|
![]() |
#1 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
(riješeno) Nema Direct3D na 9800pro i artefakti na R7000
Problem je s prvom konfom iz siga. Radio je dobro par mjeseci, odjednom se svojevoljno resetira i radi druge gluposti u winXP, Vistu uopce ne boota osim safe mode. Mijenjao vise verzija drivera, od ATijevih do generickih Microsoftovih - resetira se sasvim svojevoljno bez obzira na drivere, ili monitor ode u standby. dxdiag veli da Direct3D nije podrzan. Preselio grafu u treci komp iz siga, ista stvar i na frisko instaliranom WinXP. Rekao bi covjek - ode grafa, tak jasno. Medjutim, bootao Ubuntu 7.10 i glxgears (za neznalice: benchmark koji prikazuje tri zupcanika koji se vrte) radili savrseno, dobivao oko 3400fps. Dakle - OpenGL radi normalno?! Stavio Radeon 7000 u prvi komp, ATitool izbacuje na milijune artefakata. Isto i u drugom kompu, ali i ova kartica je bez problema satima vrtjela glxgears (oko 340fps, tako se krecu i ostali rezultati na netu). Cudno... Sad ja pitam, jesam previdio nekaj isprobati ili provjeriti, jer ovako mi se cini da imam dvije grafe za baciti u smece? Ako hocete, shvatite to tako da vas molim da mi kazete da mi je barem 9800 ispravna. Unaprijed hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
A nista, koristi ubuntu...par mjeseci kao i XP dok ne zablesira ![]() Vjerovatno su Radajneri rikavela. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Samo što linuxaši bježe od Radajnera ko' vrag od tamjana ![]() On topic: Jedino probat nabavit i treću grafu pa ju prošaltat kroz matične i te dvije svoje grafe na nekom drugom kompu. Tek toliko da budeš 100 % siguran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
Meni je pred tjedan dana crknula Radeonka 9800. Izbacivala je crte po ekranu. Stara je oko 2,5 god. Čak je čudno da uopće nisam igrao igre na njoj nego je to bio uredski komp(AMD64) . Vjerojatno im se ovo ljeto crkava ![]() EDIT: U dx diagu je uredno prolazila sve testove. Izgorio mi je jedan dio kod djela za dodatni konektor od napajanja.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Probaj još vidjet da nije do "napojne jedninice". Ne piše koja je ili ja ne vidim pročitat. Možda OpenGL ne "šilji" tak grafu ko Direct3D pa prolazi bench bez problema. EDIT: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
Još sam joj očistio hladnjak i cjelu mašinu ali vjerojatno je loše napajanje napravilo svoje. Ne vjerujem da je zbog pregrijavanja. Čak sam i klimu gasio za vrijeme rada na tom kompu tako ni to nije (svi znamo šta klima radi).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
tutix je pogodio. ![]() Napajanje je bilo u pitanju. U obe konfe CWT 450W (240W na 12V naspram Fortronovih 245W kombinirano) radi savrseno, kao da je Fortron oslabio. Eh da, i Fortronu po paljenju treba 7-8s dok stabilizira napone (a ionako su srednja zalost), CWT-u <2s. Hvala svima koji su pomogli ili pokusali pomoci, nadam se da nije jos nesto usput otislo... ![]() P.S. Moja 9800pro nije mimoza, to je R360 jezgra koja ipak rjedje crkava ![]() EDIT: Budem ga jos piknuo na Venice 3000, nf4, x550, 1 HDD, DVDRw. Mozda bude dovoljan... Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 20.08.2008. u 00:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Dobro je što nisi impulzivan po prirodi, dvaput provjeri pa polij benzinom i zapali ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|