|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2004
|
win xp install - serial ATA disk - HITNO
hocu da reinstaliram win xp posto mi stari nesto stuca. sve lepo krene ... on loaduje sve ono sto treba i kada treba da izaberem full install ili repair, sta god da izaberem prijavi mi da windows setup ne moze da nadje nijedan hard disk na mom kompu??? uzgred imam serial ATA maxtor hard od 80 gb. MOLIM VAS POMAZITE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Moraš imati disketu sa s-ata driverima, i kada windows se počne pripremati za instalaciju, dole ti piše press f-nešto za 3rd party scsi device driver ili sl. stisneš taj f-nešto, i onda kad on to odradi, tražiti će te disketu i nakon što instaliraš drivere možeš nastaviti instalaciju windowsa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
hvala na expresnoj pomoci!!!!! probacu pa cu se javiti:burn: |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
kako da ugurm SATA driver od 1.63mb na floppy????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Kak ti je driver 1.63MB:confused: Koji su to driveri? BTW, da ne otvaram novu temu, jel netko možda zna: uskoro svoju NF7-S zamijenjujem s DFI-icom i te dvije ploče koriste različite SATA drivere (NF7-S Sillicone 3112 a DFI Sillicone 3114), jel bu bilo neophodno formatirati disk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
E sad... možda bude ovo pitanje izgledalo smiješno ali... čemu driveri za SATA disk kod instalacije XP-a. Mislim..., i sam imam SATA disk na kojeg idu XP-i bez ikakvih drivera. ... ili mi nešto promiče jer ne čitam između redova? ![]()
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Sa SP1 ne-napravi sam... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Nije problem SATA disk nego njegov kontrler...On zahtjeva posebne drivere kao i svaki drugi kontroler pod Win. Ako si radio reinstal windoza bez formata naravno da ti nije trebao driver jer su ga windozi povukli s diska. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PC maher
|
E, kad vidim napise tipa "floppy je mrtav", i izbacite stari floppy jer vam je nepotreban, jer je zastario i ostala sranja, a evo još jednog dokaza da se bez njega neke stvari nemogu riješiti gotovo nikako ili vrlo teško, šta reći na sve to nego da još nije došlo vrijeme da ga izvadim i bacim u smeće iako bih to rado učinio. I sam imam SATA disk o prošao sam svu tu proceduru, bez drivera na disketi nema friške instalacije i gotovo, osim naravno u slučaju WinXP sa SP1 i najnovijih matičnih koje drugačije reguliraju cijeku stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() I radim s XP-om bez SP-a (instaliram ga naknadno). I nikada me nije tražio nikakvu disketu. Iz mojeg sig-a je vidljivo da je to kontroler on-board. Moguće je da nekome tko nema on-board kontroler traži drajvere. Čirs ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|