Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.07.2008., 20:51   #1
aujeszki
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Angry Odrađene stranice mi se ne otvaraju

hm, ne znam jesam smjestila temu na pravo mjesto...ovako, otkako sam instalirala adsl ne otvaraju mi se određene stranice... zvala službu za korisnike, bio tip iz službe kod mene ali ništa.. uglavnom kad je ukopčao svoj laptop sve radi fino, dok meni neće... dakle, vele da nije do njih već imaju teorije: nemam javu ili flash (imam!), firewall blokira (isključila pa opet neće), imam virus (nijedan antivirusni nije našao ni v od virusa), antivirusni blokira (ne, jer sam ga makla potpuno i ne radi svejedno), greška u browseru (e, pa probala ja sa mozillom koju koristim inače, IE i Operom da i to isključimo)... i kaj da ja sad radim?! niko ne zna ni približno kaj je. a da napomenem da su se te stranice otvarale najnormalnije, zapravo to su one koje najčešće koristim i dan prije instalacije sam bila tamo (sandučić od globalnet.hr di primam poštu i facebook)...
očajna sam i jadna!!!!!!
aujeszki je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2008., 21:01   #2
Bambusha
Premium

Bambusha's Avatar

Datum registracije: May 2008
neznam hoće li pomoć , ali provjeri u
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
file pod imenom hosts, otvori ga u notepadu i trebala bi bit samo jedna linija koja nepočinje s # a to je

127.0.0.1 localhost

dakle ako imaš bilo šta drugo, kao npr

127.0.0.1 www.facebook.com

obriši
Više ideja nemam...
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional
Bambusha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.07.2008., 21:16   #3
branuschi
Premium
Moj komp

branuschi's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
imao isti problem i ti kret... nisu znali ništa rješit uglaavnom to sam uspio ovako:
1. najprije stavi modem u ruting mod tj. nek ti je stalno spojen s internetom a kad nisi na njemu jednostavno ga izštekaj iz struje
2. ostavi ga tako 1 dan tj. tako se spajaj na int. pa sljedeći dan vrati opet na bridge mode trebalo bi raditi

i još nešto jel koristiš možda vistu???

ako nekužiš kako ide to prebacivanje pošaljm broj na pm pa memožeš slobodno nazvat
branuschi je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2008., 21:50   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Možeš probat više stvari:
- ak je XP, vrati se sa Restore pointom x dana unatrag (kada je sve radilo ok)
- nisi napisala koji uređaj imaš, ako je u Router modu rada onda podesi TCP/IP postavke mrežne sa fiksnim IP i obavezno DNS - ove (vidi ADSL Bibliju i DNS by ISP).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2008., 14:34   #5
aujeszki
Registered User

Citiraj:
Autor branuschi Pregled postova
imao isti problem i ti kret... nisu znali ništa rješit uglaavnom to sam uspio ovako:
1. najprije stavi modem u ruting mod tj. nek ti je stalno spojen s internetom a kad nisi na njemu jednostavno ga izštekaj iz struje
2. ostavi ga tako 1 dan tj. tako se spajaj na int. pa sljedeći dan vrati opet na bridge mode trebalo bi raditi

i još nešto jel koristiš možda vistu???

ako nekužiš kako ide to prebacivanje pošaljm broj na pm pa memožeš slobodno nazvat
imam zyxel P-600, al on je u ruting modu...ne, imam xp
Staro 18.07.2008., 14:37   #6
aujeszki
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Možeš probat više stvari:
- ak je XP, vrati se sa Restore pointom x dana unatrag (kada je sve radilo ok)
- nisi napisala koji uređaj imaš, ako je u Router modu rada onda podesi TCP/IP postavke mrežne sa fiksnim IP i obavezno DNS - ove (vidi ADSL Bibliju i DNS by ISP).
da, xp je, i u reuter modu, a ovo sve je podešeno, to mi je i ovaj iz službe provjeravao jel sve ok podešeno... zadnji put kad je sve bilo ok je bilo 6.7. ... mislim da će bit efekta ako vratim... ne bude mi se opet nekaj pobrkalo'!
Staro 19.07.2008., 09:33   #7
branuschi
Premium
Moj komp

branuschi's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
jesi instalirala možda neke programe probaj vratit na datum kad je sve bilo ok ili stiskaj F5 pri paljenju i onda odaberi posljedu poznatu dobru konfiguraciju (last known good configuration) ili tako nekako mora pisati a ako ni to nepomogne onda reinstalacija windosa ili ako neko drugi zna nešto bolje.!!
branuschi je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2008., 13:12   #8
aujeszki
Registered User

zbog glupavog i niš koristi CD-a za instalaciju adsl- mi se zblokao komp, katastrofa pa sam ga danas nosila na servis i reinstalirali su mi windowse... i sad RADI sve... naravno, nisam imala backup pa sam izgubila zgodne stavri, ali bitno je da radi... i eto rješenja....uf!
hvala svima na savjetima i omoći, i dalje ne znam kaj je bilo.. al nije bitno.
Staro 21.07.2008., 09:44   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Na greškama se uči, sad napravi backup i poslje (ako treba) vratiš se u operativno stanje za desetak minuta.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno