|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Ovislink 5450 i d-link dir-100
Pozdrav. Posjedujem navedeni access point i prije par dana sam nabavio router d-link dir 100, jer mi je potreban zbog povezivanja na internet satelitskog resivera, e sada, tu su mi nastupili problemi. Nakon dosta muke lokalnu mrezu sam uspio nastimati, ali nikako ne mogu na routeru da podesim PPPoE konekciju. Spojeno je ovako AP - Router (wan port) - iz njega sa 2 lan prkljucka, jedan u komp, drugi u resiver. U lokalu ih vidim sve, postavke su automatske sa ukljucenim dhcp-om i na kartici mreznoj od kompa i na resiveru. Na rsiveru dhcp mijenja ip, znaci taj dio je ok. E sada, ne mogu nikako podesiti PPPoE konekciju na routeru. Jedini nacin da mogu da se konektujem na net bi bio, sklanjanje routera i pokretanje konekcije sa kompa. Kada probam preko routera da se konektujem, u statusu stoji disconnected, i nakon klika na connect ne promijeni se nista. Podesio sam username i password, pokusao i sa kloniranjem mac adrese mrezne kartice u router i nista. Evo okacio sam i slike. Tu je slika sa podesavanjima konekcije na ap-u kada je ona pokrenuta sa pc-a, podesavanja mrezne kartice, podesavanja PPPoE konekcije na routeru koja sam postavio i status na routeru koji je disconnected i koji ne mogu da promijenim. Svaka pomoc ce mi dobro doci, oostao sam bez ideja. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da, i meni se to desavalo na 5460AP, a jedino rjesenje je bilo upgrade FW-a. Jel imas najnoviji? Ne sjecam se je li u 5450 Realtek 8186 kao u 5460APv2. Ako jeste, ima custom firmware-a koji rade puno bolje nego ovaj originalni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Kako to mogu da provjerim? Svakako mi se ne svidja ovaj firmware sto je u AP-u, cesto zakuca, i kad se logujem na njega trazi username i pass cesto, a pass nije postavljen uopste. Edt: ubacio sam novi firmware, skinuo sam ga sa sajta "WL-5450AP-v2.2.1.17.13eu_firmware" Situacija je nepromijenjena. Zadnje izmijenjeno od: sava84. 09.06.2008. u 13:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pravi odgovor nećeš dobiti dok ne pojasniš nekoliko detalja: - u naslovu spominješ Ovislink AirLive 5450 a na slici stoji 5460 ap2 ?? - fleshao ga napamet ?? - preko tog uređaja si do sada išao na internet (WiFi udruga predpostavljam) ?? - na isti način ćeš se ubuduće spajat na internet ?? Ako je odgovor na zadnja dva pitanja da onda krivo konfiguriraš DIR-100. Obzirom da se ne spajaš na broadband (adsl) konekciju nemaš šta definirat PPPoE konekciju. Probaj konfigurirat uređaj samo kao Gateway (DHCP Mode). Obzirom da je IP adresa ap - a postavljena na 192.168.100.252 i DHCP server je isključen na DIR-100 trebaš promjenit njegovu IP adresu koja je slobodna u 192.168.100.x nizu (npr. 192.168.100.100), također trebaš postavit Gateway na 192.168.100.252 ili 192.168.2.10 (vidi niže). Ukoliko ovo neuspiješ onda negdje posudi obični 5 - 8 portni switch, preko njega spoji kompove. Na slici parametara mrežne se vidi da je ista dobila radne parametre (od nekog drugog iz mreže) sa ovim parametrima: IP = 192.168.2.115 Subnet = 255.255.255.0 Gateway = 192.168.2.10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ovako, meni nije jasno isto zbog cega mi u njegovom firmware-u pise 5460 a znam sigurno da to nije taj AP vec 5450, jer prije svega pise na njemu, a drugo, kad sam kupovao ovaj 5460 je bio nekih 12 evra skuplji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
OK, podesi PPPoE a potom kroz Advanced opcije vidi kako da uneseš IP adrese DNS Servera koji se koriste u toj mreži, također uključi DNS Relay funkciju (omogućuje prosljeđivanje upita o DNS - u od i ka kompovima). Bitan detalj je Gateway te mreže a postavljen je na 192.168.2.10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Tek sam sad skontao da ti imas poseban router iza AP-a. To definitivno mijenja situaciju jer sam mislio da AP radi u WISP modu. U stvari taj AP bi morao raditi u WISP modu ako je vec na njemu FW od 5460. Rekao bih ti da pokusas sa zadnjim FW-om od 5460 kad vec ide gore, ali bojim se da ga neces znati preflashati tftp-om ako ne bude radio nakon toga. I meni se desavalo da na nekim FW-ima 5460 nece da radi kao bridge iza kojega je PPPoE klijent, tj. tome klijentu ne dopusta da ostvari konekciju, ali u wisp modu sasvim uredno je ostvari sam, ali vidim da ti PPPoE uredno radi na kompu, pa mi se cini da je nesto do kompatibilnosti routera i AP-a. BTW, PPPoE ne radi preko tcp/ip protokola, pa ti AP i router ne moraju biti u istom subnetu. fokusiraj se da ti receiver, komp i router budu u istom subnetu. Za pocetak resetiraj i router i AP na tvornicke postavke preko one tipke u rupici pozadi, pa ponovo iskonfiguriraj. Često puta mi je to rijesilo takve neobjasnjive probleme. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|