|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
(riješeno) Kabel RJ45 u tel. konektor - ZyXel
ovako: frendica me zamolila da joj sredim adsl, stari joj je pobacao nekakve stvari, a ja nisam nikad radio s tim kak spada, pa nisam siguran. ima, prepostavljam spliter, velicine zip upaljaca, na njemu su 3 utora za telefonski konektor. A prikljucak na ruteru je onaj za mrezni konektor (rj45 ak se ne varam). dakle, trebao bi nekakav konvertor, ili kabel koji je s jedne strane telefonski konektor, a s druge mrezni konektor. to u zadru nisam mogao nigdje naci! a nije mi to problem napravit sam, samo sto ne znam koje zice trebam gdje spojit. jedan frajer kaze, da obicni taj telefonski konektor uguram u taj utor za mrezni konektor, da ce to sljakat. a posto vise nisam u zadru, frendica je to probala, kaze da ne radi, a sad, to moze biti drugih problema. sta vi kazete? da trazim dalje taj kabel? dal funkcionira to da se ugura tel. kon. u taj siri utor? i koja je shema tog kabela, ako tko zna= MOLIM odgovor! HVALA! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
uz zyxel dolazi taj kabal ali neovisno o njemu Na prvi pogled izgleda da je prevelik rj45 utor no obicni telefonski konektor se moze ukopcati normalno - treba samo probati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
a kazem da je stari pobaco dosta toga hehe, budala znaci, to sigurno funcionira? jedino mozda imala krivi kabel, jer postoje sa 2 pina i sa 4 pina, jel ima to veze kakve? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
to sigurno funkcionira jer ga npr i ja imam tako prikljucenog - znaci obicni tel konektor mi je ukopcan u taj naizgled preveliki phone line utor na zyxelu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala majstore, spasio si me muke! |
![]() |
![]() |
|
|