Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.09.2008., 14:36   #1
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Catalyst 8.10 RC2

Vista x86/x64

http://www.megaupload.com/?d=DYBRA1YZ

XP x86/x64

http://www.megaupload.com/?d=JVVGAXK9

Izgleda da je dodana opcija za manual fan control, nešto novih OGL extenzija...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2008., 15:48   #2
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Vista x86/x64

http://www.megaupload.com/?d=DYBRA1YZ

XP x86/x64

http://www.megaupload.com/?d=JVVGAXK9

Izgleda da je dodana opcija za manual fan control, nešto novih OGL extenzija...
izgleda obećavajuće. odlično da su stavili fan control, makar mi to niš ne znači obzirom da moja PCS-ka pići stalno na 100% i ne mrda, al svejedno, odlična stvar.
čitam malo po drugim forumima, evo jedan citat, lik prijavljuje poboljšanja: "These are more stable than 8.9. Fixed my flicker problem with crossfire and gave me more headway to OC believe it or not." Lik ima dvije HD4870 u CFX
Ima ih još koji su prijavljivali slične stvari, tako da su očito sredili te neke sitnice.

Probam ih kad doma dođem, baš me zanima šta će taj fan control reć na moju grafu , ako uopće očita brzinu vrtnje.
Atrax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.10.2008., 12:13   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Vidim, netko bi htio opravdati natpis ispod avatara...
Po ko zna koji put se briše baljezganja, spam, sranja i slične izljevi pojedinaca koji ne mogu/žele/znaju pisati i komunicirati u skladu s pravilima.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 15:41   #4
Sharkaat
Vjeverica
Moj komp

Sharkaat's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Question

Citiraj:
Autor Atrax Pregled postova
Probam ih kad doma dođem, baš me zanima šta će taj fan control reć na moju grafu , ako uopće očita brzinu vrtnje.
Javi test rezultate ako ti se bude dalo, zivo me zanima je li podrska za 38xx seriju kartica potpuno minula. A to se naravno tice i fan controla...
Sharkaat je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 21:33   #5
Wizzard
Premium
Moj komp

Wizzard's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
evo testirani drajveri beta verzija radi sve ok..nema neke specijalne razlike ali ubačen fan control radi maunalno ili automatski...pa sad tko ima želju neka isproba ...za sada radi sve ok...

Wizzard je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 22:27   #6
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Thumbs up

Citiraj:
Autor Sharkaat Pregled postova
Javi test rezultate ako ti se bude dalo, zivo me zanima je li podrska za 38xx seriju kartica potpuno minula. A to se naravno tice i fan controla...
Evo ovako,
kod mene se u CCC fan control NE pokazuje. E sad, to je, kažu, zato jer mi grafa inaće ne podržava varijabilne vrtnje venta. To je kolko sam ja shvatio zato jer imam ovu PCS, kojoj vent stalno pići na 100%, i ne mrda, nikakav BIOS ni alat ne može to promjenit, jer je takva izvedba hladnjaka (kolko sam shvatio, nema taj neki senzor koji onda regulira brzinu venta). To su potvrdili još neki ljudi na stranim forumima sa grafom ko mojom, tako da je do toga vjerojatno.
Ovi drugi, koji imaju stock hladnjake gore (ili aftermarket sa varijabilnim brojem okretaja venta), kod njih fan control funkcionira bez greške, kako na 48xx, tako i na 38xx. Za X2 kartice, svaki vent se može riktat posebno (nisam ni znao da imaju po 2 venta te zvijeri)

Tako da ja to ne mogu provjeriti. al ekipa priča da fan control funkcionira bez problema, samo je uvjet naravno da hladnjak podržava regulaciju vrtnje.
Još su negdje spomenuli da su nešto sredili sa PowerPlay-om, da više ne radi probleme. Kolko je to točno, i o čem se točno radi, ne znam.

Što se ostatka tiće, sve radi "rock stable". Isprobao sam Crysis, CoD4, Assassin' creed, GTR evolution i još par naslova, nisam primjetio neki skok u performansama, ali definitivno ni pad performansi (kako je bio slučaj sa smrdljivim 8.8). Sve radi iznenađujuće dobro i glatko, bez rušenja il nečeg takvog, čovjek bi reko da je finalna verzija u pitanju a ne RC.

Što se čmarka tiće, sve je tu negdje, razlike nema još od 8.7, bar kod mene.
Al to je još beta, pa možda malo još i dorade nešto u vidu performansi, bar za ove beštije vaše HD4870, ak ne za naše stare gospođe

EDIT: Kad smo već kod venta i hladnjaka, malo se već brinem oko svoje grafe, noćas se temp spustila na 32C u idle lol Morat ću počet clokat da se ne smrzne

Zadnje izmijenjeno od: Atrax. 01.10.2008. u 22:37.
Staro 01.10.2008., 23:07   #7
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Evo ovako,
kod mene se u CCC fan control NE pokazuje.

Told U so...

Citiraj:
EDIT: Kad smo već kod venta i hladnjaka, malo se već brinem oko svoje grafe, noćas se temp spustila na 32C u idle lol Morat ću počet clokat da se ne smrzne
Nesto to tebi ne pokazuje dobro...moja ispod 40°C nije nikad, uglavnom joj je idle oko 45. Doduse sljaka u CFX-u, ali to i ne utjece nesto na zagrijavanje...
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2008., 23:17   #8
PuMa
Premium
Moj komp

PuMa's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
stavio sam ove 8.10 i nije stabilna kao 8.7 i kod mene nema isto kliznog pokazivaca za manual fan control ali ja mogu kontrolirati fan sa asusovim programcicem smartdoc . 5.26 je zadnja verzija pa probajte sa njim
moja grafa je asus eah 3870x2 1gb
Staro 01.10.2008., 23:31   #9
Wizzard
Premium
Moj komp

Wizzard's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
vjerovatno je podrška za fan control samo za seriju 48xx...
Wizzard je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 01:16   #10
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Nesto to tebi ne pokazuje dobro...moja ispod 40°C nije nikad, uglavnom joj je idle oko 45. Doduse sljaka u CFX-u, ali to i ne utjece nesto na zagrijavanje...
dobro pokazuje. bio mi je otvoren prozor, a komp je blizu prozora ispod, tako da je dobio hladnog zraka. čim sam zatvorio prozor, kad se soba malo zagrijala, skočila je temp na 35, i tako mi uvijek stoji u idle. preko ljeta do 40 max. cpu 35-38, HDD na 34-36, mjerio everestom. no nebitno je to sad
očekivao sam da neće radit taj fan control kod mene, tako da....

@PuMa čudno. na drugim forumima je ekipi radilo bez frke sa hd3870, i to čak X2, za svaku jezgru su posebno mogli riktat vent. probat ću opet iskopat te postove, na poslu sam to našo, pa ih postam ovdje, čisto da ne bi bilo da izmišljam. al treba imat i na umu da je ovo još RC.....

Eh, da, skoro zaboravih, probao sam danas i CoD4 MP, naime....ruši se svakih minutu i pol cca sa 8.10RC2. sad sam vratio na 8.9 i sve je ok opet. Mislio sam da je do servera, al probao sam njih 3 komada, i iz svakog me rušilo (ne kick, il ban, nego baš izbaci u win i error report me čeka na desktopu). Dok SP radi bez greške Ne srede li to u finalnoj verziji, čut će me.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.10.2008., 08:11   #11
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova

Utjece, itekako utjece.

Probaj koliko se grije donja grafa odozada - pa onda taj lijepi topli zrak uvlaci gornja i normalno da su temp. malo vece.

Ako nevjerujes izvadi sada jednu i provjeri temperaturu, pa onda odmah stavi cfx, dok josh ne dodje do prevelike promjene okolne temp.
Ukratko gornja grafa u crossfireu ce uvijek biti toplija i imati nesto vishe temperature od donje, nema tu iznimki (pod uvjetom da su obje isti model ili imaju isto/slicno rijeseno hladjenje)
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 10:33   #12
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

evo, naletio sam na ovo danas : http://www.pcgameshardware.com/aid,6..._improvements/

ovaj dio je posebno interesantan (za hd3870+vista). skok za cca 3fps u cod4, pad u crysisu za cca 1 fps... Makar, nisam baš to primjetio, al nek im bude. http://www.pcgameshardware.com/aid,6...ements/?page=6

evo par foruma gdje se komentira nova beta, za one kojima se neda googlat
http://www.ocforums.com/showthread.php?t=579688
http://forums.techpowerup.com/showth...956#post999956

EDIT: Čitam sad ovaj review, piše tamo "fan control for 4800 series" . Al mi onda nije jasno kako je frajeru radilo na sapphire HD3870X2......I općenito, zašto su izbacili podršku za 38xx? Stvarno žele pokopat tu seriju i stavit pod davnu prošlost.....Ja ću vjerojatno ić kupit sad hd4870 samo zato da bih imao fan control u ccc Koji krelci....
Staro 03.10.2008., 23:53   #13
PuMa
Premium
Moj komp

PuMa's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
nema sta im nisam radio i nisam uspio dobiti taj slider moguce je da je to samo za 4870 ali ako je tako definitivno se vracam na nvidiu di sam i bio godinama
jer ovo je takva glupost jednostavno neopisivo i za mene neoprostivo da jedna firma kao ati-amd nemoze to ubaciti nemoguce
da se razumijemo kazem meni radi sve ok jel koristim smartdoc od asusa ali opet wtf?
E i da moja grafa je eah3870x2/htdi/1g znaci imam jedan vent ne dva
Staro 04.10.2008., 14:16   #14
DraŽ
Premium

DraŽ's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Instaliraj si Riva tuner ili ATT za podesavanje venta, ionako CCC uopce netreba nikome, zato jer su sve te opcije od CCC-a u ATT-u
DraŽ je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2008., 17:30   #15
stopalo9
Premium

stopalo9's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
200 mb
probam pa javim
stopalo9 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2008., 14:23   #16
Liquid Snake
Premium
Moj komp

Liquid Snake's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ATi Catalyst 8.1X (8.542) Vista 32/64

Samo driveri, bez CCC-a, nova verzija OpenGL drivera naspram RC2

Driver Packaging Version 8.542-080930a-070320E-ATI
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 7.01.01.830
Direct3D Version 7.14.10.0618
OpenGL Version 6.14.10.8087

Download
Liquid Snake je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 13:13   #17
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp

R@zzoR's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Liquid Snake Pregled postova
ATi Catalyst 8.1X (8.542) Vista 32/64

Samo driveri, bez CCC-a, nova verzija OpenGL drivera naspram RC2

Driver Packaging Version 8.542-080930a-070320E-ATI
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 7.01.01.830
Direct3D Version 7.14.10.0618
OpenGL Version 6.14.10.8087

Download
Je li ovo finalna verzija ili se još uvijek radi o beti(RC2)??
R@zzoR je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 13:23   #18
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor R@zzoR Pregled postova
Je li ovo finalna verzija ili se još uvijek radi o beti(RC2)??
Jel lakše pitat ovdje ili pogledat na ati stranici i za sekundu vidjet da se radi o beti.
žile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno