|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2004
|
Kako spojiti adsl na dva komp.
Dobio sam maxadsl i imam dva komp. koja bi zelio spojiti da oba imaju pristup netu preko adsl-a , sta sve trebam jos kupiti da mogu to izvesti i koje programe koristiti ,ili mozda neko zna neki web site koji ima objasnjenje kako se sve to izvede. unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
na jednome spojis dsl i insliras sta treba - onda imzedu ta 2 kompica kreiras mrezu u kojoj se ovaj drugi koristi internet izlaz prvog kompjutera i to je to... traje 5 minuta postupak naravo govorim o XP sistemu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
u ovom slucaju kojeg ti je ßeller objasnio potrebno je stalno imat upaljen taj jedan komp ako oces s drugim na net. ako ne zelis takvu situaciju, potreban ti je router.
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jul 2004
|
win 98
kako rjesiti komunikaciju preko win98 operativnog sustava, sta podesiti i kako kad spojis hardwerski dio |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
ADSL modem spajaš preko USB-a ili mrežne na računalo ? Pretpostavljam preko mreže. Trebaš na računalo na koje je spojen ADSL dodati još jednu mrežnu karticu, na koju ćeš onda spojiti drugo računalo s crossover kabelom, ili možda mali hub pomoću običnog UTP kabela(u ovom slučaju druga računala spajaš na hub). Kad se uvjeriš da ti mreža na drugom računalu radiš, što će reći, ping računala s ADSL-om je OK i sl., pokreneš Internet connection sharing na računalu s ADSL-om. Zatim na drugom računalu definiraš prvo računalo kao gateway (ako neko ima '98icu pri ruci nek priloži sliku konfiguracije, ja nemam), provjeriš mrežne postavke s winipconfig (za '98ice) ili ipconfig /all (NT, win2K, XP) i ako ti se čini sve u redu probaš pristupiti netu. Naravno, sve je ovo moguće izvesti bez ICS-a od '98, treba ti neki od (freware,ne) proxy programa, no to je već druga priča.
![]() |
#6 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Imaš li ADSL na mreži, on je sam po sebi router i ne treba ti ništa osim switcha. On daje DHCP adrese. Da, naravno, moraš imati firewall inaće si zgorio ko šibica.
![]() |
#7 |
Sannin
|
imas ADSL i win98.... a svasta...
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Pa što, ADSL će radi i na Macu, ako treba. Za surfanje ti ne treba WinXP +SP2 beta, dosta ljudi još koristi win9x i IE5 ili stariji.
![]() |
#9 |
Sannin
|
nisam mislio na to da nece radit - nego mi je cudno da ima 98- prepostavljam da je i kompic iz tog doba -a ulaze u dsl... -to mi je cudno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|