|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Problem sa paljenjem
I tako zasjeo ja neki dan za PC, stisnem power button - ništa. Otvaram kućište, link LEDica od mreže svijetli, zaključujem da ploča ima napajanje.Kad stisnem power button, ona se ugasi na sekundu-dvijhe i ništa se ne događa.Switcher se uredno oglasi "ciju" kad mu skinem 220. Počinjem odspajat redom komponente, zatim i periferiju, pritom pokušavajući ga upaliti, i upalio se nekako.Skoro sam 1 modul RAMa bacio u smeće ![]() Drugi dan opet ista stvar, isto se nekako upalio pri odspajanju komponenti. Trenutno ga palim "manualno", spajanjem zelene na nulu, a bootanje počne kad stisnem power button, nakon toga mogu maknut spajalicu-kratkospojnik ![]() Napajanje ili matična? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
riješeno...NOT. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi provao sve izvadit van spojit i onda upalit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
night shift
Datum registracije: Aug 2007
|
Koja je oznaka napajanja? Ako je Antec iz potpisa - skidam kapu. Pokusaj sa banalnom zamenom baterije na ploci. CR2032, 3V. Asus je na nforce2 seriju ugradjuvao BACH multifunkcijski cip. (Na starijim kt133, kt266 plocama je bio Mozart). Unutar BACH-a se nalazi LPC dekoder, overheat protection, soft start i kojekakvi monitorinzi. Ukoliko metodom eliminacije zakljucis da je napajanje ispravno, i po zameni baterije se stanje ne popravi, neophodno je zameniti pomenuti BACH cip. Nije ga moguce kupiti jer je namenski pravljen za ASUS mb, ali ga mozes skinuti sa neke druge ploce.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|