Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.08.2004., 23:48   #1
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
No connecting

Monitor od frenda - Belinea - uštekan normalno, sve kao OK, ali stalno javlja da nema konekcije??? Kad pokrenem komp, vidi se da se sistem počne dizati, ali monitor i dalje ne hebe živu silu....
Promjenio sam grafulju sa AGP(ATI) na neki stari ISA slot, pritiskao konektore.... ali ne pomaže - iako mi se čini da i nije do grafičke nego nekaj drugo - ali KAJ????
knezigor je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2004., 23:54   #2
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Re: No connecting

Citiraj:
Originally posted by knezigor
Monitor od frenda - Belinea - uštekan normalno, sve kao OK, ali stalno javlja da nema konekcije??? Kad pokrenem komp, vidi se da se sistem počne dizati, ali monitor i dalje ne hebe živu silu....
Promjenio sam grafulju sa AGP(ATI) na neki stari ISA slot, pritiskao konektore.... ali ne pomaže - iako mi se čini da i nije do grafičke nego nekaj drugo - ali KAJ????
Možda kabel, ili sam monitor?

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 05.08.2004., 01:08   #3
ljekra
Premium

ljekra's Avatar

Datum registracije: Dec 2003

Citiraj:

Mozda je puknuo koji pin na konektoru od monitora (za VGA), ili je kabel u prekidu! Probaj sa drugim monitorom! Sto ''kaze'' kontrolna lampica od monitora?? Jel blinka stalno, ili povremeno i sl??

---
Intel Server Board, XEON 2.0GHz, 1Gb ECC, 2x18.1Gb 10000rpm raid, 3x250Gb. 2x320Gb, 1x120Gb
ljekra je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2004., 09:12   #4
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002

Citiraj:
Ne možeš samo tako ukopčat u ISA slot. Mislim da novi kompovi niti ne mogu postat sa ISA grafičkom.

Trebalo bi u biosu izabrat da boota sa PCI grafičke, a ne sa AGP da ti uspije bilo kakva muljaža sa PCI (ne ISA) karticom.

Probaj resetirat bios, pa ti možda i proradi sa ISA karticom jer je na defaultnim postavkama biosa stavljeno da najprije provjerava prisutnost PCI grafičke
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2004., 21:57   #5
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Evo da ne ostanem dužan...
Thanks svima na pomoći - daklem kao prvo trebalo je resetirati ploču jer je to ona stara sa slot 1 utorom, a proc se malo rasklimao i djelimično izvukao iz utora, a potom je trebalo i promjeniti konektor koji se ušteka u grafičku jer je kabl izgleda bio precvikan... sad sve radi OK - recimo.....
Naime sad ploča javlja (AWARD bios) da ne valja nekaj s procesorom.... tuli kao hitna u ponoć - probija uši, pa sam iščupao konektor za sistemski zvučnik, no Windowsi se normalon dižu i radi sve kako treba, osim kaj ploča ne očitava temperaturu procesora - javlja da je temperatura 0 stupnjeva (možeš misliti...)
Dakle da li ploča cvili zato kaj ne viti temp proca ili je nekaj drugo u pitanju...
BTW uštekao sam i drugi proc u slot, ali ploča i dalje TINU-NINU...???
knezigor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno