|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Nekaj se skurilo na ploči....
Đizus, koja enigma. Jučer mičem stari cooler s HTPC jer je bučio u t.p.m. Kupio neki thermaltakeov za 100 kn, tek toliko da hladi processor kojih par sati dok gledam film. Uglavnom, maknem stari i stavim novi. Ah, ploča je ASROCK neka starija, LGA775, 800MHz a processor Intel Pentium D 3.00 Ghz. Uglavnom, sve spojim ponovo, prekontroliram i upalim. A ono, skočila iskra na matičnoj, negdje oko grafičke, sve zasmrdilo po paljevini. Rekoh sebi, to je to, nakon 3 godine ode ploča, sam da processor nije stradao. Pustim neko vrijeme, provjerim sve spojeve, rekoh da nije negdje ostao kakav seraf pa izizvao kratak spoj. Nigdje nista. Upalim još jednom, nešto zaiskri i komp se ponovo ugasi. Rekoh, to je to, već počevši slagati opravdanje ženi zapotrebom nove matične ploče. Dao polijednu pomast i izrazio saučešće i kao poslijednji pokušaj stisnuo još jednom gumb paljenja na kućištu. Maašina krenula, nigdje iskr, sistem se digo, sve radi, a ja ko ko tuka stojim ladica ispala i razmišljam. Koji K., nešto se je skurilo, soba je smrdila po paljjevini a kompu ništa, radi ko urica? Kaj su te ASROCK ploče tak kvalitetne da rade makar im je nekaj skureno ili su tak nekvalitetne da imaju na sebi kratke spojeve ili..... Pomoć ljudi, jer si ja nemogu to protumačit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
probaj izvaditi sve na stol i onda upaliti. ne bi rekao da ploča iskri sama od sebe. meni je jedan kabel koji je bio umotan u nešto slično alu foliji bio dirao karticu i tu je par puta zaiskrilo. tj. vjerojatno preko 100x ali kada sam vidio odmah sam ga bacio van! Lp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pokušaj nekako slikati spaljeno mjesto da vidimo o čemu se radi. Obavezno uključi makro dok slikaš...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|