|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2004
|
Sapphire 9800 PRO
Nemojte se smijat na pitanje, ali uopce se ne kuzim u ove nove graficke. Zadnja mi je bila legendarna vudu 3 ![]() Uglavnom, strpam ja radeona unutra i spojim nekako napajanje (vjerojatno krivo) i pokrenem komp, a tamo nista...komp radi, monitor u stand by-u...na ploci pise 26, stogod to bilo. Vratim ja staru karticu unutra i sve sljaka, dodem tu i postam ovo pitanje ![]() I sta da radim, u cemu je problem? Kako je najbolje to napajanje spojit? Konfa je Epox 8KTA3 PRO, duron 1200, 256 SDRAM...nije bas nesto, ali za koga je, dobro je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Sapphire 9800 PRO
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pospajao sam na sve moguce nacine i dalje ne sljaka. Ventilator se vrti, znaci da ima struje, ali jednostavno uopce ne mogu dobit sliku...monitor je u standby-u, sustav se ne podize, a na ploci i dalje pise 26. Prokleti Sapphire i ATI, to mi je kazna jer sam izdao nVidiu! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Pogledaj da li ti je u BIOS-u matične sve dobro namješteno, da li imaš zadnji itd...pitaj i Sky-a...on se nekaj bio zajebavao sa Epox-icom i ATI-jem. Ovaj problem koji ti opisuješ imalo je hrpa ljudi po netu, najčešće su ga rješavali kupnjom nove ploče ![]() Samo upiši oznaku svoje ploče i grafe u tražilicu i imal buš kaj čitati cijeli dan... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Probao sam je spojit u paru s diskom, nije sljakalo, probao sam je samu, nije sljakalo, probao sam uparit s przom i dvd-om, nije sljakalo. A BIOS mi je star, to znam...iz 2002. je, ja mislim, ali necu ga sam ic updateat, jer cu tek onda sve sjebat! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Slabo ti je napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
moram samo nać negde onaj stari šalabahter pa ću ti napisat kaj da napraviš |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Caught Somewhere In Time
|
agp 66 mhz > agp aperture size 256 > INIT DISPLAY FIRST ONBOARD/AGP > usb keyboard disabled > usb mouse enabled > ON CHIP FIREWIRE DISABLED > power on after pwr fail former sts > > resources manual > irq 10 reserved > int pin 1 assingment 10 evo probaj ovako postaviti stvari u bajosu pa vidi dal će proradit |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
|
Ma koja je to ploča???-KT 133? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Da, to je KT133A. Hvala, sad cu probat to podesit sa ovom starom ge silom, pa cu ubost onu i vidjet sta bude. Ako nis, roknut kojih 700 kunica i kupit pravu plocu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Kad možeš kupit npr.- Prodaje se: Maticna ploca Soltek SL-KT600RL socket A, VIA KT600 chipset(400MHz USB, prima sve 32-bitne AMD procesore, odlicna za O.C.),serialATA raid, USB2.0, 100Mbit LAN, pod garancijom....(300kn fiksno!) U Zagrebu sam, ne saljem postom. Vidio danas na newsima. 200 FSB-a. I ne bude ti delala probleme. Za razliku u lovi uštediš dobar keks od 256(400) ili pikneš neke 333 (512MB) I voziiiii ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Da, sad sam probao ovo podesit u BIOSu, ali i dalje ne sljaka, tako da nema druge nego kupit novu plocu. Ova je ionako vec za muzej...ali je bila dobra svojevremeno, majku joj, dobra je bila! Jelc, daj ti meni neku dobru plocu iz ducana, ne volim ovako preko oglasa kupovat...moji frendovi su tako svakakva sranja dobili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Valjda nema Fire Wire i GB Lan za razliku od skuplje... NO-VA ![]() Ako nisi neki zagriženi overclocker-i KT 600 je izvrstan izbor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Jelc, zakaj ne veliš Maheru da je Epox kt600 iz Ve-mila za 406 kn nova - u stvari super!
![]() |
#17 |
Registered User
|
Nesto sam citao da se Epoxice ne slazu bas dobro s Radeonima, a i sam imam priliku to iskusit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Ja sam ti još novi ali ti tvrdim da su to bedastoće zato jer meni 4pd2+ i AIW9800 šljakaju svršeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Caught Somewhere In Time
|
čudno da ti nije proradila s onim postavkama možda je ipak problem u napajanju prije kupnje nove ploče probaj ipak flashnut novi bajos moglo bi pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Flashat BIOS pa cu cijeli komp sfleshat ![]() Moj nick ti je sarkazam, nisam ja zapravo maher ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
skineš novi bajos i snimiš ga na praznu disketu restartaš komp i prije nego se podignu windowsi stisneš ALT-F2 dalje sve ide automatski bajos ti se flešne, komp ti se restarta i to je to uostalom nemaš kaj izgubit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
A gdje zapravo mogu skinut novi BIOS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
potraži svoju ploču i našel budeš najnoviji bajos koje onda skineš |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
Evo, skinuo sam ga tu sa Epox-ove stranice, ali isto je 2002. godiste. Ne vjerujem bas da ce bit neke razlike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
Flashanje proslo uspjesno...sad jos moram podesit one postavke S tim da neke ne mogu nac... -agp 66 mhz -usb mouse enabled -power on after pwr fail former sts Ali probat cu se snac bez toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Caught Somewhere In Time
|
to ti je zadnji bajos s obzirom da ti je ploča dosta stara ti nemaš one sve postavke koje sam ja naveo jer su one na epox 8rda+ ali one osnovne imaš javi kak je prošlo |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Evo, danas sam cijeli dan izgubio s tom karticom...probao sam sve sta mi je palo na pamet i sta mi je netko savjetovao...ali nista. Tako da sutra idem u Ve-mil po onu epox kt-600, pa cemo vidjet sta ce bit s njom. Ipak, hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
Se moze na Epox 8KRAI stavit obicna SDRAM memorija 100/133? |
![]() |
![]() |
|
|