|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
O umreživanju računala
Ovako malo sam čitao i gledao ove tutorijale ali mislim da ja možda ne moram sve to odradit. Imam router Gigaset SE 555 wlan dsl i sve je u redu što se tiče neta. Zanima me koliko uređaja mogu preko toga routera spojiti na net ??? Ima 4 izlaza i jedan ulaz , pa me zanima da li mogu spojit 4 uređaja na net preko njega ??? Moj komp je spojen pomoču USB adaptera 108 , drugi komp u sobi kod male je spojem UTP kablom i to je OK , u drugi ulaz mi je spojen Dreambox ( 24 sata on line , mora biti na netu) i to je OK , u trečem ulazu sam spojio novi komp kod maloga u drugoj sobi i tu je problem ( naime piše da je spojen i i signal odličan ali isto tako piše ( onaj žuti trokut) i limited or not conection , u četvrtom ulazu mi je spojen MAX TV ( koji koristi IPTV ) i to je OK. E sad u tom IPTV i je problem ( po meni ) naime taj router sam po sebi nema tu mogučnost pa sam je nedavno ubacio novi SW u router i sve mi radi kako sam htio , sve do danas. Više mi ne treba taj Max TV pa me zanima da li mogu vratit stari SW u router ( ili ima možda vračanje na tvorničke postavke i je li to dovoljno ??? ) Zanima me da li ču sa povratom na stari SW riješiti svoj problem i pomoču UTP kabla imati pristup netu i iz one treče sobe , od sina ??? Kad sam ubacivao taj SW mislio sam da če samo jedan ulaz dobiti mogučnost IPTV da če mi tri ostati za net , ali ispao je drugačije , 2 za IPTV i 2 za NET i to mi više ne odgovara , važniji mi je net u sve tri sobe. Opis je možda malo opširan ali da Vas upoznam sa svime pa ako neko ima rješenje neka ga ponudi. Konkretno !!! - da li trebam vratiti stari SW ( i koji ) da bih imao net u sve tri sobe - ili neko drugo rješenje hvala pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne mozes nikako sa ubacivanjem FW dobit 3 izlaza za net i jedan za IPTV jer su dva-dva (2xLAN i 2xIPTV)..Najbolje ti je promjeni FW na ovaj original Gigaset_SE555 non-IPTV firmware 1.30n-9" i nemas problema.. Link za download imas u ADSL bibliji@post9 http://forum.pcekspert.com/showpost....39&postcount=9 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
OK , hvala na odgovorima. Nemam više želju za Max Tv-om , isprobao i nema ništa zanimljivo ( meni ) što več ne gledam. Znači kad vratim stari ( originalni SW ) opet ču imati mogučnost da spojim 4 uređaja na net. Hvala. pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|