|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Problem sa gigabitnim switchem
Imam 4 compa u mrezi. Do sada smo koristili D-Linkov 5 Port 10/100 switch. Svi racunari imaju 10/100 mrezne kartice. Sve je radilo ok. Sada smo presli na D-Link DGS-1005D > 5-Port 10/100/1000 Desktop Switch http://www.dlink.ca/products/?model=DGS-1005D i imamo problema. Na racunarima su ostale iste kartice 10/100. Racunari su povezani sa switchem sa straight kabelima. Problem je sto mreza konstantno salje neke podatke (100mb za 2-3min) sto usporava rad racunara. Sa starim switchem smo mogli igrati Star Craft (tokom cijele partije razmjeni se 4-5mb - send/receive), dok se sa ovim novim ne mozemo povezati (samim pokusajem povezivanja razmjeni se oko 100mb). ![]() Pomoccc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hm, da. Opisano se zna dešavati. Imao sam par slučajeva samo su akteri bili obrnuti (Router / Switch 100 Mb i Gb mrežne kartice). Nema pravog rješenja, jedino možeš potražit noviju / zadnju verziju drajvera za mrežne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Fucking idioT
Datum registracije: Dec 2005
|
A da probaš namjestit mrežnu da radi na 100 full duplex modu?
When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself. "A low dropout voltage regulator circuit with non-Miller frequency compensation is provided." - tko zna zna." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Problem rjesen, na ovaj novi switch spojen je bio i stari switch, al slucajno sa dva kabla. Nakon iskljucenja jednog kabela problem se rjesio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sva sreća da ta tehnologija radi bez bjelog dima i sama se štiti od takvih pogrešaka. Kako kaže ona stara: Pazi kamo i šta . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Imam jos jedno pitanje, pitacu ovdje da ne otvaram novu temu. Imam adsl koji koristi jednu mreznu karticu (Local Area Connection), a druga mrezna kartica mi sluzi za ovu lokalnu mrezu (Office Network). Sada ne mogu igrati igre u mrezi dok ne iskljucim (disable) ovu Local Area Connection. Kada kreiram igru nitko mi se ne moze pridruziti i obrnuto dok ne iskljucim tu mrezu. Jel treba mozda nesto dodati pod gateway, dns ili nesto trece? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |