|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
problem sa temp procesora
nedavno sam uzeo zalman 9700 nt zbog visokih temp proc, uspio je skinuti temp za nekih 15 C, sada sam promijenio matičnu i temp se opet diže do 55 u mirovanju, nova ploča je Elite Group 945GZT-M, zalman vrti na max broju okretaja na skoro 2800, nije clockano ništa, postavke u biosu su na optimal, molim pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
P4 je poznat po popriličnom zagrijavanju tako da me tih 55C uopće ne čudi i moglo bi se reći da mu je to normalna temperatura. Uzmi OCCT i pusti ga da opterećuje proc, a ti istovremeno prati temperaturu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
kužim sve to ali zašto na gigabyte ploči radi na 32 C u mirovanju i ne prelazi 42C u full opterećenju a na ovoj elite 55 u mirovanju i diže ga na 60 u opterećenju, isti proc isti hladnjak, dva puta sam skidao hladnjak legne cijelom površinom na proc, pasta je artic silver 5, proc je poliran i 100 % ravan |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
drugacije ocitanje senzora na maticnoj? Dosta sam siguran da P4 izvedbe nisu imale termalne senzore ispod IHS-a, ali trebalo bi provjeriti to. Ukratko, kod northwooda i drugih revizija se sam procesor grije ko pecnica i to je to. Ako sve radi, i uvjeren si da si dobro stavio hladnjak gore nema brige neovisno o ocitanju s maticne. Tesko da ces uspjeti nesto ispeci ako dosada nisi uspio s prime-om/everestom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
kod mene na prescottu su isto takve temperature. nek te ne zabrinjava previse. jos je ljetno vrijeme ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() sad ti ploca laze, ali u donjem smjeru - tj. senzor je postavljen blizu samog procesora, ali daleko od toga da je takva temperatura ispod IHS-a. Ni zalman nafrljen na 3000 okretaja nemoze tako ohladiti pecnicu, tako da ti je ovo bezveze. Kao stivo preporucujem trazilicu na forumu i druge topice o temperaturama. edit. i da, nadam se da znas da su normalne temperature za te revizije bile oko 40-50c u iddle-u, a u loadu preko 70+, i to po zimi s stock hladjenjem na max okretajima. U firmi radim na takvoj staroj konfiguraciji i everest nemoze ocitati uopce temperaturu s procesora (na sekundu bude prikazano 14c, pa nestane taj dio, pa se pojavi 60c itd - sve u iddleu), a coretemp javlja da ne podrzava ocitanja s te arhitekture. Jedino vidis temperaturu u biosu koju maticna daje i ta bude oko 45-50, a to je temp. s senzora na maticnoj. Dakle opet se vracamo na ono gore |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
baš sad u biosu radi na 25 do 30 temp je mjerena sa digitalnim instrumentom sa sondom direktno iznad procesora na hladnjaku, u kućištu su dva vent od 120 na 1100 okretaja, i da neznam šta mu radio uvjek je oko 42 44 C u max, uz to da je procesor ispoliran i poravnat, samim time je pala temp za 10 C, ove temp koje ti spominješ sam imao sa starim hladnjakom Golden orb 2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|