|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Zyxel switch ES-108 + KASDA + 3*XP + 1*Vista
Dakle, rođak mi ima navedenu "konfiguraciju" mreže...Treba mu podesiti mrežu da kompovi međusobno dijele datoteke, printere i naravno (najgore) internet konekciju... E sad...pošto je oprema poolovna i nemam nikakvog dosadasnjeg iskustva sa switchevima, molio bih par savjeta kako ovo ostvariti. Poznato mi je kako umrežiti 2 kompa sa dijeljenjem printera, datoteka, al kad je tu još i switch, malo sam zbunjen. U principu, htio bi da se SWITCH bude konstantno spojen na internet a da se kompovi preko njega spajaju (ovisno koji komp pozeli otici na internet)... Ne znam uopce kako konfigurirati switch, dal mu pristupam preko browsera na određenu IP adresu (i ako jesam , na koju??) il nekako drugacije? Nadam se da sam bio dovoljno jasan. unaprijed hvala na odgovorima.
![]() |
#2 |
Moderator
|
1 - Ovi kućni switchevi se ne podešavaju. 2 - Mogao si potrošit malo vremena i potražit info koji ti treba. Podešavanje Kasde u Router mode rada (a to je ono što tebi treba) = ubrzani put da svršiš na Vrapče (čak kada i ne živiš blizu Zg). 3 - Reci rođaku da kupi novi ili polovni pristojni router, podesiš u 5 min i uživaj. Potraži malo stare teme, već pitano i odgovarano ziljun puta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|