|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Spajanje dva rutera
Bok svima, Neznam dali je ova tema već bila..ak je onda se ispričavam... Imam jedan problem i neznam kako da ga riješim: prije dolaska maxtv-a bio sam spojen bežićno na net tako da mi je bio spojen žićni modem elcon na bežićni ruter canyon. Sa maxtv-om sam dobio isto bežićni ruter zyxel. Problem je u tome da se na tom ruteru neda staviti neka druga antena (imam omni antenu vanjsku). Pitanje glasi: dali mogu nekako spojiti canyon ruter na ovaj zyxel? Puno hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da bi moglo, postavi ga u Gateway mode i za Gateway upiši IP od zyxela. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Znači, dali ih moram spojiti prvo s LAN kabelom (sa LAN konektora na WAN konektor od canyona) ili ne? Kak da ga postavim u taj Gateway mode? Imam u meniju od canyona ove opcije: 1. Cable modem 2. Fixed IP xDSL 3. PPPoE 4. L2TP |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Koji je IP od tog canyona? Ako je isti zyxel-ov npr. 192.168.1.1, promini na jednom. Poveži žično. U canyonu odaberi PPPoE i unesi sve potrebne postavke(slika 4, str. 4) koje bi inače* unija u zyxel. Pri tom zyxel nije već u routing modeu? Ako jest, promini u bridging. EDIT: *inače, ali ne i sad u ovom slučaju Zadnje izmijenjeno od: thopok. 23.06.2008. u 14:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
@thopok Ne tako jer je zyxel normalan router i 99.9% da je već u router mode, osim toga nemože ostvarit dvije istovremene adsl konekcije u isto vrjeme na istoj liniji. @tino Probaj Cable modem opciju. Jasna i stara stvar je da svi elementi mreže moraju imat jedinstvenu IP adresu pa ako je sada canyon na 192.168.1.1 promjeni u 192.168.1.2. U canyon - u svakako postavi Gateway (192.168.1.1, IP od zyxel - a), DHCP isključi (koristi se od zyxel - a), DNS - ove također. Spajanje si dobro skužio, zyxel Lan x - canyon WAN. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Kako "dvije istovremene adsl konekcije"? Jednu će ostvarivat canyon. Da se ne bi krivo shvatilo, postavke iz pdf-a se unose u canyon. A na zyxel-u će kad dođe do onog koraka sa slike 4 pod Mode odabrat bridging umisto routing. Triba ustanovit koji zyxel ima: P-660 HW-D3 ili P-660 HW-T3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Da, opet se potvrđuje kako je važno navesti točne oznake uređaja, a taj detalj rjetki navedu. Koliko sam ja svatio iz uvodnog posta, čovik hoće napravit jednu vrstu wireless extendera tj. proširiti podrućje "svojim" WiFi signalom. U kombinaciju želi stavit canyon - a jer je na njemu antena preko konektora i time lakše spoji svoju vanjsku. Po meni je zyxel bolji uređaj pa sam poviše predložio rješenje u kojem je i dalje "glavni" router. Drugo rješenje, na koje si očito ti mislio, je postavljanje zyxel - a u Bridge mode a canyon - a u Router mode sa spajanjem svih kompova na njega i podešavanjem PPPoE na njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako stavim zyxel u bridge mod a canyon u ruter mod i upišem u njega lozinku i šifru od neta dali će mi raditi maxtv iako to nije upisano u zyxel na koji je spojen maxtv? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Radit će jer to što upisuješ se odnosi samo na tvoju internet konekciju za računala. MaxTv funkcionira preko svoje zasebne konekcije u zyxel-u (jedan od razloga zašto T-Com stavlja "svoju" verziju firmware - a). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Primjetio san kod tih ZyXEL - a by T-Koma da se jednostavno zblese posli nekog vremena. Rješenje je, bar za sad, iščupaj mu napajanje - odbroji do tri - vrati napajanje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|