|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Pojačavanje Wireless signala
Probat ću biti što detaljniji pa da se sve odmah skuži... ![]() Mjesto u kojem ljetujem (konkretnije: Novalja) ima vlastitu WiFi zonu koja je udaljena cca. 1-1,5km od moje lokacije. O samoj opremi WiFi zone : radi se o Omnica anteni koja ima domet nekih 300m u krug jer je jako loše to sve spojeno, osim toga AP malo radi jer ne plaćaju nekoga tko to održava. Mislim da neću puno uhvatiti sa svoje lokacije(1-1,5km) jer nije optička vidljivost prema anteni i nemam na svojoj strani usmjerenu antenu. Zato jel imate kakvu preporuku kako da to riješim na što bolji i jeftiniji način? (osobno sam mislio uzeti neku ovakvu antenu - LINK) Takva antena može pokrivati do 2000m te uzevši u obzir da sam ja na povišenju onda bi signal sigurno trebao dopirati...No mene zanima koliko tako nešto košta,kako se postavlja(nije samo da postavim na krov i to je to) i gdje ima za kupiti? Eto,zahvaljujem na svim korisnim odgovorima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Malo morgen, ta antena na 1.5km ide jedino ako ima optičke vidljivosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...carpe diem...
|
Znači,treba mi neka usmjerena antena slična onoj koju sam gore naveo kako bi hvatala taj signal. I ako može preporuka iz nekog ne Online Shop-a...To ako već idem kupovati onda je to danas(četvrtak). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a jeste navalili kao da antena imaju zacrtanu kilometrazu koju pokrivaju ![]() bez opticke na toj udaljenosti ce mu biti zanimljivo ma sta da kupi. sad, nije napisao jel mu smeta grm ili 50 stambenih zgrada i dva brda ali u svakom slucaju zanimljivo ![]() no u svakom slucaju morati ce ici na nesto jako i usmjereno, s ovom koju matej preporuca bas i nisam bio nesto posebno zadovoljan osim u idealnim uvjetima ali to su bile situacije gdje bi ljudi vjerovatno imali signala i sa rubber duckom. u svakom slucaju je isplativost i prakticnost upitna s obzirom da se radi samo o ljetovanju, ja bi razmislio o nekom mobile net rjesenju, barem su nam operateri ovih dana puni takvih ponuda |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
...carpe diem...
|
Citiraj:
1.)Simpa Internet - bez ugovora, 1kn=1mb, nadoplata bonovima, cijena uređaja=798kn 2.)Vodafone Mobile Connect Postpaid - sklapanje ugovora na 24mj postoji dodatna naknada NA MODEL 512MB u iznosu od 25kn mjesecno sto iznosi za CARNET KORISNIKA 45,50 + 25 = 70,50kn Pitanje je opet isplativosti...Naime,koristiti Internet samo 3 mjeseca a uzeti pretplatu na 24 mjeseca je isto neisplativo dok u centru Novalje imam WiFi. Šta ne mislite tako? Naravno,možete vi meni ponuditi i neku jeftinije solucije ako uopće postoje(uzeti i obzir da kao student možda mogu dobiti i posebne pogodnostI) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Od WiFi završismo na pretplati ![]() U vip-u možeš uzet pretplatu mislim na 3mj, na to si uljkučiš još broadband 500MB = 100kn mjesečno sveukupno + ona frekvencija. Posudiš ili već možda imaš telefon koji podržava EDGE i na konju si. Obala i otoci su dobro pokriveni te bi morao imati dobar signal za EDGE i ugodan surf, 500MB ionako nije za ništa više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
...carpe diem...
|
Da,imaš pravo,od WiFi na pretplati... ![]() Mislim da ću umjesto kupovine antene i rizika ne dobivanja signala rađe uzeti ovu Vip ponudu : LINK Za 691kn dobivam uređaj+200kn na računu (200kn = 512mb)+20kn/mjesečno sljedećih 10 mjeseci... To će mi biti dovoljno za 2 mjeseca koliko inače koristim Internet na moru. Mišljenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
jesi li razmislio o nekom starom tanjuru od satelitske? (a i novi dodje svega oko 200 kn) ove sa linkova ispod love i do 10km... primjer http://www.usbwifi.orconhosting.net.nz/64.jpg ostale http://www.usbwifi.orconhosting.net.nz/ samo ti treba jos usb wlan stick i to je to. gubitke u signalu do pc-a nemas jer sve putuje usb kabelom, a ne kao kod antena di se gleda na svaki konektor i centimetar kabela.....
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Pa jeli moguce da u Novalji vise nitko nema neki AP od t-coma ili nesto da je otkljucano, pa da se spojis na njega ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
...carpe diem...
|
Citiraj:
No s obzirom da mi Internet već sutra treba onda moram to danas ići kupiti. Može mišljenja o ovoj Vip ponudi : LINK |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |