Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.07.2008., 10:32   #1
manilu
Premium
Moj komp

manilu's Avatar

Datum registracije: May 2008
problem sa temp procesora

nedavno sam uzeo zalman 9700 nt zbog visokih temp proc, uspio je skinuti temp za nekih 15 C, sada sam promijenio matičnu i temp se opet diže do 55 u mirovanju, nova ploča je Elite Group 945GZT-M, zalman vrti na max broju okretaja na skoro 2800, nije clockano ništa, postavke u biosu su na optimal, molim pomoć
manilu je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2008., 10:52   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
P4 je poznat po popriličnom zagrijavanju tako da me tih 55C uopće ne čudi i moglo bi se reći da mu je to normalna temperatura. Uzmi OCCT i pusti ga da opterećuje proc, a ti istovremeno prati temperaturu
Oglas

Oglas
Staro 27.07.2008., 11:19   #3
manilu
Premium
Moj komp

manilu's Avatar

kužim sve to ali zašto na gigabyte ploči radi na 32 C u mirovanju i ne prelazi 42C u full opterećenju a na ovoj elite 55 u mirovanju i diže ga na 60 u opterećenju, isti proc isti hladnjak, dva puta sam skidao hladnjak legne cijelom površinom na proc, pasta je artic silver 5, proc je poliran i 100 % ravan
Staro 27.07.2008., 11:47   #4
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor manilu Pregled postova
kužim sve to ali zašto na gigabyte ploči radi na 32 C u mirovanju i ne prelazi 42C u full opterećenju a na ovoj elite 55 u mirovanju i diže ga na 60 u opterećenju, isti proc isti hladnjak, dva puta sam skidao hladnjak legne cijelom površinom na proc, pasta je artic silver 5, proc je poliran i 100 % ravan

drugacije ocitanje senzora na maticnoj?
Dosta sam siguran da P4 izvedbe nisu imale termalne senzore ispod IHS-a, ali trebalo bi provjeriti to.

Ukratko, kod northwooda i drugih revizija se sam procesor grije ko pecnica i to je to. Ako sve radi, i uvjeren si da si dobro stavio hladnjak gore nema brige neovisno o ocitanju s maticne. Tesko da ces uspjeti nesto ispeci ako dosada nisi uspio s prime-om/everestom
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2008., 14:09   #5
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
kod mene na prescottu su isto takve temperature.
nek te ne zabrinjava previse. jos je ljetno vrijeme + ploca laze (ne puno ali opet...)

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2008., 19:23   #6
manilu
Premium
Moj komp

manilu's Avatar

riješeno, vratio staru ploču i sve ok, u max ne ide preko 42, u mirovanju je oko 30
Staro 27.07.2008., 19:28   #7
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor manilu Pregled postova
riješeno, vratio staru ploču i sve ok, u max ne ide preko 42, u mirovanju je oko 30
ja te uvjeravam da to nisu realne temperature kad je vani 30c

sad ti ploca laze, ali u donjem smjeru - tj. senzor je postavljen blizu samog procesora, ali daleko od toga da je takva temperatura ispod IHS-a.
Ni zalman nafrljen na 3000 okretaja nemoze tako ohladiti pecnicu, tako da ti je ovo bezveze.

Kao stivo preporucujem trazilicu na forumu i druge topice o temperaturama.

edit. i da, nadam se da znas da su normalne temperature za te revizije bile oko 40-50c u iddle-u, a u loadu preko 70+, i to po zimi s stock hladjenjem na max okretajima. U firmi radim na takvoj staroj konfiguraciji i everest nemoze ocitati uopce temperaturu s procesora (na sekundu bude prikazano 14c, pa nestane taj dio, pa se pojavi 60c itd - sve u iddleu), a coretemp javlja da ne podrzava ocitanja s te arhitekture. Jedino vidis temperaturu u biosu koju maticna daje i ta bude oko 45-50, a to je temp. s senzora na maticnoj. Dakle opet se vracamo na ono gore
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 19:49   #8
manilu
Premium
Moj komp

manilu's Avatar

baš sad u biosu radi na 25 do 30 temp je mjerena sa digitalnim instrumentom sa sondom direktno iznad procesora na hladnjaku, u kućištu su dva vent od 120 na 1100 okretaja, i da neznam šta mu radio uvjek je oko 42 44 C u max, uz to da je procesor ispoliran i poravnat, samim time je pala temp za 10 C, ove temp koje ti spominješ sam imao sa starim hladnjakom Golden orb 2
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno