|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Doom 3: CATALYST 4.9 BETA
Evo-ATI je izbacio betu 4.9 drivera sa kojom će dotična igra ići nekaj brže, više gadovima sa X8xx serijom nego nama jadnicima sa starijim hardwareom ![]() ATI is providing an early version of CATALYST 4.9 to users interested in increasing performance of Doom 3. The BETA display drivers found here are offered AS IS, without warranty of any kind, and have NOT been completely qualified by ATI. Usage of these drivers are without support of any kind, and you use them at your own risk. ATI does NOT recommend installing these drivers in systems used for mission critical operations or where productivity of any kind is a concern. Unless you are very comfortable with installing and un-installing drivers, we DO NOT recommend that you use the drivers provided here. These BETA Drivers are NOT SUPPORTED by ATI Customer Care or any other ATI department. I asked Terry if these drivers will support instancing on farcry 1.2 (or higher patch), and he said yes, these drivers also provide early support for instancing. I još malo: The Catalyst 4.9 beta drivers are a sneak peak into future drivers that ATI is continuously working on. They were released mainly for the OpenGL component update, targeting improved Doom3 performance. Having said that, newer generations of hardware will get the most benefit from this driver (X800* series). While I haven't done specific benchmarks, X800 users can see performance increase of 5~30%, depending on the level and the system/hardware type. Regretfully, older hardware, such as 9700's and even 9800's will not get as much benefit. And if paired with a slower system (or with less memory) might see +/- performance improvements. We are working very hard to get future drivers out that will add quite a bit to the performance of these. Remember that these are Beta drivers, and so are unsupported. If you want stability and good speed, please stick with the release drivers. Cat 4.8 has not been skipped, and should arrive soon. Dakle-tu je još i "early support for instancing" koji dela u Far Cry-u ali samo sa 1.2 patchem. To bi kakti trebalo delati i na R3xx seriji... http://www.ati.com/support/infobase/4547.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
|
Evo-ja probao...nisam ništa benchao ali sam othaklao malo Far Cry, UT 2004 i COD. Moj je dojam da je brže i glađe izvođenje igara ![]() Kad dobijem DOOM3 -vidjećemo kako to ide... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
hej jelc mislis da ce omega provjerit ove beta i dat svoju verziju? hehe evo nam buducnosti ljudi... driveri optimizirani za doom3 ako hocete igrat hl2 onda morate stavit njihove drivere a ako hocete ut2005 onda njihove... ![]()
![]() |
#5 |
Super Moderators
|
Ne znam da li će Omega izbaciti svoj hotfix ili bude čekao regularnu verziju, ja sam ga uglavnom skinuo jer je škvadra imala dobra iskustva i sa COD-om, Far Cry-em itd... Što je istina ![]() Igre idu puno bolje ![]() Kompletni novi OGL driver najvjerovatnije bude gotov tek u studenom/prosincu. Ma banda je izdala taj hotfix prvenstveno zbog X800 PRO/XT grafi, ubrzanje je vidljivo i u normalnom načinu rada, a sa 4xAA 8xANISO je dobitak u perfomansama oko 20%... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Catalyst 4.9 Performance Improvement High 10x7 Ultra 10x7 High 16x12 Ultra 16x12 X800 XTPE 6.75% 8.29% 4.66% 5.21% X800 Pro 6.87% 8.50% 2.99% 4.09% Catalyst 4.9 Performance Improvement w/ 4xAA Enabled High 10x7 Ultra 10x7 High 16x12 Ultra 16x12 X800 XTPE 19.07% 19.80% 14.38% 15.30% X800 Pro 5.38% 6.18% 1.83% 3.40% Dakle-čak i do 20% na XT modelu (4xAA), nešto ubrzanja ima i PRO, a mi jadnici sa starijim hardwareom par fps-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
sta si skinuo? atijev taj hotfix? gamad jedna x800... ![]()
![]() |
#8 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
To su ti cijeli driveri i CP, 21 mega. Za ove drivere OBAVEZNO sve počistiti prije instalacije, ja nisam pa sam se morao zajebavati sa čišćenjem, ponovno drivere od ploče, DX, jaooo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Imaš grafu sa samo 64MB(mislim) i ako ti se vrti oko 30 fps-a dva-tri se itekako osjeti kaj se tiče igrivosti. Ukojoj rezi igraš i sa kakvim detaljima? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
1024x768 na high detalji, ide izmedu 20-60 fps-a kad prebacim na 800x600 sve ide puno brze jedimo mi nije jasno zakaj oni tweakovi kod mene nemaju efekta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Verzija Catalyst drivera?
Trenutno zadnja je 4.7, a izbacena je beta 4.9 koju toliko spominjete sa poboljsanjem OGL-a. Sto se desilo sa v4.8? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Verzija Catalyst drivera?
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
U 4.9 beta jedina stvar je ova fila http://www.boboudeessinknijhuis.nl/atioglxx.dll i nju treba ubaciti u WindowsSystem32 i to je to ... ostalo je sve staro
![]() |
#15 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Skinuo sam Dooma 3, vec negdje cetvrtog 8, odma dan poslije kad je izasao, s neta. Trenutacno ima frednovu Asus 5900, odigrao single player i moram reci da je igra odlicna. Vrtjela se na negdje od 35-60 fps, znalo je tu i tamo pasti na 20, ali 2 do 3 puta u igri. Stvarno se zlecas na nekima scenama, kaj se tice AIa, dosta je dobar, npr prema meni se rusha ludi marinac, udara nogom bacvu eksploziva, skrije se , kad se bacva dokotura do mene rolla se po podu i ispali par metaka u bacvu i odo ja load game inace single traje negdje oko 20 h nabavite svi, obavezno |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
jedva cekam da mi radeona novog posalju, nadam se da ce brze ici |
![]() |
![]() |
|
|