Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.07.2008., 22:45   #1
osiru$
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Wired router, molim preporuku

Pozdrav ljudi . Malo mi je neugodno jer sam uvijek tu kad mi treba neka pomoć, pa mi nemojte zamjeriti

Prije svega sorry ako postoji isti topic, pokušao sam searchati, ali nisam našao ništa korisno.

Dakle, zamolio bih vas za preporuku nekog najpozudanijeg žičnog routera kojeg mogu pronaći u našim trgovinama. Koristio bih ga za PC i PlayStation 3.

S modemom kojeg trenutno koristim (D-Link 380T) imam veliki problem zbog kojeg mi se više ne da gubiti živce. Kvar sam prijavio 4-5 puta T-Comu, ali ništa... Problem je u tome da mi... ne znam kako bi točno objasnio... veza često pukne. Odnosno ona lampica ADSL se ugasi, treperi neko vrijeme i ponovno se upali. To se valjda podrazumijeva pod "pucanje veze" . To se događa uvijek tijekom online igranja, ali često i dok surfam (upravo sada dok ovo pišem mi se to dogodilo ) ili downloadam.

Zadnje izmijenjeno od: osiru$. 31.07.2008. u 23:00.
osiru$ je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2008., 00:28   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Iz iskustva je poznato kako se D-Link 380T nije baš proslavio a pogotovo u Router modu rada (što je vjerojatno tvoj slučaj). U Bridge modu radi (kao i večina sličnih uređaja) sasvim ok. Tvoje opcije su:
1 - zadržavanje 380 u Bridge mode + router (bez adsl modema) sa ili bez bežične (ovisno o potrebama
2 - nabavka routera sa adsl modemom
Potrudi se malo i pretraži Mreže, za oba slućaja ima više primjera i prijedloga.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.08.2008., 02:19   #3
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Najpouzdaniji nešto iz Cisco priče ? Ili Linksys? A ako nisi Rockfeller, pogledaj i Airlive ARM 204 model, ja sam zadovoljan s njim. Searchaj, pa ćeš doći do malo opšrinijeg teksta od ovog.
Staro 01.08.2008., 13:03   #4
osiru$
Registered User
Moj komp

Hvala vam puno.

madman, je li ovaj u redu: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=012067
Staro 01.08.2008., 13:45   #5
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Je, taj router je ok, ali nije za tebe Jerbo, nema modem u sebi. Osobno, ja bih se protegao do 500 kn i uzeo ovo : http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=020669 .
Ili kao ulog u budućnost, možda ovo : http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=030795

Zašto ti to preporučam? Zato što ima integriran modem, nije preskupa opcija, može biti čisti wired router (samo isključiš wlan) a i kvalitetan wireless router je. Btw, kako si rekao da imaš t-com, onda će ti pasati Annex B tip .

I još jedna stvar, nemoj očekivati da će uređaj raditi besprijekorno 24/7 slijedećih hrpu godina, to ne možeš ni od jednog uređaja očekivati. Ono što možeš je očekivati da ćeš imati puno stabilniju vezu, te kvalitetniju podršku ako dođe do problema.
Staro 01.08.2008., 15:20   #6
osiru$
Registered User
Moj komp

Osjećam se glupo jer nisam znao da ga se može koristiti i kao wired

E, hvala ti puno, m4d. Ako dobro pamtim, ovo nije prvi put da si mi pomogao
Tnx još jednom
Staro 01.08.2008., 17:50   #7
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

I treći put ako ću biti u prilici Pozdrav.
Staro 03.08.2008., 23:29   #8
lp_chandler
Premium

lp_chandler's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ej, ja sam zabunom uzeo wired router kad mi treba wireless. Imam D-link 584T. On se baš dobije od t-coma (ima uputstva i sve to). Ima IPTV tako da služi i za MaxTV.

Sorry kad ti ga ovdje pokušavam uvalit, al ono.....ak si zainteresiran, javi na dude0702@gmail.com (nisam previše na forumu).
lp_chandler je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2008., 21:32   #9
osiru$
Registered User
Moj komp

Evo mene opet

Dakle, problem je još uvijek prisutan. Veza stalno puca. Promijenio sam sve kablove, testirao na 4-5 modema i routera... isto sranje.

Zovem sad ove iz T-coma jer sam pretpostavio da je problem u brzini. Nešto sam baš sinoć razmišljao i sjetio se da su mi se problemi počeli javljati kad sam se s 2 prebacio na 8mbita. Sad će mi t-comovci to vratiti na 2 pa ću biti siguran do čega je.

Eh sad, mene zanima jedna stvar. Ako je doista problem u tome, znači li to da se ja mogu pozdraviti s brzinama većim od 2mbita? Mogu li me oni nekako ograničiti na 4-5-6? I postoji li ikakva mogućnost da ostanem na 8mbita i imam stabilnu vezu; recimo - da kupim neki uber router i slično? M4dm4n, ovaj Linksys još nisam nabavio jer sam prvo htio biti siguran da li je do modema, da ne bacam lovu bezveze.
Staro 19.08.2008., 22:43   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Koje si to modeme / routere probao?
Jesi probao zamjenit adsl razdjelnik?
Znalo je biti neispravnih ili loših primjeraka. U T-Koma servisu će ti dati mukte ako pitaš.
Ako je kvaliteta tel. parice od centrale do kuće / stana u komi onda nemaš puno mogućnosti. Prijavljuj kvar i traži servisera da izmjeri, prekontrolira ili zamjeni ako ima slobodnih parica. Nerjetko su ljudi na taj način rješili problem jer bi se našao loš spoj ili bi im zamjenili paricu.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2008., 23:24   #11
osiru$
Registered User
Moj komp

Promijenio sam sve kabele, razdjelnik također...

Probao sam na dva Siemensova (ne mogu se sjetiti koja su točno jer nisu bila moja ), D-Linkom DSL 380T i Kasda Combo. Nažalost, to su jedini koje sam mogao nabaviti tu od nekoliko prijatelja, tako da nisam testirao s nekim provjerenijima.

Nisam znao ovo za parice, baš ću ih nazvati. Tnx, Nikky.
Staro 20.08.2008., 02:15   #12
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Ak si probao više uređaja, najvjerojatnije se radi o kvaliteti signala koja stiže do tebe. A nijedan TURBO super router ti neće riješiti taj problem. Dakle,zovi ih,gnjavi ih, i zahtijevaj svoja prava.
Staro 20.08.2008., 16:19   #13
osiru$
Registered User
Moj komp

Oki, hvala puno!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja