Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.06.2008., 10:55   #1
tik
Registered User
Moj komp

tik's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Problem s grafickom, komp se ne podize (8800gts 512)

Kupio sam graficku Zotac 8800gts 512 i sa strane Accelero S1 rev2 + ventilator, te napokon uspio sastaviti cijelu konfu iz Moj Komp. Spojio sam ju u komp, radila je, na brzaka instalirao windowse i otisao uciti. Kad sam se vratio sve je jos uvijek radilo, pa sam ugasio komp, izvadio grafu i krenuo mijenjati kuler. Skidanje kulera je dobro proslo, bez problema (izuzev malih problema s jednim sarafom radi kojeg sam morao kupiti bolji/manji sarafciger). Ocistio sam jezgru i memoriju prilicno temeljito, zaljepio jezice na memoriju koje sam dobio s accelerom, stavio accelera, zasarafio i sve je izgledalo ok. Vent nisam stavljao, mislio sam ga staviti kasnije kad vidim da sve radi.

Ali nije radilo, vraito sam grafu natrag u komp, spojio pci-e konektor od napajanja u grafu, ali od onda mi graficka vise ne radi. Komp se uopce ne podize, nakon kaj stisnem gumb za paljenje ventilatori se zavrte cca desetinku sekunde i nista, dalje ne ide. Iskopcam napajanje, probam opet, sad se ne zavrti ni tu desetinku. Napravim clear cmos, pa se zavrte tu desetinku, i tako unedogled.

Danas sam vratio stock kuler, provjerio sve opet da nema nekih mehanickih ostecenja, nije ih bilo, no kartica mi ni sa stock kulerom ne radi. Ne pokazuje nikakve znakove zivota, a ja ne vidim nacin na koji sam ju mogao pokvarit. Sve sam odradio pazljivo, ali ne, nece visa sila dopustit da ja imam komp za koji sam se naradio.

Probao sam sa starom grafom i s njom radi, bez problema ulazi u windowse.

Kaj da radim? Jel netko vec prozivio slicno iskustvo?
tik je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2008., 11:15   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ako si imao problema s šarafom pretpostavljam da si cimao i pigao grafu dok si skicao cooler i lako je moguće da si je fizički oštetio, možda ti je negdje skliznuo šarrafciger i zveknuo po vodovima, možda ti je statika spalila nešto, nema ti druge nego sklopit to kako znaš da se ne vidi da je skidano i nosit na reklamaciju...

Nije za svakoga modanje coolera...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.06.2008., 11:21   #3
tik
Registered User
Moj komp

tik's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ako si imao problema s šarafom pretpostavljam da si cimao i pigao grafu dok si skicao cooler i lako je moguće da si je fizički oštetio, možda ti je negdje skliznuo šarrafciger i zveknuo po vodovima, možda ti je statika spalila nešto, nema ti druge nego sklopit to kako znaš da se ne vidi da je skidano i nosit na reklamaciju...
Nije mi skliznuo sarafciger, niti sam pigao grafu, pazio sam, nisam tolko bedast da budem nasilan s komponentama.
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Nije za svakoga modanje coolera...
To je istina.
tik je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2008., 12:21   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Govorim ti to jer je i meni sklizuo kad sam skidao na svojoj 8800GT a ja sam se u životu našarafio poprilično toga, srećom je bio križni i nije pogodio na osjetljivo mjesto nego u prazno di nema vodova pa se ništa nije desilo... Nema to zapravo veze s nasiljem nego su oni vijci s oprugama sranje za skidati jer odvijaš, odvijaš i onda se odjednom samo nagne i opala zvizne šarafciger po PCBu...

Inače ako nije mehano oštećenje i nisi samusao s nekom pastom čip ili PCB onda ti ostaje samo statiku okriviti...
Staro 15.06.2008., 10:29   #5
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
daj probaj kod nekog grafu prije nego je odvezes na servis, za svaki sucaj
panisher20 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori