Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.10.2008., 08:38   #1
fico007
Premium

Datum registracije: Jun 2008
Spajanje 2 rutera?

Situacija je slijedeća: Iz splitera ide kabel do tel utičnice iz koje novi kabel ide u ruter i naravno iz rutera lan do kompa. To radi OK. Sada me zanima slijedeće: Ta telefonska utičnica ima dva izlaza. Ako stavim da jedan kabel iz utičnice ide do jednog rutera, a drugi do drugog rutera, da li će oba rutera dobiti vezu za net? Znam da ne mogu oba raditi istovremeno, ali me zanima u slučaju da je jedan isključen iz struje (tj. ugašen) da li drugi ima signal. Naravno da bi jedan bio priključen na jedan komp, a drugi na drugi komp.
fico007 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 08:53   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Tvoj sistem neće raditi jer trebaš i za drugi router splitter. Nije li lakše povući lan kabel od routera do drugog kompa? A ako je router bežični, za 100kn kupiš pci wlan karticu i riješio si problem vučenja lan kabela.
Oglas

Oglas
Staro 01.10.2008., 09:01   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zašto jednostavno kad može komplicirano.
Zamišljeno vjerojatno može raditi ali očekuj i moguće probleme. Nevažno šta je samo jedan router uključen i radi, samim spajanjem u pararelu dolazi do degradacije adsl signala i mogućih problema.

Slažem se da je katkad problem provući mrežni kabel (npr. preko cijelog stana / kuće) a da pristojno izgleda (bužanje zidova, dovratka, kanalice . . .) ali je to pravo rješenje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 12:02   #4
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
A jbmu kombinacije. Dva routera na jednu liniju. Pa stavi prokleti wifi i cijela kuca ima rutere u svakme kutu.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 12:18   #5
thopok
Guest

Ne znam koliko to ima smisla sve i da može.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 20:40   #6
mkrajaci
Registered User

mkrajaci's Avatar

Datum registracije: May 2008
Question Dal će mi ovo raditi?

Dakle,

imam adsl modem i na njemu canyon wireles router koj radi savršeno ali trebam se moć na net spojit preko wifi na najgornjem katu kuće gdje mi ne doseže signal.

Na katu već imam žicu koja vodi od routera do stolnog računala ali mi treba wifi signal za laptop i mobitel.

Imam ovakvu ideju, kupit još jedan wifi router i spojit ga na kraj ovog kabla gore i onda od njega uzet wifi signal za sva računala i mobitel.

Dakle dali će gornji router raditi preko žice i normalno komunicirat s doljnjim routerom tako da i na vrhu kuće imam signal?

na Hercegovu tlu,
gdje iz kamena raste cvijeće
u sjećanje na nju.

+++

Zadnje izmijenjeno od: mkrajaci. 01.10.2008. u 20:41. Razlog: zaboravih nešto.
mkrajaci je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 21:20   #7
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Evo da ja dodam svoje iskustvo. Imam zyksel 660 glavni ruter,(Internet, MAX TV), imam još jedan Zyksel ruter, s kojim bi se htio ''prikopčati'' na ovaj prvi, i to wirles (bežično). Udaljenost je 15 m. Sve sam pokušao, uvjeravaju me to triba radit, ma ne radi. Uključim ovaj drugi Zyksel u drugo računalo koje je 15 m dalje i ne mogu nikako ući u njegovu konfiguraciju. Upišem 192.168.1.1. ali ga računalo ne pripoznaje, premda sam ga utaka u mrežnu karticu.
Isključivi su i tvrde da mi mora raditi kao bežični adapter, samo da ja ne znam kako ga konfigurirat, a kako ću ako ne mogu ući u postavke ovog drugog rutera.
Molim pomoć od meštara!!!!!!!!!
tonini je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 21:38   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor mkrajaci Pregled postova
Dakle,imam adsl modem i na njemu canyon wireles router koj radi savršeno ali trebam se moć na net spojit preko wifi na najgornjem katu kuće gdje mi ne doseže signal.

Na katu već imam žicu koja vodi od routera do stolnog računala ali mi treba wifi signal za laptop i mobitel.
Sada imaš lan kabel od routera (dole) do kompa (na katu)?
Ako je ovo točno onda nabavi još jedan canyon wireles router i stavi ga gore na katu na spomenuti kabel. Iz njega onda imaš žično i bežično (šta ti treba).
Podesiš ga u Gateway mode rada (Gateway je IP donjeg canyon -a), ugasiš mu nepotrebno (npr. DHCP, . . .).
Staro 13.10.2008., 08:45   #9
fico007
Premium

Samo da kažem da sam probao dijeliti signal na dva razvodnikom. I rezultat je......................... Sve radi odlično, tj. oba rutera rade bez ikakvih problema, samo kao što sam i prije rekao ne mogu raditi istovremeno.
fico007 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2008., 21:54   #10
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor mkrajaci Pregled postova
Dakle,

imam adsl modem i na njemu canyon wireles router koj radi savršeno ali trebam se moć na net spojit preko wifi na najgornjem katu kuće gdje mi ne doseže signal.

Imam ovakvu ideju, kupit još jedan wifi router i spojit ga na kraj ovog kabla gore i onda od njega uzet wifi signal za sva računala i mobitel.

Dakle dali će gornji router raditi preko žice i normalno komunicirat s doljnjim routerom tako da i na vrhu kuće imam signal?

imam slicnu situaciju, samo sto je kod mene ovako. na 1. katu imam wireless router D-Link G684T. trebao bih dovest internet u podrum, ali mi ne stigne signal do dolje. dali bih mogao ovako napravit: narucim HR.duo, dobim Thomson SpeedTouch 780, stavim njega u gornji stan. stari router stavim u prizemlje koji bi sluzio kao "most" za signal u podrumu i njega samo prikljucim u struju bez tel zice. jel moguce to namjestit s tim routerima?
A.J. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.10.2008., 22:24   #11
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

WDS sa G684T zaboravi.
Ili žica ili uređaj sa wds tj. repeter modom rada.
Staro 14.10.2008., 00:24   #12
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
mozes li mi preporucit sta trebam onda jos da kupim? uzet cu hr.duo tako da cu dobit thomson-a, pa molim te mi reci kako bih to mogao umrezit, hvala
sta je to WDS?
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2008., 09:31   #13
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
mozes li mi preporucit sta trebam onda jos da kupim? . . . pa molim te mi reci kako bih to mogao umrezit
AirLive WL-5460AP v2
diskont24.com WL-5460AP v2
AirLive WL-5470AP
diskont24.com WL-5470AP
Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
sta je to WDS?
WDS, Wireless bridge, What is Bridging Mode in Wi-Fi Networking?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno