|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2004
|
Isdn
Zanima me nekoliko podataka u vezi ISDN-a 1.Koliko sada košta prikljucak(mislim ici preko karneta) 2.Koliko kosta sat sa karentom za jednu liniju i ima li pretplate ili samo ideš... 3.Sad trenutno imam modem i s karnetom se spajam.Jel njima onda opet moram posalti prijevnicu za ISDN ili mogu s accountom od modema logirati na net. 4.Koliko košta pretplata i sat s HTnetom 5.Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
1. Priključak košta 480kn. 2. Jedan sat na carnetu je oko 3.5kn po skupljoj tarifi i oko 1.75kn po jeftinijoj. Inače carnet ne podržava dvije linije ISDN-a. 3. Možeš se na net spojiti ISDN-om sa trenutnim accauntom, sve je isto. 4. Osjetno je skuplji od carneta, ima 3 vrste pristupa (cijene su otprilike takve, lupam iz glave): 1.Bez pretplate (Mislim da je oko 11kn sat po skupljoj, 5.5 po jeftinoj tarifi) Pretplata 40kn (7/3.5kn) Pretplata 80kn (3.5/1.75kn) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
tnx majstore znaci samo si kupim ISDN karticu i upisem ove brojeve sa karneta trenutno sto koristim s modemom i pici Jel valja sa karnetom ici na ISDN(jel spro ili ide isto kao HT) malo mi je to cudno onda bi svi presli na ISDN a placali na karnetu ko modem a iumali ISDN:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
ali prvo prije svega moram platiti prikljucak---e sad kome se trebam za to obratiti,ako idem kod HT-a onda cu preko njih morati na net ili kad mi oni ot spoje da ih od*ebem ili sa vec trebam napraviti molim ter napisi mi kratki postupak po redu sta trebam napraviti plz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni je sa carnetom bilo jednako brzo kao i sa Hinetom, ali carnet tu i tam zna malo zezati (nekad im ne radi NNTP server i sl.) Ti prvo moraš u HT centru potpisati ugovor za priključenje ISDN-a i nakon cca tjedan dana će ti radnik (tipu koji je došao meni je trebalo 2 sata i 10-tak poziva kolegi da sve obavi) doći postaviti bijelu kutiju (mislim da se to zove ISDN terminal adapter, u njega sve priključuješ EDIT sad vidim u miatovom postu da se zove network terminal). Zatim moraš kupiti ISDN adapter za kompjuter s kojim ćeš se spajati na internet. Tu ne znam koji su preporučljivi, mene je Asus dobro služio. Nisi obvezan spajati se preko HTneta, već možeš odmah preko sadašnjeg carnet accaunta, jer se također radi odial-up vezi pa je sve isto ko i sa 56k vezom. I jedna stvar-postoje dvije vrste ISDN priključka-Standard i Confort. Kod standarda je mjesečna pretplata malo niža, ali ne možeš spojiti običan, već moraš imati ISDN telefon, odnosno ISDN Standard network terminal nema mogućnost priključenja analognih linija (normalni telefoni, modemi i sl.). Vjerojatno ti treba ISDN comfort koji ima 2 analogna porta za spajanje analognih telefona. Zadnje izmijenjeno od: rendula. 18.07.2004. u 22:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
ne moras ici preko HTneta ako uzmes od HTa ISDN. otidji do najblizeg HTcentra i prijavi se za HTisdn uslugu. Nakon par dana (meni je trebalo cca 6) doci ce ti ekipa iz HTa doma, spojit NT (network terminal) koji ce, ovisno o paketu koji uzmes, imati samo digitalne ili mozda i analogne izlaze. spojis ISDN TA (termnial adapter) na NT i picis na net. e sad, ja ti preporucam najjeftiniju pretplatu, te da uzmes TA sa analognim izlazom (za obicne telefone, ako ti je potrebno). Pocetna investicija je malo veca, ali se dugorocno definitivno isplati. inace, nemogu se bas svi spajati preko karneta (ipak trebas bit ucenik/student ili radit tamo)... i da, carnet kaze sljedece : " Od 11. svibnja 2004. korisnici koji za spajanje na CMU koriste ISDN mogu se spajati s dva B kanala. Upute za spajanje s oba ISDN kanala možete pronaći ovdje. "
![]() |
#7 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
ak oces jeftino projti sa ISDN-om onda si zemeš globalnetovu godišnju pretplatu. Platiš oko 813 kn pretplatu za celu godinu i onda ti doma račun dolazi oko 150 kn , maksimum mi je bil jenput 220. a uglavnom sam po danu na jenoj a navečer na dve veze. Na dan sam na interneu barem 8 ili više sati. ( kad se sve skup zbroji ) Prek htneta bi dobival račun oko 600 ili 800 kn tak da to nemoj zejti kaj se tiče karneta , on ima super cjene samo je zajeb to kaj voli zezati prilikom spajanja i podržava samo jednu vezu , a i možda ti brzina nebu baš kakvu si očekival.
![]() |
#8 |
(°_°)
|
blah... rendula me prestigo ![]()
![]() |
#9 |
Registered User
|
to mi trba da imam slobodnu telfonsku liniju i noramlni pristup internetu.Meni to treba sa mo da mi ping kod igara bude nizak,ionako ne surfam a nemam mogucnost nabaviti dsl Šta vi mislite jeli isplativo nabaviti ISDN(oko 2-3) sata sam dnevno na netu s modemom |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
(°_°)
|
ako ti je potrebno imat drugu liniju dok surfas, uzmi ga.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|