|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Catalyst 8.10 RC2
Vista x86/x64 http://www.megaupload.com/?d=DYBRA1YZ XP x86/x64 http://www.megaupload.com/?d=JVVGAXK9 Izgleda da je dodana opcija za manual fan control, nešto novih OGL extenzija...
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() čitam malo po drugim forumima, evo jedan citat, lik prijavljuje poboljšanja: "These are more stable than 8.9. Fixed my flicker problem with crossfire and gave me more headway to OC believe it or not." Lik ima dvije HD4870 u CFX Ima ih još koji su prijavljivali slične stvari, tako da su očito sredili te neke sitnice. Probam ih kad doma dođem, baš me zanima šta će taj fan control reć na moju grafu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Vidim, netko bi htio opravdati natpis ispod avatara... Po ko zna koji put se briše baljezganja, spam, sranja i slične izljevi pojedinaca koji ne mogu/žele/znaju pisati i komunicirati u skladu s pravilima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vjeverica
Datum registracije: Jun 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
kod mene se u CCC fan control NE pokazuje. E sad, to je, kažu, zato jer mi grafa inaće ne podržava varijabilne vrtnje venta. To je kolko sam ja shvatio zato jer imam ovu PCS, kojoj vent stalno pići na 100%, i ne mrda, nikakav BIOS ni alat ne može to promjenit, jer je takva izvedba hladnjaka (kolko sam shvatio, nema taj neki senzor koji onda regulira brzinu venta). To su potvrdili još neki ljudi na stranim forumima sa grafom ko mojom, tako da je do toga vjerojatno. Ovi drugi, koji imaju stock hladnjake gore (ili aftermarket sa varijabilnim brojem okretaja venta), kod njih fan control funkcionira bez greške, kako na 48xx, tako i na 38xx. Za X2 kartice, svaki vent se može riktat posebno (nisam ni znao da imaju po 2 venta te zvijeri ![]() Tako da ja to ne mogu provjeriti. ![]() Još su negdje spomenuli da su nešto sredili sa PowerPlay-om, da više ne radi probleme. Kolko je to točno, i o čem se točno radi, ne znam. Što se ostatka tiće, sve radi "rock stable". Isprobao sam Crysis, CoD4, Assassin' creed, GTR evolution i još par naslova, nisam primjetio neki skok u performansama, ali definitivno ni pad performansi (kako je bio slučaj sa smrdljivim 8.8 ![]() Što se čmarka tiće, sve je tu negdje, razlike nema još od 8.7, bar kod mene. Al to je još beta, pa možda malo još i dorade nešto u vidu performansi, bar za ove beštije vaše HD4870, ak ne za naše stare gospođe ![]() ![]() EDIT: Kad smo već kod venta i hladnjaka, malo se već brinem oko svoje grafe, noćas se temp spustila na 32C u idle lol Morat ću počet clokat da se ne smrzne ![]() Zadnje izmijenjeno od: Atrax. 01.10.2008. u 22:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Told U so... Nesto to tebi ne pokazuje dobro...moja ispod 40°C nije nikad, uglavnom joj je idle oko 45. Doduse sljaka u CFX-u, ali to i ne utjece nesto na zagrijavanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
stavio sam ove 8.10 i nije stabilna kao 8.7 i kod mene nema isto kliznog pokazivaca za manual fan control ali ja mogu kontrolirati fan sa asusovim programcicem smartdoc . 5.26 je zadnja verzija pa probajte sa njim moja grafa je asus eah 3870x2 1gb
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() očekivao sam da neće radit taj fan control kod mene, tako da.... @PuMa čudno. na drugim forumima je ekipi radilo bez frke sa hd3870, i to čak X2, za svaku jezgru su posebno mogli riktat vent. probat ću opet iskopat te postove, na poslu sam to našo, pa ih postam ovdje, čisto da ne bi bilo da izmišljam. ![]() Eh, da, skoro zaboravih, probao sam danas i CoD4 MP, naime....ruši se svakih minutu i pol cca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Utjece, itekako utjece. Probaj koliko se grije donja grafa odozada - pa onda taj lijepi topli zrak uvlaci gornja i normalno da su temp. malo vece. Ako nevjerujes izvadi sada jednu i provjeri temperaturu, pa onda odmah stavi cfx, dok josh ne dodje do prevelike promjene okolne temp. Ukratko gornja grafa u crossfireu ce uvijek biti toplija i imati nesto vishe temperature od donje, nema tu iznimki (pod uvjetom da su obje isti model ili imaju isto/slicno rijeseno hladjenje) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
evo, naletio sam na ovo danas : http://www.pcgameshardware.com/aid,6..._improvements/ ovaj dio je posebno interesantan (za hd3870+vista). skok za cca 3fps u cod4, pad u crysisu za cca 1 fps... Makar, nisam baš to primjetio, al nek im bude. http://www.pcgameshardware.com/aid,6...ements/?page=6 evo par foruma gdje se komentira nova beta, za one kojima se neda googlat ![]() http://www.ocforums.com/showthread.php?t=579688 http://forums.techpowerup.com/showth...956#post999956 ![]() EDIT: Čitam sad ovaj review, piše tamo "fan control for 4800 series" . Al mi onda nije jasno kako je frajeru radilo na sapphire HD3870X2......I općenito, zašto su izbacili podršku za 38xx? Stvarno žele pokopat tu seriju i stavit pod davnu prošlost.....Ja ću vjerojatno ić kupit sad hd4870 samo zato da bih imao fan control u ccc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
nema sta im nisam radio i nisam uspio dobiti taj slider moguce je da je to samo za 4870 ali ako je tako definitivno se vracam na nvidiu di sam i bio godinama jer ovo je takva glupost jednostavno neopisivo i za mene neoprostivo da jedna firma kao ati-amd nemoze to ubaciti nemoguce da se razumijemo kazem meni radi sve ok jel koristim smartdoc od asusa ali opet wtf? E i da moja grafa je eah3870x2/htdi/1g znaci imam jedan vent ne dva
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Instaliraj si Riva tuner ili ATT za podesavanje venta, ionako CCC uopce netreba nikome, zato jer su sve te opcije od CCC-a u ATT-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
200 mb ![]() probam pa javim |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ATi Catalyst 8.1X (8.542) Vista 32/64 Samo driveri, bez CCC-a, nova verzija OpenGL drivera naspram RC2 Driver Packaging Version 8.542-080930a-070320E-ATI Provider ATI Technologies Inc. 2D Driver Version 7.01.01.830 Direct3D Version 7.14.10.0618 OpenGL Version 6.14.10.8087 Download |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |