|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
D-Link 584t
Naravno, problem je stavljanje u router mod, probava sam sve moguće i nemoguće, čak i novi firmware i ništa neće se jednostavno spojit, u njegvim opcijama pod status piše Connected ali neće na net. Da li netko imam možda netko ima Settings već napravljen za router mod da si ja smo promijenim user i pass ili da mi kažete neke cake koje možda pale da se to sranje od modema pokrene u router modu, radio sam po ovim "uputama": Evo što sam uspio prikupiti: 1. U internet explorer upsiati http://192.168.1.1, ako se ne pojavi kućica za prijavu otići na network connections - local area connection properties - Internet protocol(TPC/IP) properties i namjestiti da se automatski obtaina IP adresa. 2. Nakon što se pojavi kučica za prijavu pod username upisati: admin, a pod lozinku: 0000. Nakon što se pojavi glavni izbornik ići na Run wizard - Next - Odabrati vremesku zonu - Odabrati PPPoE/ konfiguraciju - Upisati username i lozinku koju ste dobili od T-coma ili nekog drugog internet providera, u polje VPI upisati 0, a u polje VCI upisati 33, connection type je PPPoELLC. Nakon toga otići na restart. Nakon što se restartira otići pod Tools - System - Save and rebot. 3. U glavnom izborniku izabrati Home - WAN - provjeriti sva polja, za connection setting izabrati always on, ako želite da vam računalo bude stalno na netu čim ga upalite. 4. Otići pod DHCP - DHCP server (starting IP 192.168.1.2 - Ending IP 192.168.1.254) 5. Otići pod DNS - DNS selection - Use user discovered DNS server only, user configuration: Prefered DNS server: 192.29.150.205 Alternate DNS server: 192.29.150.204 6. Otići pod Advanced - uPnP - omogući uPnP - Pvc0 7. Na kraju podešavanja još jedamput otići na Tools - System - Save and rebot. 8. Otići pod network connections - Local area connection properties - Internet protocol(TPC/IP) properties - Upisati slijedeće: IP: izaberi od 192.168.1.2 - 192.168.1.254 Subnet mask: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.1.1 Preferd DNS server: 195.29.150.3 Alternate DNS server: 195.29.150.4 OK 9. To je to! Sve bi trebalo raditi kako treba! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
I šta bi mi sa PCE foruma sad trebali? :lol: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Bravo majstore, pa zato ste tu da mi pomognete, jer valjda nešto krivo radim, a možda netko ko je imo sličan problem može mi pomoći, žalosno je da ti to sa svojih 400 postova na ovom forumu nisi skužio do sada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pretpostavljam T-Com adsl (nisi napisao koji ISP)? Imaš par grešaka a nešto bi ja drugačije napravio: 1 - TCP/IP properties mrežne (fiksne postavke): IP=192.168.1.100 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.1 DNS1=195.29.150.3 DNS2=195.29.149.196 2 - Postavke u routeru: Otići pod DNS - DNS selection - Use user discovered DNS server only, user configuration: Prefered DNS server: 195.29.150.3 Alternate DNS server: 195.29.149.196 Ja preferiram Connection on Demand sa disconect timerom na 30 min. I tako connect / reconnect traje niti 3 sec. U always on modu dolazi do "fantomskog" trošenja prometa zbog winsa i tcp/ip protokola (provjera dostupnosti hardwarea - usluge). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo sve sam napravio kako si rekao i ništa, kada restartam komp neće se automatski spojiti, a kada ja idem na connect onda piše connecting ( waiting for PPPO...) i ništa tak stoji, dok se neki error ne pokaže. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pogledaj u ADSL Bibliji su objašnjeni najčešći errori. Jesi dobro unio PPPoE Dial - Up user i pass? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Naravno da jesam, to šta ima u toj bibliji mi ništa ne pomaže. Nije mi jasno jedino ono kad napravim router mod pod Pvc0 piše mi connected, kad prebacim na Pvc1 piše mi Bridge mod isto connected, kak može u isto vrijeme bit oboje connected??????????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ah pa da, ako si složio router mod onda ne koristiš više PPPoE Dial-Up nego samim startanjem IE ili FF trebaš biti na netu. Za drugo pitanje, da može ako su parametri virtualne konekcije (Pvc) različiti. Za tvoj uređaj čak 8 (0-7). Pvc1 je vjerojatno konfiguriran za MaxTv i ako ga ne koristiš možeš ga postavit na Disable. Također možeš remapirat Lan3 i Lan4 na Pvc0 i tako dobit sva 4 priključka "za sebe" tj. internet i mrežu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ja kad složim router mod, pokrene mi npr. MSN i jednostavno se ne spoji ili IE piše load i na kraju ništa neće učitat stranicu. Jel mi ti možeš poslat svoje postavke pa da ja samo izmjenim pass i user i da vidim da li će onda radit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Stavi pod DNS adresu rutera pa ce ti ruter staviti automatski T-Comove DNS adrese (192.168.1.1 po defaultu) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Čovjeće sve sam živo napravio i ne radi mi u router mod-u, zašto neznam, jednostavno neće otvarat stranice i bok. Radi mi bez problema u bridge modu tako da nije kabel u pitanju. Gore sam napisao postupak pa možda nešto krivo radim, ti mi reci kako ti imaš složeno u local area connections, a kako u opcijama od routera, aj pliz, pa da probam tak napravit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Control panel -> network setup wizzard -> this computer connects trough residental getaway blabla... Zatim ponovno IP unesi rucno, iskljuci firewall na LAN-u. Reci mi samo sad s ovim izmjenama sto ti je nikky rekao se vise nece spojiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Evo ti SS pa usporedi... Kako mi ovo zvuči, sigurno ti je upisan krivi broj pod VCI ![]() ![]() ![]() Hvala PCE Img Hosting za Besplatno image hostanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
@DoX_Chabar Tebi fale DNS - ovi u postavkama mrežne, al ako radi opet dobro |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
![]() |
#18 |
Premium
|
Pa ja sam prijateljima taj modem narihto i lijeo radi u router modu, a postavke kako stavit modem u router mod nalaze se u uputstvima koja dođu sa modemom i od prve proradilo.
![]() |
#19 |
Premium
|
Vrati ruter na default postavke (Tools -> System -> Restore To Factory Default Settings RESTORE) U network connections pod lan stavi sve na automatic i u ruteru ukljuci DHCP (mislim da se automatcki ukljuci kad restartas ruter ali za svaki slucaj Home -> DHCP -> DHCP server ukljuci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Sve 5, ali nazovi njihovu SZK i postavi pitanje u vezi routera tj. bacanja u router mode. Lagano će te odhebati uz poruku da oni to ne rade jer su njihovi uređaji MODEMI, a ne ROUTERI (što je teška laž jer na svima lijepo piše ADSL modem/router).
![]() |
#21 |
Premium
|
Problem riješen, došao čovjek iz T-Coma i na njegovom kompu radi sve 5, a kod mene šipak, problem je bio šta sam imao forwardirane portove direktno u windozima i to ga je kočilo, kada sam to maknuo to, ide sve ko pjesma, bez ikakvih tu postavka, samo na wizard i drmaj Hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ovako, sto se tice tih mreza sam totalni pocetnik i ne mogu nikako napraviti da imam normalni dial-up u windozima. U routeru pokrenem onaj wizzard i ok, sve sljaka...znaci cim upalim komp na netu sam, ali ja bih htio kao i prije sa onim starim hebenim Siemensom normalni dial-up tj. da mi komp nije stalno na net-u. Cijeli dan "prckam" i nikako da to slozim da radi kako treba. Trazim tu po forumu...svakakve postavke tamo pokusavam ali uopce to ne mogu sloziti...ok, tuljan sam za te mreze...priznajem...hebiga.... Pa molim nekoga ako nije bed da mi ono....laganini pojasni kako da napravim da imam normalni dial-up na kompu i da se spajam na net kada ja to hocu, a ne da sam stalno spojen kao sto je sada slucaj. Zahvaljujem unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Tebi je uređaj postavljen u router mode. Da bi imao dial-up, moraš ga staviti u bridge mode. Najjednostavniji način da to postigneš je reset tj. vraćanje na tvoričke postavke. To možeš postići softverski tj. da uđeš u postavke uređaja i to tamo učiniš ili hardverski na način da ubodeš nešto u rupicu sa zadnje strane routera (detalje vidi u manualu uređaja). Nakon toga pokreni win wizard za uspostavljanje veze (Start - Network Connection - Create a new connection - Connect to the internet - Set up my connecton manually - Connect using a broadband connection that requires a user name and password...).
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
TNX ekipa.....sada napokon sve sljaka kako treba! Hvala jos jednom! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |