidi u my computer. Kad san tek instalira Windowse u system properties je pisalo da iman 4 Gb Ram šta je u redu.Sad piše da iman 3.25 GB iako su Windowsi 64 bitni.Do čega bi to moglo bit.Nakon instalacije Windowsa san napravija Windows update i aktivira san Windowse.Možda je Windowsima nešto zasmetalo od onoga šta san skinija. Ako se neko susrea sa sličnin stvarima molin da mi odgovori.Dotad ču ja pokušat nač zašto me upozorava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Što se tiče čudnih ![]() HDD ne blica jer iako imaš konektor sa 3 rupe, samo 2-ve imaju žicu u sebi pa shodno tom rasporedu žica moraš taj konektor smjestit na 2 pina na matičnoj koji su predviđeni za to. Možda si ga i naopako okrenio ? Pogledaj gdje je + a gdje - malo pažljivije. Nadalje, za drugi HDD desni klik miša na ikonu My Computer->Manage->Disk Management pa vidi dali tamo imaš taj drugi HDD kao "prazan prostor" od kojeg tek treba napraviti particiju i formatirati ga. Ovo s memorijom sačekaj koga drugog da ti odgovori, nisam nikad ni vidio 64bitne windoze tako da..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Mrzim Lucky Luke-a!!
|
za hdd ledicu,bijela zica ti je minus,zelena plus, da se ne zeznes, za hard,pogledaj u control panel-administrative tools-computer managment-storage-disk managment, trebao bi ga vidjeti,a ako ga vidis, odavde ga mozes formatirati,i napraviti particije.ili pokusaj sa norton partition magic-om. ![]() EDIT: sorry stuc, nisam vidio da si ti vec udijelio savjet za hdd, da te ne kopiram. ![]()
...Postao sam Anđeo.....forever... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 07.10.2008. u 13:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Fala na pomoči, hard disk san formatira i sad ga vidin i hdd led san pravilno sad namistija na ploči.Za memoriju da je Windowsi vidu cilu san triba u Bios ič i omogučit da Windowsi vide 4 GB Ram. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|