Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Mediji
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.08.2004., 00:53   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Smile Sve o CD/DVD mediju - Pravi Izvori Proizvodnje

Buduci da cesto primjecujem kako se od ove relacije prave mnoge enigme i nepoznanice,posebno u domacim casopisima...odlucio sam napraviti kompletno stablo trenutnih proizvodjaca i sa svim relevantnim detaljima samog proizvodjaca CD/DVD medija.

Takodjer, buduci da ovaj forum nije za papke dajem vam nacine i alate kako od sada pa nadalje znati sigurno koji je tocno medij u vasem playeru/recorderu (CD/DVD)

Prvo, vecina statistika o prodaji medija dolazi iz Azije i Japana. Super preciznu razinu je nemoguce dobiti ni za potrebe samih industrijskih igraca a kamoli nas ovdje. Ipak, slika se moze suziti u sasvim dostatno precizne i relevantne podatke nama na uvid. Svaki korisnicki medij dobiva na sebi * KOD (code) proizvodjaca koji se ponekad moze po narudjbi i promjeniti bas za nosioca imena medija ( o tome kasnije) te se takodjer ocitava kao takav u firmware-u CD/DVD drive playera/recordera.

Najveci proizvodjac praznih medija je CMC Magnetics .

Nakon njega dolaze Taiyo Yuden i Mitsubishi chemicals kao najveci proizvodjaci. Danas najveci profit vise ne dolazi od proizvodnje medija vec njihovog licenciranja drugim kompanijama. Ipak,mnoge kompanije (konkretno kasnije) ipak zadrzavaju manje kolicine proizvodnje za svoje potrebe ili potrebe vaznijih partnera.

CMC,Gigastorage,Lead Data,MBIL,Mitsui,Optodisc,Prodisc,Princo,Ritek.

Ove spomenute kompanije licenciraju tehnologiju od prva
dva najveca igraca > Taiyo Yuden i Mitsubishi chemicals <

Kako sam cuo nesluzbeno neki (Princo) uopce ne placaju licence, vec se izvlace.

E' sad dolaze velika sexy brand imena > TDK,JVC,Maxell,Panasonic,Pioneer,Ricoh,Sony,Verbatim ...koji mogu imati ili imaju vlastite proizvodne pogone (TDK,Sony,Maxell) ali vecina njihovih medija ipak originira upravo kao OEM od spomenutih najvecih igraca. Dolazi custom code za neke (kao Sony) koji zbog ugleda imena inzistira (za pravu cijenu naravno) da se u code-u proizvodjaca pojavi njegovo ime kad se bude ocitavao u firmware-u nasih strojeva.

Velika (za sada) steta sto jedan od najboljih medija da podcrtam > vlastitih medija KODAK (Eastman Kodak company) sa svojom revolucionarnom tehnologijom -Info Guard - vise kao takav ne postoji. Za odrzavanje proizvodnje trebalo je drzati jako visoku cijenu medija a kao sto znate masovno trziste ne tolerira a jos manje vrednuje takve stepenice kvalitete i Kodak je morao reci ad-acta.

Tu se nalazi i legendarni BASF za kojeg momentalno nemam nikakve opipljive informacije. (CD/DVD medij) Pojedinim forumasima je vec jasno da obozavam DVD-RAM pa sam takodjer otkrio da glavni Panasonic-ov igrac za = Maxell (Mada se i Ricoh spominjao prije)

U ovom vrhunskom linku mozete primjetiti kako pojedini proizvodjaci mogu za pojedini medij imati drugog proizvodjaca ili nekoliko za isti model (!) : http://www.cdmediaworld.com/hardware..._info_fs.shtml

Ali piramida se stalno vraca na spomenute prve igrace kao izvore. Da sad nabrajam tko jos radi detaljnije sa kojim partnerom u tancine to vise nije potrebno nikome u ovom forumu jer od sad mozete to saznati sa svakim medijem u vasem stroju

Dajem vam 3 naj programa za identifikaciju CD/DVD ID code-a.

LiteON SmartBurn
-> Glavna stranica programa <-

DVD-Identifier

DVDInfoPro

Za sami pocetak (uzitak) dignite samo LiteON Smartburn nakon toga ostale. (vjerujte, samo za pocetak)

Fenomenalan link za najvecu bazu DVD medija.
Po proizvodjacu, samom izvoru i komentarima korisnika iz citavog svijeta ukljucujuci i nasu deželu : DVD MEDIA LIST + jos jedna slicna mega baza.

Zabava garantirana !!!

Nema vise lovackih prica dilera i prodavaca : "Znate to je medij od Sony-a ili X'Y"

Kako budete ubacivali medije koji se nalaze na nasem trzistu i u vasoj kolekciji sve ce voditi na glavne spomenute proizvodjace pri samom vrhu..........I Nista Vise Nece Biti Kao Prije

22.10.2007

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 22.10.2007. u 15:32.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2004., 09:23   #2
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
zanimljivo stivo... No mene zanima, jel moguce nekim programom izbrisat CODE medija? Konkretno, radi se o DVDu vjencanja koji je jedini medij do sada ciji code nisam uspio procitat. Ili je medij tolko los da ga se i proizvodjac srami ?

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.08.2004., 17:04   #3
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by miato
zanimljivo stivo... No mene zanima, jel moguce nekim programom izbrisat CODE medija? Konkretno, radi se o DVDu vjencanja koji je jedini medij do sada ciji code nisam uspio procitat. Ili je medij tolko los da ga se i proizvodjac srami ?

Dvije mogucnosti **

1) Moguce je da neki software kojeg momentalno vrtis dok si dignuo program za ID medija maskira sam CD/DVD-ov ID.

Neki programi kao Alcohol 120%,,Daemon Tools ili Clone CD
imaju funkciju > "Hide Media" < koja moze prouzrociti ovakvo
ponasanje.

2) Proizvodjac ponekad ne stavi nikakav ID na njihov disc.
Ako ubacis bilo koji komercijalni CD (Red Book - ind.burn)
takodjer neces (99%) imati nikakve podatke.
Tako da ima ponekad izuzetaka, no redovito ce svi mediji biti
prepoznati.

3) Mozda je mladozenja shvatio da nije bas "upala sjekira u med"
pa je razmisljajuci kako da pobjegne od zene i kako ce skrivati tragove, te je poceo sa ovim no name CD-om :clap:

Zanimljivo da sam neki dan uzeo u Makro Mikro i tik do njega Kvark po jedan primjer CDRW medija koji imaju (za changer)

Uzeo sam TDK,Verbatim,Traxdata,Princo i Kvark.

Taj Kvark CDRW mi je receno od prodavaca je jako dobro prodavan jer kaze CDRW ionako ne ide nikad dobro (steta)
ali zbog cijene svi kupuju bas taj.

Spomenuo je da je proizvodjac (bezveze) PQ (???) mislim u sebi,
dobro, mozda je i od Fadil Bečeja ili Belinke.

Stavim u stroj i veliko iznenadjenje = Ricoh (znaci Ritek)

To je za cijenu izniman partner i dobar CDRW
Staro 05.08.2004., 21:48   #4
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
zanimljivo je da i kad sam presnimio DVD (naravno pitao sam autora dal to smijem uradit ) vise nije bilo ID codea medija...

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2004., 21:53   #5
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ej Visage, pravi si!
Iako sma ovo već znao, korisno je skupiti čim više stvari na jednom mjestu!
Samo nastavi...

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2004., 22:35   #6
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by dr.fiksi
Ej Visage, pravi si!
Iako sma ovo već znao, korisno je skupiti čim više stvari na jednom mjestu!
Samo nastavi...
Hvala

Ja moram priznati da recimo nisam znao da si Ti tako skroman
Staro 12.08.2004., 19:46   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Postoje i kompanije za koje se sluzbeno nista ne zna jer prave jako male serije za izabrane partnere :

Plasmon Data Systems Ltd. (Commodore)

CDA Dateträger Albrechts GmbH

Postech Corp. (Laser)

Xcitek Inc. (BestMedia)

Multi Media Masters & Machinary (Polaroid)

Evo i najvaznije formule ili boje podloga CD medija te relvantnost
njihove kvalitete >>> http://alcor.concordia.ca/~talfred/cd-r.html

+ http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_dye.shtml

Naj detaljnija lista ranga kvalitete svih proizvodjaca posebno za one koji zele znati koji medij je naj za backup = CDR

http://www.cdmediaworld.com/hardware..._quality.shtml

Ono sto se ovdje jasno vidi u sto sam se i sam uvjerio i vec odavno te ovdje komentirao - Traxdata je među najgorim medijem za dugotrajnost podataka

Commodore medij sam upravo neki dan dobio od poznanika koji je uzeo par komada u nekom lokalnom ducanu (KRK - Malinska)

No mislim da ih ima i u zagrebu u Mercatone-u (?)

>>>> PCE kante 2012 <<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 12.08.2004. u 20:18.
Staro 29.08.2004., 01:07   #8
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

'

Konacno da ubacim i vidim kako se javljaju
moji DVD-RAM discovi......i tko su roditelji.

Jednostrani i dvostrani javljaju isto :

Detaljni log >>>
Staro 30.08.2004., 10:24   #9
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
hmm... ne radi...
iman sony,tdk,traxdata,infiniti,imation,princo i za niti jednog mi nije reklo manufacturer-a....
a da ne spominjem skroz naopako dane brzine max. snimanja

koristio sam lite-on smartburner i dvdinfo pro....
Staro 30.08.2004., 18:28   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
hmm... ne radi...
iman sony,tdk,traxdata,infiniti,imation,princo i za niti jednog mi nije reklo manufacturer-a....
a da ne spominjem skroz naopako dane brzine max. snimanja

koristio sam lite-on smartburner i dvdinfo pro....

Hh, jedino ako imas neke od navedenih programa u OS-u, (na pocetku poruka) plus, ako su jos dignuti i imaju aktiviranu (hide media) opciju skrivanja medija.

To je samoizvrsna fajla, cista kao suza i nisam jos nikad cuo da nekome nija radila?

Koliko ti je natrpan OS?

Probaj ponovo ili u drugom OS-u ili masini, jer program je stvarno super light po zahtjevima i redovito svima radi.

Zao mi je da tebi nije proradio, jer je bas zgodan program

U tom slucaju probaj druga dva, malo slozenija ali rade posao
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.09.2004., 01:12   #11
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
ßellerophon, ako ti ne radi SmartBurn, ima nekoliko mogućih razloga (koji su mi poznati):

1. Nemaš instalirane ASPI drivere
2. Imaš nForce 2 ploču s instaliranim nVidia IDE driverima (tzv. SW IDE, uključeni u paket NForce drivera gdje možeš birati između ovih i "običnih" MS-ovih). SW su na većini konfiguracija brži, ali ponekad znaju zezati, dok su MS-ovi sporiji ali pouzdaniji.
3. Imaš SATA HDD (a Windowsi na njemu)
4. Nije razlog, ali... ako imaš instaliranog Neru 6, u Start meniju pronađi Nero -> Nero Toolkit -> Nero Info Tool, kad se pokrene klikni na karticu Disc (prethodno si ubacio prazan medij, naravno) i vidjet ćeš media code. Meni radi bez frke, a SmartBurn neće (zbog razloga 2 i 3).
igorba je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2004., 01:36   #12
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by igorba
ßellerophon, ako ti ne radi SmartBurn, ima nekoliko mogućih razloga (koji su mi poznati):

1. Nemaš instalirane ASPI drivere
2. Imaš nForce 2 ploču s instaliranim nVidia IDE driverima (tzv. SW IDE, uključeni u paket NForce drivera gdje možeš birati između ovih i "običnih" MS-ovih). SW su na većini konfiguracija brži, ali ponekad znaju zezati, dok su MS-ovi sporiji ali pouzdaniji.
3. Imaš SATA HDD (a Windowsi na njemu)
4. Nije razlog, ali... ako imaš instaliranog Neru 6, u Start meniju pronađi Nero -> Nero Toolkit -> Nero Info Tool, kad se pokrene klikni na karticu Disc (prethodno si ubacio prazan medij, naravno) i vidjet ćeš media code. Meni radi bez frke, a SmartBurn neće (zbog razloga 2 i 3).
3) kod mene izuzet !

Na AMD64 masini sve je na SATA-ma i nema bas nikakvih problema. Mislim da je neki mali sexy programcic tipa Alcohol ili slicno najcesce razlog za takvo sakrivanje kod vecine (mali broj, ali ipak) korisnika.

Staro 16.02.2005., 10:40   #13
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Da ne otvaram novu temu, ipak je konzistentno sa ovom tematikom i ide u kontinuitet...

Vec se neko vrijeme mota po jednom malom ducanu (Ilica, tik do ulaza presidentea Stipe) - koji je vise manje znan po bez-veze cijenama ali katkad se potrude sa jako dobrim cijenama medija -
da ne reklamiram ducan....

Gigamaster mediji po ubitacno niskim cijenama.
Svima treba ponekad veca kolicina djabalesku medija za snimanje,
koji je tranzitne namjene (prijatelji,poznanici,brzo prebacivanje...)
ili manje vazne. DVD-R su naj povoljniji u gradu (ZG) a CD necu ni spominjati jer je ispod 1kn.

Nista to nije posebno za hablanje da se ti CD/DVD-i uopce nisu lose pokazali. Nemorem pocitati proizvođaca jer su sakrili code, no upit mi je dao potvrdu da se radi o ponekad CNC-u i Tayio Yuden a to ne da nije lose, nego je odlicno, I dalje cu ja za arhivu DVD-RAM-irati, no ovo nije smece kakvo bih ocekivao za cijenu.

Nisam dobio cak ni od poznanika koji radi u TDK tvornici (Canada) lose komentare za iste.

Zanimljivo, kad im god dođu Gigamaster DVD-R i CD-R odmah otiđu u par dana, imajte ovo na umu kao naj povoljnije medije uopce
za sniimanje a daleko od losih, uz dobro cuvanje za relativno vazne, peri-deri namjene = odlican izbor.
Staro 16.02.2005., 10:50   #14
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
I Nero CD/DVD speed i burning rom, imaju info o mediju koji moze koristit ponekad...

Evo koji su koji mediji od onih kaj sam ja koristim najvise:

Platinum 8x - DVD+R = RICOH
BENQ 8x - DVD-R = SONY
VERBATIM8x -DVD-R =Mitsubishi Chem.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2005., 11:01   #15
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
I Nero CD/DVD speed i burning rom, imaju info o mediju koji moze koristit ponekad...
Da, od navedene trojke (na pocetku ove teme) nikako nisam ni probao Nero-vu "dijagnostiku" , štaviše, otako koristim Roxio 7,
Nero zbilja izgleda kao đepni recording software naspram ovoj mrcini. Fenomenalan program

Jesi li ti bas konkretno dobio u Nero-u podatke za navedene Gigamaster CD-DVD-R medije ? (mada i code može biti "naručen")
Staro 16.02.2005., 11:04   #16
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
vecinom sa smart burnom, neke i sa nerom, nero uglavnom cita "Brand name"

sad vise todno ne znam s cim sam koji..Bitno mi je da sam zapamtil koji je koji

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2005., 11:21   #17
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
vecinom sa smart burnom, neke i sa nerom, nero uglavnom cita "Brand name" sad vise todno ne znam s cim sam koji..Bitno mi je da sam zapamtil koji je koji

To je sve u redu, ali sam te shvatio da si ocitao bas Gigamaster?
Staro 18.08.2005., 19:54   #18
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Novi i stari igraci

'

Bilo morski ili gradski dani, jednostavno nemorem pobjeci od tehnike

Dobijem prije koji dan 2 komada DVD medija za koje prvi put u zivotu cujem :

Ovi mediji su koliko sam skapirao prvi komadi u ZG-u.

Dobijem ih cisto da vidim kakvi su , buduci da prijatelj od osobe koja mi je iste dala razmislja (valjda) trajno uvoziti taj medij koji stize iz China land-a. Navodno ih prodaje samo jedna firma (od spomenutog izvora) Nosim ih vec nekoliko dana u torbi i bacih danas test da vidim o cemu se radi. Uopce nisam nista posebno ocekivao ali jedan od dva medija nadilazi i najbolja ocekivanja.

Prvi > Copyme DVD-R 16x (tvornica Mitsubishi Chemica Corp.)

Potvrdila trio komisija : Nero > DVD Identifier > Smart-Burn

Brza usporedba slicnih tablica stavlja ovaj medij (po svim oznakama) u isti ogledalo sa Verbatim DVD-ima

Srednja klasa

Drugi je pravo iznenadjenje > Copyme DVD-R 8x

Ni manje ni vise nego Taiyo Yuden ! (prva tvornica)

Takodjer potvrdila trio komisija : Nero > DVD Identifier > Smart-Burn

Štos je u tome sto bi projecirana cijena trebala biti bas u povoljnijoj klasi medija.

Slag na secer je jedna cudna podudarnost.
Znam da Gigamaster rotira sa dobavljacima (Plasmon Data, Infodisc, i navodno isto ponekad Yuden)

Za Gigamaster-e Spindle "Print" i "Normalni" nikad nisam dobio nista drugo do prva dva imena.

Lokalna uprava : Nero > DVD Identifier > Smart-Burn

Ali pazi sad !

Od zadnjih 50 komada koje sam uzeo prije 20-tak dana DVD-R 8X Masteri sad javljaju isto Taiyo Yuden !

Nero > DVD Identifier > Smart-Burn :

Dakle Giga koja je prakticno sirotinja po cijeni ni manje ni vise nego Yuden. Vjerovatno ce opet naici jedan od prva dva izvora, ali to je par puta bolje od 3x skupljih medija ako gledamo samu tvornicu

Svasta.

Nesretne modele Verbatim Digital Movie DVD-R koje spomenuh nedavno i koji su pokrali 20 epizoda zbog defekta.

Svaka cast Verbatim-ovoj Advanced AZO tehnologiji, ali samo na papiru, Kodak je sa svojim Info Guard-om mogao bez srama stati uz najlosiji RAM

Novi medij da ovako pokrade stetom podatke bas i nije pohvalno.
Podaci kao sto rekoh i nisu nista posebno, klasicni Mitsubishi C.C.

Za svoju reputaciju FD medija, ovo nije bas nesto za slaviti, posebno kad se usude hvaliti sa garancijom ovog tipa :confused:
Staro 19.08.2005., 23:21   #19
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Zanima me ovo:

Ridata DVD-R - Ritek
Traxdata DVD-R - Ritek
Mirror DVD-R - Taiyo yuden

Ridata - katkad mislim da je bolji od Traxdata medija.
Traxdata - do sada najbolji medij za moje potrebe a i svi koji kupuju se ne bune.
Mirror - po mom iskustvu ne valja. Przen sa strane NEC 3520,Pioneera 109 i Samsung snimaca i svako toliko imam neki corrupted file.
Kazes da traxdata ne valja trajno. Po mom iskustvu traje vise od ostalih.
Zanima me sta je sa kvarkom i emtecom koji su se pokazali kao smetje mediji ako ih snimas na 4X DVD ili vise od 16X cd. Uvijek neki problem sa njima.

Da li negdje postoji neka rang lista medija dostupnih u nas pa da se probamo ravnati i da probamo sve te medije pa da vidimo kakvi su svi u praksi.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2005., 22:03   #20
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv Zanima me ovo:
Ridata DVD-R - Ritek - Traxdata DVD-R - Ritek - Mirror DVD-R - Taiyo yuden - Kazes da traxdata ne valja trajno. Po mom iskustvu traje vise od ostalih. Zanima me sta je sa kvarkom i emtecom koji su se pokazali kao smetje mediji ako ih snimas na 4X DVD ili vise od 16X cd. Uvijek neki problem sa njima. Da li negdje postoji neka rang lista medija dostupnih u nas pa da se probamo ravnati i da probamo sve te medije pa da vidimo kakvi su svi u praksi.

Yuden je prva tvornica, sinonim kvalitete, al zasto se pojedini medij ponasa kako se ponasa...

Rekoh vec da se svaki medij proda u dovoljnoj mjeri da ce generirati dovoljan broj ljudi koji ce u isto vrijeme biti zadovoljni i oni koji ti nece biti. Ali Ritek (pogledaj analize linkove na pocetku teme) bas ne spada u neki vrh. Obicno se TDK povoljnije prodaje kad je Ritek a isto vazi i za Ricoha, koji doduse ipak cesto i sam radi ili bar stavlja code da radi. No u njega vec dugo ne sumnjam na kvalitetu jer je zbilja krema kreme.

Emtec se kao koristi BASF "ostavistinom" , ali osim same slicnosti sa BASF logo-m to su ciste bajke jer BASF je odavno manio se media, izgleda da je Bio tehnologija puno unosnija sa BASF.

No i dan danas se moze BASF naci po nekim selektivnijim web ducanima, izgleda da je dosta media proizveo pri odlasku, no ti su vecninom CD-i.

Zadnju seriju je radio (2001) studijske analogne Ampex kompatibilne trake i DAT kazete, ali odonda nista.

A Emtec je vise nego upitne kvalitete jer gotovo redovito kotira bas u onim naj konzumentnijim lancima siroke potrosnje (velik shoping centri) no zasigurnbo je netko i sa njim zadovoljan.

No imao je i neku skupu seriju CD-a za zapadno trziste.

Domaca rang lista u casopisima je obicno $ motivirana, a bas neki
HR link mislim da nema, osim da to sam napravis

Mada mislim da mi je barem po jedan od svih medija naisao u ruke.

Od vecih imena Princa stavljam na dno dna.
Prijatelj iz Canade koji je radio u tvornici TDK-a je rekao da Princo uopce ne isplacuje svoje licence i da stalno nesto mulja.

PS: Za HR dosta ažuran komentar

>>>> PCE kante 2012 <<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 20.08.2005. u 22:22.
Staro 01.09.2005., 05:14   #21
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

'

Fenomenalan link za najvecu bazu DVD medija.
Po proizvodjacu, samom izvoru i komentarima korisnika iz citavog svijeta ukljucujuci i nasu deželu.

DVD MEDIA LIST

Ujedno i gomila korisnih podataka i tutorial-a.
Staro 17.09.2005., 16:59   #22
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

'

Prije par dana u butiku gdje se inace
uzima Giagamaster dolijao je novi medij
koji i nije neki veliki stranac kod nas : Bulkpaq

Otisao sam puknuti 50-100 komada Gigi,
ovisno koje imaju zapakirane jer ih u zadnje
vrijeme znaju ispipkati previse kod
svakodnevno skidanja za prodaju i izbrojavanja.

Ispred mene je bilo o'hoho ljudi i sa pulta su
samo preuzimali po jedan ili dva paketa od 50kom
pakiranje. Od znatizelje sam uzeo 50kom i ubacio
da vidim sto cu dobiti :

TDK (?) dok Nerko javlja da je TTG.
(isto neka skracena varijanta code-a)

Malo sam pogledao u arhive medija i nasao
da se proizvodi navodno u nekoj maloj
tvornici u Liverpool-u.

No najvaznije zasto ih spominjem za one
koji trebaju vecu kolicinu = cijena.

Trenutno je najniza cijena u gradu, niza od
Gige, mada, ako se gleda na sajt cini se da
su iste. Losa vijest je - nadam se da se ipak
nece obistiniti - kazu da ce sve manje
narucivati Gige jer imaju jos bolju dobavu
i cijene za Bulkpaq

Steta, jer za jeftikaner peri-deri snimanje Giga
se zbilja pokazao kod mene za sad bez greske,
da ne govorim sto je i cibermanija spomenuo kako
znaju nekad (otvoreni spindle) doci i zapackani.
Staro 17.09.2005., 23:22   #23
Komek
Premium
Moj komp

Komek's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Daj mi reci koji je trenutno best buy sto se tice cd-a i dvd-a??
Komek je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2005., 14:01   #24
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
koja je razlika izmedu dvd-ram i dvd +/- rw medija??

i ak znas neko mjesto gdje bi mogao nabaviti dvd-ram medije?
hvala!
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2005., 03:52   #25
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

'
@
Komer@ : Gige su za mene vec koju godinu za redom best buy.

@
Nicko@ : Sve Panasonic RAM adrese su ispisane na pocetku teme, kao i sve ostalo sto pitas u > Sve o DVD-RAM-u <
Staro 22.09.2005., 16:21   #26
Red Worm
Plasticni kirurg
Moj komp

Red Worm's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Meni nesto dugo (1. min) treba DVD-Identifier-u da se pokaze na monitoru. Koji mi je neznam?

Probat cu DVDinfopro.
Red Worm je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2005., 23:27   #27
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

@Visage - Je li normalno da mi se plex (52/24/52TA) muči sa čitanjem oriđiđi starcraft cd-ova, odnosno prođe dobrih pola minute dok se upali zelena ledica.

A šta se tiče Gigamastera, dizajn samoga medija im je promašaj, ali to mu ne uzimam za zlo.
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2005., 20:02   #28
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Emissary @Visage - Je li normalno da mi se plex (52/24/52TA) muči sa čitanjem oriđiđi starcraft cd-ova, odnosno prođe dobrih pola minute dok se upali zelena ledica.
Koliko je star Plex?

Koliko je cist?

Dal kasljuca samo sa tim ili je to navika i sa jos kojim medijem?

Citiraj:
Originally posted by Emissary
A šta se tiče Gigamastera, dizajn samoga medija im je promašaj, ali to mu ne uzimam za zlo.
Osim drugacijih slova i fonta, ne izgleda puno drugacije od Sony silver spindle-a iz prve polovice 90-tih.

Vrlo decentan tisak, primjereniji znatno vecim firmama, koliko jeftinog medija bode u oci sa ruznim tiskom i kraterskim slovima? Giga je bas elegantan i umjeren.
Staro 26.09.2005., 20:42   #29
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Visage
Koliko je star Plex?

Koliko je cist?

Dal kasljuca samo sa tim ili je to navika i sa jos kojim medijem?
Star je dobrih 2 godine, kupljen polovan prije godinu dana, čišćen prije pola godine. Bivši vlasnik kaže da je spržio 150 cd-ova, ja sam još cca 60-70.

Nije to sad da ga "vergla", nego sasvim normalan zvuk, međutim ako se ne upali zelena lampica i kliknem na exe bude mi totalni not-respond i onda kad otvorim drive izbaci mi 4-5 prozorčića sa greškama tipa "Disk not in drive". Onda obično uspije iz drugog pokušaja.

Citiraj:
Originally posted by Visage
Osim drugacijih slova i fonta, ne izgleda puno drugacije od Sony silver spindle-a iz prve polovice 90-tih.

Vrlo decentan tisak, primjereniji znatno vecim firmama, koliko jeftinog medija bode u oci sa ruznim tiskom i kraterskim slovima? Giga je bas elegantan i umjeren.
Ne znam je li mislimo na iste, ali meni ova slova šta idu u 2 smjera izgledaju preloše.
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2005., 20:09   #30
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Emissary
Star je dobrih 2 godine, kupljen polovan prije godinu dana, čišćen prije pola godine. Bivši vlasnik kaže da je spržio 150 cd-ova, ja sam još cca 60-70.
Ako cita sve druge u redu i nema ovakvo ponasanje sa jos pokojim medijem....

Nazalost ni originali nisu savrseni ni vjecni ponekad

Tako da je mozda i sam medij jednostavno presao veliku kilometrazu sa puno kontakta sa podlogom i nekad se desi da jednostavno strada. Jedan dvostruki GRP Records Jazz CD koji sam kupio i otpakirao nakon dva dana je poceo preskakati prema kraju na svakom playeru/transportu, srecom zamjenio sam ga.

Najbolje da kupis plasticni omot za 2 CD-a napred stoji original a odozada backup kopija koja radi kako treba i problem saniran.

Vecina ljudi ionako u brizi zbog gubitka materijala drzi tako svoje vaznije CD-e. Dvostruki plastinjak uzima jednako mjesta kao i vulgaris a ovako ima i jednu Arku na ledjima za svaki slucaj.

Citiraj:
Originally posted by Emissary Ne znam je li mislimo na iste, ali meni ova slova šta idu u 2 smjera izgledaju preloše.
Pa ovaj gore sa slovima. Ima samo printabilni potpuno bijeli ko tofu i ovaj sa slovima. Umjesto nekog kiceraja kojem mnogi podilaze za oko... bas jednostavan i gotovo konzervativan naspram drugima.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno