|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Zyxel wlan router + Konica Minolta printer -> problem kod instalacije!
Ovako, u igru su serija 600 Zyxel wlan routera kojeg dila Tcom i Konica Minolta 2530DL mrežni printer... Spojio sam ih utp kabelom i kad odem u firefox pod 192.168.1.1. piše da je na LAN portu 1 spojen taj uređaj... Kad sam krenuo instalirati drajvere (skinuo posebne za vistu) odaberem network printer i onda mi izbaci prozor u dozerima da odaberem printer... No kad želim dodati mrežni printer u Windowsima (Vista 64bit) jednostavno ga windowsi ne pronalaze... samo mi pronađe moj komp pod network... Ovo mi je dosta hitno... kaj predlažete...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da pogledaš u manualu koja je defaultna IP adresa printera i kako ćeš je promjenit (ako treba) da bude u 192.168.1.x nizu. Također provjeri i postavi isti workgroup. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Uspio sam nešto iskemijati. Sad radi. Trebalo je sve ručno ukucavati - ip adrese, itd. No, nije mi jasno zašto kad odem pod network, biva izlistan samo moj komp, unutar njega printers, i onda konica minolta model taj i taj... Zar nije logičnije da printer bude kao ekvivalentan entitet mojem kompjuteru kad su svi spojeni na router, a printer nije spojen direktno na pc? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|