Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.08.2008., 17:52   #1
mut
Registered User

Datum registracije: Feb 2007
Exclamation laptopi - local ads - help please

Ovako, na prvom katu kuce imam ono komp sa svojom vezom iz uticnice i onaj simens modem CL nesto mislim.

Sada me zanima kako mogu preko tog kompa pustiti net na 2 laptopa koji su na 2 katu. Naime, kabel mi se neda provlaciti i busiti. Jer niti hiltijevka mi ne pomaze.

Šta trebam kupiti, dal trebam mijenjati taj simens od adsl-a, dal mogu njega ostaviti i jos nekaj kupiti i sa tim slsati isti taj net na 2 lapa?

Imam doma edimag wlan usb stick sa onom antenicom 6dbi, dal mogu sa njim postali net sa tog kompa na laptope?

Ajde molim Vas help
mut je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2008., 16:37   #2
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Rješenja:

1) Wireless - ne bih ti preporučio jer bi mogao biti razočaran, ovisno o kvaliteti ili nekvaliteti deke između etaža (a rekao si da ti ni Hiltica ne pomaže...). Ako je ovaj tvoj modem/router u wireless izvedbi možeš odmah probati vide li ga laptopi na drugom katu.
Ako nema wireless, uzmi jedan laptop na svoj kat i pokušaj uspostaviti ad-hoc vezu među laptopima. Tako ćeš vidjeti da li postoji šansa za wirelessom. Ako veza radi, zakači laptope na wireless router, podesi kaj treba i vozi. Ako nije u wireless izvedbi, onda možeš ili zamjeniti ga za wireless izvedbu, ili kupiti wireless karticu za svoj stroj i složiti ICS na svom kompu.

2) Kabel
Iako si rekao da bi ga izbjegao, štrikarenje bi ti bilo najkvalitetnije....

3) Struja

Ako ti je kompletna kuća iza jednog elektrinog sata (brojila), onda definitivno ovo:

http://reviews.cnet.com/bridges/siem...-20684584.html

Pozdrav!
mahoona je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.08.2008., 17:10   #3
mut
Registered User

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor mahoona Pregled postova
Rješenja:

1) Wireless - ne bih ti preporučio jer bi mogao biti razočaran, ovisno o kvaliteti ili nekvaliteti deke između etaža (a rekao si da ti ni Hiltica ne pomaže...). Ako je ovaj tvoj modem/router u wireless izvedbi možeš odmah probati vide li ga laptopi na drugom katu.
Ako nema wireless, uzmi jedan laptop na svoj kat i pokušaj uspostaviti ad-hoc vezu među laptopima. Tako ćeš vidjeti da li postoji šansa za wirelessom. Ako veza radi, zakači laptope na wireless router, podesi kaj treba i vozi. Ako nije u wireless izvedbi, onda možeš ili zamjeniti ga za wireless izvedbu, ili kupiti wireless karticu za svoj stroj i složiti ICS na svom kompu.

2) Kabel
Iako si rekao da bi ga izbjegao, štrikarenje bi ti bilo najkvalitetnije....

3) Struja

Ako ti je kompletna kuća iza jednog elektrinog sata (brojila), onda definitivno ovo:

http://reviews.cnet.com/bridges/siem...-20684584.html

Pozdrav!
ovaj simens je onak standard..nema wireless niti mi taj komp ima wireless karticu..koji wireless modem bi preporucili da zamijenim ovaj simens i da sa njim mogu slati prema laptopima?

da cijela kuca ima jedno brojilo..di ima to za kupiti taj simens za struju?
mut je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2008., 17:28   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Data Transfer Rate
14 Mbps

Citiraj:
dal trebam mijenjati taj simens od adsl-a
A bilo bi dobro, ali opet tko zna kako bi bilo s ovim trenutno u ponudi…
Citiraj:
onaj simens modem CL nesto mislim
Siemens C-010-I
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2008., 17:45   #5
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
http://www.optimum-online.hr/shop/index.php?cat_id=106&catname='Mre%BEni%20adapteri'

Imaš ovdje nekoliko modela, Siemensa nemaju, ja sam ih dobivao ravno iz tvornice

EDIT: Uz to ti naravno treba i router!

Zadnje izmijenjeno od: mahoona. 18.08.2008. u 21:31.
mahoona je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2008., 18:41   #6
maja1985
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
samo laptop i to........
maja1985 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja