|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Wireless konekcija
Pozdrav svima Ovako živim u Rijeci i htio bih se konektirati na besplatan wireless internet koji je postavljen u središtu Rijeke. Ja živim skoro pa u centru ali ipak ne lovim signal. Mislio sam kupit antenu i vjerujem da bi ona rješila taj problem. E sad računalo mi je na drugom kraju stana od potencijalnog mjesta za postavljanje antene. Moželi mi netko dat savjet kako da prenesem signal sa antene na računalo. Na računalu imam wireless karticu. Koliko sam čitao moj problem bi rješio AP. Jesam u pravu?? I na kraju koju antenu mi preporučate? Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Treba ti AP koji može radit u client mode-u i LAN priključak na matičnoj i kabel od AP do kompa. Nisam siguran hoćeš li sa antenom od AP uhvatit signal jer su one iste kao i one na wireless karticama pa prvo probaj sa wireless karticom koju imaš tako da jednostavno premjestiš komp do mjesta gdje misliš postavit AP 2. opcija Treba ti koaksijalni kabel i RPSMA konektori da si napraviš "produžni kabel" za antenu. Antenu možeš koristit onu od kartice ako sa njom hvataš signal, ili sklepat nekakvu kantenu ili nekakvu drugu do-it-yourself antenu, imaš masu turtoriala na netu za te stvari Osobna iskustva: Ja sam na jednu stranu stana postavio AP i preko njega hvatam signale sa te strane zgrade, a na ovoj strani gdje mi je komp imam wierless karticu sa produžnim od cca 3 m (taman dovoljno da antenu stavim na balkon) i hvatam signale sa ove strane... kod ovoga produžnoga moraš pazit na gubitke signala kroz kabel i trebaš imat ona kliješta za krimpanje kako bi napravio dobar spoj konektora i kabela, ne znam ima li igdje za kupit takvih gotovih kabela, ali znam da djelova ima za kupiti u chipoteci, tj. bilo ih je kad sam ja to radio... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
A nebi se mogao AP povezat sa kompom preko wireless kartice koju imam na kompu??? Da ne vučem kabel. Znači da mi AP tako reć samo prenese signal koji hvata antena na komp. A antenu sam mislio kupit ovu http://www.optimum-online.hr/shop/vi...e71042acde844b samo neznam gdje je nać u rijeci |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Mislim da ne možeš to tako izvest jer ako ti je AP u client mode-u onda ti on glumi wireless karticu... što se tiče antene pazi da uz nju imaš i kabel sa odgovarajućim konektorima. Po meni najbolja solucija ti je kupit AP i onda, ako njegova antena ne hvata signal, kupiš nekakvu jaču i samo je staviš umjesto njegove, a AP sa UTP kabelom spojiš sa kompom (pazi da imaš utičnicu za adapter od AP u blizini)... Ako ideš sam radit produžni kabel imat ćeš gubitke na konektorima i kabelu + gnjavaža oko izrade tako da i pojačanje od antene bi ti se izgubilo kroz kabel ako je ta udaljenost veća od cca 5m pa ne znam je li ti to isplativo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala na odgovoru, ali recimo ovako. Dali bi mogao spojit laptop kabelom na AP, a komp na drugom kraju stana nekako bežično umrežit? Sorry ako sam naporan, ali nov sam u području mreža, a ne želim bacit novce bzvz ako to nije izvedivo, a kabel na drugi kraj stana mi nije baš zgodno vuć, ali ako ne postoji drugačije rješenje morat ću. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Moguće je ![]() No, naravno trebaš pogledati s antenom kakvo je stanje, znači ako uzmeš usmjerenu antenu, iza nje najčešće nećeš uloviti signal, ili će on biti slab, tako da tu jedini izbor bude omnica. - Ili spojiš 2 AP-a, jedan da se kači ko klijent na tu mrežu, a drugi da bude ko node za tebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
universal repeater mod zna imat bubice. ako su ti 2 ap-a preskupa solucija, možeš umrežiti žično, ali umjesto lan kabela koristiš telefonske 4 žilne, puno su manji i fleksibilniji, ako imaš tepih stavi ga ispod tepiha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
šta onda na kraju?? mi možete preporučit koji AP? Koju antenu? A vuć ću onda kabel ako je tako najbolje. I da jel bi bilo puno gubitaka signala na nekih 20-ak metara. @sasuke_the_king vidim da si iz rijeke. Gdje se može nać jeftinija antena jer vidim da su u ve-milu užasno skupe, a drugdje nisam baš našo neke |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
1. Kupiš ovo: http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=6 2. Postaviš ga da ima što manje prepreka, čitaj zidova i sl. do onoga na što se želiš spojit. 3. Namjestiš Universal repeater 4. Riješio si se svih muka 5. ako se ap bude imao problema spojit na signal, predlažem uz nju i jednu biquadicu, dovoljno signala baca iza sebe da se možeš neometano spajat s njom i u isto vrijeme na nju... EDIT na 20 metara kabela za antenu ni ne pomišljaj... Možeš i ovaj router stavit u client mod, onda može 20 metara Cat5.e., imat ćeš kvalitetniju vezu, pogotovo sa jednom biquadicom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Jel si siguran da na ovome radi universal repeater mode? Imam slican linksys i repeater mode radi samo s drugim linksys uredajima... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mreža na Korzu ti je ograničena na 10Mb po konekciji pa ne znam koliko bi ti se isplatila takva veza bez obzira što je gratis.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|