Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.07.2008., 12:52   #1
pi3r
Premium

Datum registracije: Sep 2006
Zyxel switch ES-108 + KASDA + 3*XP + 1*Vista

Dakle, rođak mi ima navedenu "konfiguraciju" mreže...Treba mu podesiti mrežu da kompovi međusobno dijele datoteke, printere i naravno (najgore) internet konekciju...
E sad...pošto je oprema poolovna i nemam nikakvog dosadasnjeg iskustva sa switchevima, molio bih par savjeta kako ovo ostvariti. Poznato mi je kako umrežiti 2 kompa sa dijeljenjem printera, datoteka, al kad je tu još i switch, malo sam zbunjen. U principu, htio bi da se SWITCH bude konstantno spojen na internet a da se kompovi preko njega spajaju (ovisno koji komp pozeli otici na internet)...
Ne znam uopce kako konfigurirati switch, dal mu pristupam preko browsera na određenu IP adresu (i ako jesam , na koju??) il nekako drugacije?
Nadam se da sam bio dovoljno jasan. unaprijed hvala na odgovorima.
ATI X700 pro @ 500/1000 -- Arctic cooling S2
Maxtor 200GB
pi3r je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2008., 17:10   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

1 - Ovi kućni switchevi se ne podešavaju.
2 - Mogao si potrošit malo vremena i potražit info koji ti treba. Podešavanje Kasde u Router mode rada (a to je ono što tebi treba) = ubrzani put da svršiš na Vrapče (čak kada i ne živiš blizu Zg).
3 - Reci rođaku da kupi novi ili polovni pristojni router, podesiš u 5 min i uživaj. Potraži malo stare teme, već pitano i odgovarano ziljun puta.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.07.2008., 18:05   #3
pi3r
Premium

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
1 - Ovi kućni switchevi se ne podešavaju.
2 - Mogao si potrošit malo vremena i potražit info koji ti treba. Podešavanje Kasde u Router mode rada (a to je ono što tebi treba) = ubrzani put da svršiš na Vrapče (čak kada i ne živiš blizu Zg).
3 - Reci rođaku da kupi novi ili polovni pristojni router, podesiš u 5 min i uživaj. Potraži malo stare teme, već pitano i odgovarano ziljun puta.
OK, hvala na odgovoru i ispricavam se na ponovnom otvaranju iste teme...valjda se nisam dovoljno potrudio da nadjem sto me zanima.
ATI X700 pro @ 500/1000 -- Arctic cooling S2
Maxtor 200GB
pi3r je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke