Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.05.2008., 13:43   #1
carterado
Registered User

carterado's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Problem sa gigabitnim switchem

Imam 4 compa u mrezi. Do sada smo koristili D-Linkov 5 Port 10/100 switch. Svi racunari imaju 10/100 mrezne kartice. Sve je radilo ok.

Sada smo presli na D-Link DGS-1005D > 5-Port 10/100/1000 Desktop Switch http://www.dlink.ca/products/?model=DGS-1005D i imamo problema. Na racunarima su ostale iste kartice 10/100. Racunari su povezani sa switchem sa straight kabelima. Problem je sto mreza konstantno salje neke podatke (100mb za 2-3min) sto usporava rad racunara.

Sa starim switchem smo mogli igrati Star Craft (tokom cijele partije razmjeni se 4-5mb - send/receive), dok se sa ovim novim ne mozemo povezati (samim pokusajem povezivanja razmjeni se oko 100mb).

Pomoccc
carterado je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2008., 14:27   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Hm, da. Opisano se zna dešavati. Imao sam par slučajeva samo su akteri bili obrnuti (Router / Switch 100 Mb i Gb mrežne kartice). Nema pravog rješenja, jedino možeš potražit noviju / zadnju verziju drajvera za mrežne.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.05.2008., 20:55   #3
NoN Miller
Fucking idioT

Datum registracije: Dec 2005
A da probaš namjestit mrežnu da radi na 100 full duplex modu?

"A low dropout voltage regulator circuit with non-Miller frequency compensation is provided." - tko zna zna."
NoN Miller je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2008., 12:36   #4
carterado
Registered User

carterado's Avatar

Problem rjesen, na ovaj novi switch spojen je bio i stari switch, al slucajno sa dva kabla. Nakon iskljucenja jednog kabela problem se rjesio
Staro 19.05.2008., 13:37   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sva sreća da ta tehnologija radi bez bjelog dima i sama se štiti od takvih pogrešaka. Kako kaže ona stara: Pazi kamo i šta . . .
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2008., 23:05   #6
carterado
Registered User

carterado's Avatar

Imam jos jedno pitanje, pitacu ovdje da ne otvaram novu temu.

Imam adsl koji koristi jednu mreznu karticu (Local Area Connection), a druga mrezna kartica mi sluzi za ovu lokalnu mrezu (Office Network). Sada ne mogu igrati igre u mrezi dok ne iskljucim (disable) ovu Local Area Connection. Kada kreiram igru nitko mi se ne moze pridruziti i obrnuto dok ne iskljucim tu mrezu. Jel treba mozda nesto dodati pod gateway, dns ili nesto trece?

Hvala
Staro 23.05.2008., 12:25   #7
carterado
Registered User

carterado's Avatar

Citiraj:
Autor carterado Pregled postova
Imam jos jedno pitanje, pitacu ovdje da ne otvaram novu temu.

Imam adsl koji koristi jednu mreznu karticu (Local Area Connection), a druga mrezna kartica mi sluzi za ovu lokalnu mrezu (Office Network). Sada ne mogu igrati igre u mrezi dok ne iskljucim (disable) ovu Local Area Connection. Kada kreiram igru nitko mi se ne moze pridruziti i obrnuto dok ne iskljucim tu mrezu. Jel treba mozda nesto dodati pod gateway, dns ili nesto trece?

Hvala
bump
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke