Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.05.2008., 15:23   #1
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
D-Link 584t

Naravno, problem je stavljanje u router mod, probava sam sve moguće i nemoguće, čak i novi firmware i ništa neće se jednostavno spojit, u njegvim opcijama pod status piše Connected ali neće na net. Da li netko imam možda netko ima Settings već napravljen za router mod da si ja smo promijenim user i pass ili da mi kažete neke cake koje možda pale da se to sranje od modema pokrene u router modu, radio sam po ovim "uputama":

Evo što sam uspio prikupiti:
1. U internet explorer upsiati http://192.168.1.1, ako se ne pojavi kućica za prijavu otići na network connections - local area connection properties - Internet protocol(TPC/IP) properties i namjestiti da se automatski obtaina IP adresa.
2. Nakon što se pojavi kučica za prijavu pod username upisati: admin, a pod lozinku: 0000. Nakon što se pojavi glavni izbornik ići na Run wizard - Next - Odabrati vremesku zonu - Odabrati PPPoE/ konfiguraciju - Upisati username i lozinku koju ste dobili od T-coma ili nekog drugog internet providera, u polje VPI upisati 0, a u polje VCI upisati 33, connection type je PPPoELLC. Nakon toga otići na restart. Nakon što se restartira otići pod Tools - System - Save and rebot.
3. U glavnom izborniku izabrati Home - WAN - provjeriti sva polja, za connection setting izabrati always on, ako želite da vam računalo bude stalno na netu čim ga upalite.
4. Otići pod DHCP - DHCP server (starting IP 192.168.1.2 - Ending IP 192.168.1.254)
5. Otići pod DNS - DNS selection - Use user discovered DNS server only, user configuration:
Prefered DNS server: 192.29.150.205
Alternate DNS server: 192.29.150.204
6. Otići pod Advanced - uPnP - omogući uPnP - Pvc0
7. Na kraju podešavanja još jedamput otići na Tools - System - Save and rebot.
8. Otići pod network connections - Local area connection properties - Internet protocol(TPC/IP) properties - Upisati slijedeće:
IP: izaberi od 192.168.1.2 - 192.168.1.254
Subnet mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1
Preferd DNS server: 195.29.150.3
Alternate DNS server: 195.29.150.4
OK
9. To je to! Sve bi trebalo raditi kako treba!
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 16:31   #2
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
I šta bi mi sa PCE foruma sad trebali? :lol:
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2008., 16:41   #3
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Bravo majstore, pa zato ste tu da mi pomognete, jer valjda nešto krivo radim, a možda netko ko je imo sličan problem može mi pomoći, žalosno je da ti to sa svojih 400 postova na ovom forumu nisi skužio do sada
Staro 11.05.2008., 17:30   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pretpostavljam T-Com adsl (nisi napisao koji ISP)?
Imaš par grešaka a nešto bi ja drugačije napravio:
1 - TCP/IP properties mrežne (fiksne postavke):
IP=192.168.1.100
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1
DNS1=195.29.150.3
DNS2=195.29.149.196
2 - Postavke u routeru:
Otići pod DNS - DNS selection - Use user discovered DNS server only, user configuration:
Prefered DNS server: 195.29.150.3
Alternate DNS server: 195.29.149.196
Ja preferiram Connection on Demand sa disconect timerom na 30 min. I tako connect / reconnect traje niti 3 sec. U always on modu dolazi do "fantomskog" trošenja prometa zbog winsa i tcp/ip protokola (provjera dostupnosti hardwarea - usluge).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 20:23   #5
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pretpostavljam T-Com adsl (nisi napisao koji ISP)?
Imaš par grešaka a nešto bi ja drugačije napravio:
1 - TCP/IP properties mrežne (fiksne postavke):
IP=192.168.1.100
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1
DNS1=195.29.150.3
DNS2=195.29.149.196
2 - Postavke u routeru:
Otići pod DNS - DNS selection - Use user discovered DNS server only, user configuration:
Prefered DNS server: 195.29.150.3
Alternate DNS server: 195.29.149.196
Ja preferiram Connection on Demand sa disconect timerom na 30 min. I tako connect / reconnect traje niti 3 sec. U always on modu dolazi do "fantomskog" trošenja prometa zbog winsa i tcp/ip protokola (provjera dostupnosti hardwarea - usluge).

Evo sve sam napravio kako si rekao i ništa, kada restartam komp neće se automatski spojiti, a kada ja idem na connect onda piše connecting ( waiting for PPPO...) i ništa tak stoji, dok se neki error ne pokaže.
Staro 11.05.2008., 22:14   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pogledaj u ADSL Bibliji su objašnjeni najčešći errori. Jesi dobro unio PPPoE Dial - Up user i pass?
Staro 11.05.2008., 22:30   #7
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pogledaj u ADSL Bibliji su objašnjeni najčešći errori. Jesi dobro unio PPPoE Dial - Up user i pass?
Naravno da jesam, to šta ima u toj bibliji mi ništa ne pomaže. Nije mi jasno jedino ono kad napravim router mod pod Pvc0 piše mi connected, kad prebacim na Pvc1 piše mi Bridge mod isto connected, kak može u isto vrijeme bit oboje connected???????????
Staro 12.05.2008., 07:49   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ah pa da, ako si složio router mod onda ne koristiš više PPPoE Dial-Up nego samim startanjem IE ili FF trebaš biti na netu.
Za drugo pitanje, da može ako su parametri virtualne konekcije (Pvc) različiti. Za tvoj uređaj čak 8 (0-7). Pvc1 je vjerojatno konfiguriran za MaxTv i ako ga ne koristiš možeš ga postavit na Disable. Također možeš remapirat Lan3 i Lan4 na Pvc0 i tako dobit sva 4 priključka "za sebe" tj. internet i mrežu.
Staro 12.05.2008., 18:58   #9
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Ja kad složim router mod, pokrene mi npr. MSN i jednostavno se ne spoji ili IE piše load i na kraju ništa neće učitat stranicu.

Jel mi ti možeš poslat svoje postavke pa da ja samo izmjenim pass i user i da vidim da li će onda radit.
Staro 12.05.2008., 20:24   #10
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Bravo majstore, pa zato ste tu da mi pomognete, jer valjda nešto krivo radim, a možda netko ko je imo sličan problem može mi pomoći, žalosno je da ti to sa svojih 400 postova na ovom forumu nisi skužio do sada
Sorry, krivo si me shvatio... Nisam našao pitanje, tj. u čemu je problem... Imam isti ruter tak da ti mogu pomoc... Koliko sam shvatio, ti hoces na kompu napravit PPPoE konekciju, a ruter staviti u bridge mode... U ruteru je normalno da ti pise connect, jer bridge konekcija je connected... E sad, jel se spojio u windowsima ili nije? Jesi probao promjeniti LAN kabel?
Stavi pod DNS adresu rutera pa ce ti ruter staviti automatski T-Comove DNS adrese (192.168.1.1 po defaultu)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.05.2008., 23:44   #11
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Čovjeće sve sam živo napravio i ne radi mi u router mod-u, zašto neznam, jednostavno neće otvarat stranice i bok. Radi mi bez problema u bridge modu tako da nije kabel u pitanju.
Gore sam napisao postupak pa možda nešto krivo radim, ti mi reci kako ti imaš složeno u local area connections, a kako u opcijama od routera, aj pliz, pa da probam tak napravit.
Staro 13.05.2008., 00:05   #12
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Control panel -> network setup wizzard -> this computer connects trough residental getaway blabla...

Zatim ponovno IP unesi rucno, iskljuci firewall na LAN-u.

Reci mi samo sad s ovim izmjenama sto ti je nikky rekao se vise nece spojiti?
Staro 13.05.2008., 17:20   #13
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Evo ti SS pa usporedi... Kako mi ovo zvuči, sigurno ti je upisan krivi broj pod VCI

Hvala PCE Img Hosting za Besplatno image hostanje
Staro 13.05.2008., 23:11   #14
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@DoX_Chabar
Tebi fale DNS - ovi u postavkama mrežne, al ako radi opet dobro
Staro 14.05.2008., 12:50   #15
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Sve sam ponovno napravio i ništa, da li t-com podržava d-link u router modu pa da njih zovem?
Staro 14.05.2008., 13:39   #16
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Znam da mi fali DNS, stavio sam pod DNS IP adresu rutera, pa mi onda ruter ispise DNS u sebi...
Staro 14.05.2008., 15:09   #17
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Sve sam ponovno napravio i ništa, da li t-com podržava d-link u router modu pa da njih zovem?
t-scum ne podržava NIJEDAN uerđaj u router mode-u iako su mnogi po defaultu routeri i njihovi instalateri ih tako namještaju korisnicima.
Staro 14.05.2008., 16:32   #18
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
t-scum ne podržava NIJEDAN uerđaj u router mode-u iako su mnogi po defaultu routeri i njihovi instalateri ih tako namještaju korisnicima.
Pa ja sam prijateljima taj modem narihto i lijeo radi u router modu, a postavke kako stavit modem u router mod nalaze se u uputstvima koja dođu sa modemom i od prve proradilo.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2008., 16:45   #19
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Vrati ruter na default postavke (Tools -> System -> Restore To Factory Default Settings RESTORE)

U network connections pod lan stavi sve na automatic i u ruteru ukljuci DHCP (mislim da se automatcki ukljuci kad restartas ruter ali za svaki slucaj Home -> DHCP -> DHCP server ukljuci.
Staro 14.05.2008., 17:06   #20
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Pa ja sam prijateljima taj modem narihto i lijeo radi u router modu, a postavke kako stavit modem u router mod nalaze se u uputstvima koja dođu sa modemom i od prve proradilo.
Sve 5, ali nazovi njihovu SZK i postavi pitanje u vezi routera tj. bacanja u router mode. Lagano će te odhebati uz poruku da oni to ne rade jer su njihovi uređaji MODEMI, a ne ROUTERI (što je teška laž jer na svima lijepo piše ADSL modem/router).
Staro 15.05.2008., 10:08   #21
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Problem riješen, došao čovjek iz T-Coma i na njegovom kompu radi sve 5, a kod mene šipak, problem je bio šta sam imao forwardirane portove direktno u windozima i to ga je kočilo, kada sam to maknuo to, ide sve ko pjesma, bez ikakvih tu postavka, samo na wizard i drmaj

Hvala svima!
Staro 23.05.2008., 01:17   #22
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ovako, sto se tice tih mreza sam totalni pocetnik i ne mogu nikako napraviti da imam normalni dial-up u windozima. U routeru pokrenem onaj wizzard i ok, sve sljaka...znaci cim upalim komp na netu sam, ali ja bih htio kao i prije sa onim starim hebenim Siemensom normalni dial-up tj. da mi komp nije stalno na net-u. Cijeli dan "prckam" i nikako da to slozim da radi kako treba. Trazim tu po forumu...svakakve postavke tamo pokusavam ali uopce to ne mogu sloziti...ok, tuljan sam za te mreze...priznajem...hebiga.... Pa molim nekoga ako nije bed da mi ono....laganini pojasni kako da napravim da imam normalni dial-up na kompu i da se spajam na net kada ja to hocu, a ne da sam stalno spojen kao sto je sada slucaj. Zahvaljujem unaprijed!

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2008., 07:25   #23
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Tebi je uređaj postavljen u router mode. Da bi imao dial-up, moraš ga staviti u bridge mode. Najjednostavniji način da to postigneš je reset tj. vraćanje na tvoričke postavke. To možeš postići softverski tj. da uđeš u postavke uređaja i to tamo učiniš ili hardverski na način da ubodeš nešto u rupicu sa zadnje strane routera (detalje vidi u manualu uređaja).
Nakon toga pokreni win wizard za uspostavljanje veze (Start - Network Connection - Create a new connection - Connect to the internet - Set up my connecton manually - Connect using a broadband connection that requires a user name and password...).
Staro 23.05.2008., 20:48   #24
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
TNX ekipa.....sada napokon sve sljaka kako treba!
Hvala jos jednom!

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2008., 13:10   #25
zoro006
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Problem riješen, došao čovjek iz T-Coma i na njegovom kompu radi sve 5, a kod mene šipak, problem je bio šta sam imao forwardirane portove direktno u windozima i to ga je kočilo, kada sam to maknuo to, ide sve ko pjesma, bez ikakvih tu postavka, samo na wizard i drmaj

Hvala svima!
kako maknut te direktno forwardirane portove?
zoro006 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno