|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
na Edimaxu ar-7084gA puca veza
na optimi sam, 2 mbita! imao sam do nedavno huawei mt880 koji je radio dosta dobro i nikad nije pucala veza, nikad problema s njim.. neki dan mi frend donese edimaxa da isprobam. radi mi puno bolje u smislu downloada (230kb/s naspram 200kb na huawei-u) ali puca veza svakih 10min što ga čini neupotrebljivim. zvao sam službu i kažu da će ga zamijenit ukoliko se stvar ne promijeni. resetirao sam ga i namjestio postavke kako su mi rekli prek telefona i opet isto. jel postoji mogućnost da je stvar u nekim postavkama?? radi u bridge modu inače |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Po opisanom zanači da sam adsl modem radi lošije ili je osjetljiviji na smetnje od huawei mt880. Prvo zapiši ili spremi slike svih sadašnjih postavki. Možeš probati ubacit zadnju verziju firmware - a [2.9.8.1(UE0.C2A)] ako je unutra starija verzija. Ako u Bridge modu imaš problema kakav li je tek u Router modu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa upravo te slike jer se u njima nalaze svi potrebni parametri. Sudeći po prvoj slici, u uređaju već je zadnja verzija firmware - a. Na dnu iste slike imaš status adsl linije, brojke nisu sjajne ali zadovoljavaju. Probaj u Advanced setupu mjenjat ADSL Mode na čisti ADSL ili ADSL2. Annex Mode je kod Optime Annex A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
fala puno nikky ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Da ne otvaram novu temu a imam sličan problem. Koristim također Edimax 7084A (nije u bridge modu) i puca mi veza. Zvao Optimu i tako to..da skratim priču..došao prvi tehničar i rekao mi je da imam vjerojatno neki program koji mi gasi net. i ode on. Ja sam isti dan posudio od sestre lap i vidim da i tamo puca veza. Opet zovim optimu..dođe drugi majstor i kaže da je to do parice i da će to T-com riješiti. I tako zovu mene iz t-coma i kažu da će me staviti u drugu paricu. Neki dan mi jave da su me prebacili i da probam..i ja probao. I dalje puca veza.. Eto..što da radim..da ih opet zovem ili što..? Sve je bilo dobro dok sam imao žičanu vezu..nekoliko dana je trajala i bežična i onda je sve počelo.. Imam 4096 kbps OptiDSL Router je odaljen oko 5 metara od kompa i imaju direktan "pogled" jedno prema drugom. Može li stvarno neki program ili neki uređaj smetati toliko da pukne veza..? Imam na stolu bežične slušalice Sennheiser.. Btw..veza najčešće pukne dok stavim nešto "skidati" s neta..i puca skoro svakih 10-tak minuta Da probam Edimax spojit preko žice..? Šta sve trebam napraviti..? Eto..help!! ![]() Zadnje izmijenjeno od: bonovox. 15.09.2008. u 14:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Frend mi je dobio optimu..i zajedno je dobio ovaj edimax ar-7084gA i nemam pooojma kako ga instalirati. Odem preko čarobnjaka i nema nigdje za odabrat zemlja Hrvatska nit htnet,tcom..lampice na modemu sve svijetle,ali nikako instalirat. Moj modem je onaj prvi tcom modem i čim sam ga ubacio u usb komp ga prepozna i preko add hadware očitalo cd i eto instalacije..al ovo đubre ja nekužim,postoji li koji lakši način molim vas?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|