|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Temperatura
pozz... imao sam nesrecu s sadasnjom plocom ( otisao sata kontroler ) i kupih danas novu...i odmah problemi..cooler na chipsetu je vruc toliko da sprzi u sekund prst, isto virjedi za mosfete...dal da reklamiram plocu ili je to normalno? ploca je gigabyte s-serija, m57sli-s4 temperatura u kučištu je super, također vodeno hlađenje instalirano na procu... samo da napomenem da se odkada zamijenio ploču, grafa nenormalno grije u usporedbi sa starom...neznam dal ima veze, al da napomenem :P |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Jel u sigu trenutna tvoja konfa? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
konfa je iz siga, ali promijenjena maticna u odticnu gigabyte s kojom imam taj problem...kučičte je thermaltake kandlaf lcs, temp svih 6 diskova su oko 30c i proc 19c, grafa je i dalje stabilna na 58c , a na chipsetu moš jaja pržiti :P |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
vodeno hladjenje, citaj fleks...mogu i sliku zalijepiti ako treba :P , everest daje 3 ocitanja, 1cpu, 19c, 2. i 3. za jezgre je 25 za prvu i 24 za drugu, za sada radi stabilno, ali se bojim da ipak ne pregori nesto, pošto se grafa drito nasrala na chipset... |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
MOSFET-i se griju jer nema cirkulacije zraka oko njih, pošto imaš vodeno na CPU. Ako radi i ništa se ne ruši, reklamirati nemreš ništa. Ako te to zabrinjava (a svi nvidia chipseti se griju nenormalno), postavi par ventova na 5V u blizini MOSFET-a i chipseta. Samo neka lagano puše po njima..
#7 |
Premium
|
problem je kaj je jedna 120mm drito iznad njih, i stavio jos jednog od 80mm na grafu da dere po njima, i nemam nikakve pomoći...do cipseta ne mogu ni doci jer se grafa nasrala drito na njega pa ne mogu staviti nekakvog zalmana...idem poslikati pa pokazem... najviše me brine kaj grafa ima 60c u normalu, sa starom imala oko 45... |
![]() |
![]() |
#8 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
I ko mi je pobrisao post? Koji je razlog bio tomu? Jel sam reko neku laž? Nisam... Ocito nekog smeta sto sam primjetio pobijanje zakona fizike ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
stavi prste jer senzori vecini slucajeva ne pokazuju stavrnu vrijednost e i sa vodenim da ti bude na 19 hmm ne znam bas jedino ak ti u sobi nije 5 |
![]() |
![]() |
#12 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Senzor ti laze. Nemoze biti na 19 stupnjeva. Nemoze ni sa vodenim biti ispod sobne temp. NEMOZE. Zakoni fizike kazu NEMOZE. |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ma grafa na 58 pa nije to strasno budu ona i vrucje a senzori ti lazu 100 % uzmi onaj termometar mislim da sam negdje vidio da ima uzeti to za neku sicu pa onda sve izmjeri pa ces vidit i e za proc aj skini realtemp i sa njim pogle tem proca pa nam javi sto on kaze jer 19 nemoze nikako |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
a probaj pc wizard 2006 ili ak nades 2008 pa sa tim vidi temp a pitaj ove koji imaju GTX-icu mislim da je temp za nju ok (koliko se sjecam da su govorili nisam siguran ) |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
u pravu si...power wiz. 20c ocitava kao power temp.? proc je na 25c, jezgre obje na 33c pema power wizardu...probao opet nakon jednih bg u wowu izmjeriti temp, opet sprzio prst...i na mosfetima i na cipsetu... |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
heh pomako se za po jedan dva stupnja aj u biosu vidi temperature |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
bios prijavljuje 24c...e sada ko tu koga hebe s tim temp. meni fakat vise nije jasno...probati cu nekako skrpati ovu staru maticnu ako skuzim zasto na random iskopcava diskove i javlja da os nije instaliran... |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
mislim da skines još koji program da bi opet drukcije pokazo hehe |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Čipset peče na dodir, ali sam stavio jednu 80-tku da puše po njemu i sad ide max u loadu 48-49 prije toga je bio u idleu preko 50C. |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Zadnje izmijenjeno od: Exe. 18.05.2008. u 00:29. |
![]() |
![]() |
#26 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dakle da rezimiramo... ![]() CPU ti NIJE najhladnija točka u kanti, ma kolko god ti (očito još uvjek) vjerovao da je... ![]() Veliko grijanje i pženje prstiju je normalno za nvidija highend čispete (ko bi rekao da nije zamišljeno da na njimaa držiš prste dok rade?), a posebno za SLI čipsete... ![]() Kolko ja vidim ti nemaš ama baš nikakvih problema sa kantom prema tome ne postoji "...frka od strane čipseta...", FYI frka od strane čipseta je kad ti se stroj BSODa kad istovremeno kopiraš s DVDa i slušaš MP3 - e TO je definicija "frke s čipsetom", ti imaš samo malo veće grijanje grafe radi blizine nb coolera i to je sve... Što se jako lako rješi... ![]() Dakle ako te temprature baš muče nabavi NB blok i potopi i njega pod vodu ili kupi TR HR-05 ITX i njega nakalemi tamo, s obzirom da je radijator pol metra od baze naći ćeš negdje daleko neko dobro mjesto za njega di neće "pregrijavati sitoru grafu", iako iskreno ne vidim apsolutno ništa kritično u tome gore, dapače za 8800GTX to su odlične temperature... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.05.2008. u 22:06. |
![]() |
![]() |
#30 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hmm da a čuj neki postoji sigurno, ako ništa drugo staviš ITX gore i on je dosta jak ali vjerujem da ćeš nać blokova, mislim da beshtya na hardwareaju drži cjeli EKW program a tamo mora negdje bit odgovarajući blok, nije tvoja ploča baš takva egzotika kvragu... Recimo ovaj bi možda pasao... http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/695
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|