Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.09.2008., 06:19   #1
Vespera
Registered User

Vespera's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Question (riješeno) Hoće li DDR PC 400 raditi na matičnoj sa PC266?

Imam stari PC s matičnom Kobian KT266A FDSX i instalirana dva SDRAM modula po 256 MB. Ploča inače ima dva DDR utora (PC2100 tj.266, 184pin 2.5V) i dva SDRAM (168pin 3.3V) i podržava do 2 GB RAM-a.
Kako je gotovo nemoguće naći više takav RAM, a imam "viška" RAM-a DDR PC400 (1GB i 512MB), zanima me da li bih mogla ugraditi PC400 memoriju umjesto PC266 na DDR utore. Pod uvjetom da je to moguće, jasno mi je da bi radila sporije, ali to mi nije tako bitno - ipak bi to bilo znatno više memorije.
Vespera je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2008., 07:31   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Hoće, ali ne smiješ miješati SDRAM i DDR tj. možeš imati samo jedan tip memorije na ploči. Isto tako, provjeri u manualu ploče koliko Mb po utoru podržava ista da ti se ne bi dogodilo da kupiš pločice koje ploča ne podržava (npr. kupiš 1Gb, a ploča podržava samo 512Mb po utoru). Malo mi je to prestara ploča da bi se u nju moglo ubosti do 2Gb.
Moje osobno mišljenje je da se u tu konfu ne isplati ništa ugrađivati jer je to čisto bacanje para uz ovakve cijene hardvera na tržištu. Prodaš što imaš i za kupi nešto novije polovno ili skroz novo.
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2008., 08:03   #3
mjosip
Banned
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
teoretski bi trebao radit., ali na mom hp nx 9005 laptopu SODIMM DDR od 333 i 400 MHz ne daje bootat...samo s 266 MHz
Dugo sam tražio 2 keksa od 512 MB 266 MHz i napokon našao...

Sad su moji keksi od 256 MB u prodaji, prigoda za one koji imaju laptope s Athlonima XP i mobilnim Pentiumima da memoriju dignu na 512
mjosip je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2008., 11:01   #4
Vespera
Registered User

Vespera's Avatar

Wink Treći PC u kući

Hvala na brzim odgovorima - čini se da bih trebala jednostavno probati i vidjeti hiće li raditi - pretpostavljam da se memorija ne može oštetiti time - ako ne paše, jednostavno neće raditi?

A inače, ovo je treće PC u kući i upravo ga pokušavam osposobiti za četverogodišnjeg sina (još nije vrijeme da se bacimo u trošak i za njega). Ovako bi on imao svoje bojanke i slagalice, a moj novi komp bio bi zaštićen od nevjerojatnih ideja koje četverogodišnjak može imati u pogledu primjene kompjutera.
Staro 07.09.2008., 12:50   #5
Vespera
Registered User

Vespera's Avatar

Probala - RADI!!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori