Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.08.2008., 20:49   #1
dodo99
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
O umreživanju računala

Ovako malo sam čitao i gledao ove tutorijale ali mislim da ja možda ne moram sve to odradit.

Imam router Gigaset SE 555 wlan dsl i sve je u redu što se tiče neta.
Zanima me koliko uređaja mogu preko toga routera spojiti na net ???

Ima 4 izlaza i jedan ulaz , pa me zanima da li mogu spojit 4 uređaja na net preko njega ??? Moj komp je spojen pomoču USB adaptera 108 , drugi komp u sobi kod male je spojem UTP kablom i to je OK , u drugi ulaz mi je spojen Dreambox ( 24 sata on line , mora biti na netu) i to je OK , u trečem ulazu sam spojio novi komp kod maloga u drugoj sobi i tu je problem ( naime piše da je spojen i i signal odličan ali isto tako piše ( onaj žuti trokut) i limited or not conection , u četvrtom ulazu mi je spojen MAX TV ( koji koristi IPTV ) i to je OK.

E sad u tom IPTV i je problem ( po meni ) naime taj router sam po sebi nema tu mogučnost pa sam je nedavno ubacio novi SW u router i sve mi radi kako sam htio , sve do danas. Više mi ne treba taj Max TV pa me zanima da li mogu vratit stari SW u router ( ili ima možda vračanje na tvorničke postavke i je li to dovoljno ??? )
Zanima me da li ču sa povratom na stari SW riješiti svoj problem i pomoču UTP kabla imati pristup netu i iz one treče sobe , od sina ???
Kad sam ubacivao taj SW mislio sam da če samo jedan ulaz dobiti mogučnost IPTV da če mi tri ostati za net , ali ispao je drugačije , 2 za IPTV i 2 za NET i to mi više ne odgovara , važniji mi je net u sve tri sobe.

Opis je možda malo opširan ali da Vas upoznam sa svime pa ako neko ima rješenje neka ga ponudi. Konkretno !!!
- da li trebam vratiti stari SW ( i koji ) da bih imao net u sve tri sobe
- ili neko drugo rješenje

hvala

pozdrav
dodo99 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 21:04   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ne mozes nikako sa ubacivanjem FW dobit 3 izlaza za net i jedan za IPTV jer su dva-dva (2xLAN i 2xIPTV)..Najbolje ti je promjeni FW na ovaj original Gigaset_SE555 non-IPTV firmware 1.30n-9" i nemas problema.. Link za download imas u ADSL bibliji@post9 http://forum.pcekspert.com/showpost....39&postcount=9
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.08.2008., 21:14   #3
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 21:22   #4
dodo99
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
OK , hvala na odgovorima. Nemam više želju za Max Tv-om , isprobao i nema ništa zanimljivo ( meni ) što več ne gledam.
Znači kad vratim stari ( originalni SW ) opet ču imati mogučnost da spojim 4 uređaja na net. Hvala.

pozdrav
dodo99 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno