Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2008., 10:04   #1
xiPod
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Lightbulb Trendnet TEW-432BRP i DynDns

Pozdrav svima,

Naime ovo je moj prvi post na forumu, stoga ako se potkrade koja greskica nek bude oprosteno hehe. Naime u firmi sam instalirao SQL Server 2005, jer koristimo aplikaciju koja koristi isti za pohranjivanje podataka i sl. Problem nastaje kod toga, sto imamo ispostave u gradovima i istu aplikaciju koja treba da pristupi serveru koji se nalazi u centrali firme, o kojem sam vec pricao. Naime server je spojen na internet putem ADSL-a, i nemamo staticku IP adresu, vec dinamicku, pa sam iz tog razloga i bio primoran kreirati Dinamicki DNS, kako nebi morali svaki put unositi drugu IP adresu. Na serveru je kako sam ranije rekao instaliran SQL Server 2005, na routeru sam otvorio portove ali kada pokusam iz vana da pristupim, naravno nista se ne dogadja, hladno bivam odbijen i nemogu se spojiti na server koji mi je neophodan. Pokusao sam da uradim i DMZ IP adrese koju koristi Server a to je ( 192.168.1.103 ), medjutim opet nema nikakvog efekta, tj. sve je isto. Da li je neko imao iskustva sa ovim, i da li mi moze pomococi, kako ovo da rijesim, da li je potrebno izvrsiti neke promjene u konfiguraciji SQL Server 2005 ili na routeru.

Unaprijed zahvalan
xiPod je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 23:35   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Šta se routera tiće uključi aktualizaciju date / time (vezano uz DynDns), probaj naštimat Virtual Server funkciju (ovo je funkcija koja tebi treba). Vidi manual, mada u njemu i nema bog zna šta i uputstva na DynDns.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2008., 00:02   #3
xiPod
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Prijatelju, uspio sam rijesiti problem, mogu pristupiti remote serveru, sql serveru Hvala jos jednom.
xiPod je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno