|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
no 80 conductor cable instaled,keyboard error
Komp je jucer najnormalnije radio,a danas se iznenada pojavio ovaj problem.Naime kad ga upalim pri dizanju mi pokaze ovu poruku: primary master pikaze hard disk koji je u kompu (maxtor) primary slave:none secondary master:none secondary slave:none primary ide chanel no 80 conductor cable instaled keyboard error or no keyboard present keyboard is locked out-unlock the key Malo sam proguglao i potrazio po trazilici prije postanja ovog posta, nasao sam da bi trebao zamjeniti kabel za 80 pinski,a sto se tice tipkovnice sve sam probao(mjenjao usb portove,metao drugu tipkovnicu ali ne pomaze).Nije mi jasno komp je ovako radio 5 god bez ikakvih problema tj. nikad mi se ovako nes nije pojavilo.Nisam nista prckao po biosu prije ovog problema,a sad ni nemogu uc u bios.I jos da napomenem maticna je nvidia-nforce a7n8x2.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi spajao tipkovnicu i PS/2 tipkovnicu?Po tome ti prilikom POST-a ne prepoznaje tipkovnicu,u BIOS-u ukljuci onu opciju za USB tipkovnicu prilikom boota,ili je spoji preko USB>PS/2 prikljuckom... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nisam nista dirao ovo se pojavilo iz vedra neba,a u bios nemogu uci...komp je dosta star nije nista dirano nije mi jasno ovo za ide 80 conductor chanel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa koji kabel si spojio na disk? 40-žilni ili 80-žilni? Razlika je naravno u broju žica i debljini pojedine žice. Za tipkovnicu pokušaj u BIOS-u staviti halt on > no errors.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
40 žilni je,ali komp tako radi od kad postoji nije nista dirano po njemu samo sam ga jutris upalio i javlja mi problem koji sam opisao u prvom postu,a u bios nemogu uc nikako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj od nekoga posuditi PS/2 tipkovnicu pa ući u BIOS i isključiti to upozorenje, trebao bi imati tako nešto u BIOS-u...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
jesam probao sam i to al i dalje javlja isti problem i nikako nemogu uc u bios neznam dal da se smijem il...jednosatavno kad ga ukljucim on se boota i onda prikaze taj error i dalje nemogu nista,cak sam i bateriju vadio sa maticne bios se restarto al nemogu uc u njega |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|