|
![]() |
#1 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Smrzavanje, restart
Problem se počeo javljati nakon ugradnje vodenog hlađenja na grafičku i procesor. Ali, bez obzira na to, nakon vraćanja starog hlađenja (samo na procesor), problem je ostao. Prvo, sistem se nije htio dignut. Dođe do Windows XP, oni plavi kvadratići samo stanu i to je to. U Safe modu se diže uvijek. Odmah da napomenem, da XP nisu problem, jer više neće da izvrti ni novu instalaciju. E sad, izvadio sam sve kartice osim grafičke i dodatnog IDE kontrolera. Sumnjam na grafičku ili ploču. Jer, sad nekako uspijevam dignit sistem, ali se nakon kratkog vremena (nezahtjevnog rada) ili sam resetira, ili smrzne. Zadnje dvije greške su da mi monitor izbaci svoju poruku Sync error ili nešto slično, a frekvencije se u poruci znaju mijenjati. Nakon toga komp treba ugasit i upalit (ne resetirat) da bi opet digao sistem. Jednom sam uspio izvrtiti Burn in od Sandre i dvaput za redom je prošao ok, ali grafiku pritom nije testirao. Pri ulasku u igru, odmah je smrzavao. Ploča je Intelova, pa ništa nije overclockirano. Konfiguracija je iz siga. Popodne ide u komp S3 virge (ali na PCI slot, jasno), a kasnije grafička na testiranje na jednog Celerona. Samo, možda ni to neće riješit problem, jer ako je išao AGP slot, to neću ustanovit. Sad: 1. Ima li ko ideju šta bi moglo bit? 2. Je li netko imao sličan problem? 3. Može li ova kartica iz siga raditi bez venta i hladila (u sistemu, ne igre), jer sam ih skinuo kad sam stavljao vodeni blok, pa sam odvojio termalnu pastu i hladilo. 4. Ima li koji pouzdani program za testiranje ploče i grafičke koji mi može sigurno kazati tko štuca. Aj, probajte jutros nešto smislit, možda uštedim vrijeme za testiranje. Jer, ne znam kako je grafička otišla sama od sebe pri normalnom radu, a isto tako i ploča. Samo napomena da mi je baterija na ploči pri kraju, pa kad ostanem bez struje, nakon kratkog vremena, treba ponovo naštimavat Bios. Ali, ne vjerujem da je u bateriji stvar.
![]() |
#2 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
pa simptomi izgledaju kao overclock... - a nije... koje ti je vodeno hladenje? ako se napaja iz tvog kompica mozda je problem u napajanju iako bi prije rekao da je do graficke...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ubergeek
Datum registracije: May 2004
|
1. ako imas garanciju za grafu trk u trgovinu 2. ako nemas : suicide jel se vjerovatno odbrojala svoje i tu nema popravka znam jel sam nedavno na slican nacin : Machineg svoju a i buraz svoju isti simptomi a s vremenom sve gori dok se komp nije uopce htio upalit (sreca pa sam ju kupio u linksu) 3. agp se malo teze sebe -- probo ![]()
![]() |
#8 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Komp proradija. Stari "čekić" sistem. Malo s jedne, malo s druge strane. Možda je pomoglo to što sam zaboravio stavit napajanje u grafičku, pa kasnije po mraku uključio jedan pin udesno (jedan slobodan, tri krivo spojena). Jedna mala munjica koja se pojavila najavila je nezgodnu situaciju, ali ne, stavljanjem hlađenja na grafičku i vraćanja ostalih kartica, sve radi kako treba. Čak sam i PassMarkovim BurnIn programom istestirao CPU, memoriju, 2D, 3D, video, i to sve odjednom i sve radi. Jebenti kompjutere.
![]() |
#9 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
Najjaci su.... Podsjetilo mene da idem malo svoga testirat... Spustio latencije na memoriji i nije se htio upalit... ja ono... kako? sta? pa bio mi je radio tako prije bez frke... i sad nece... pa nakon jedno 10 pokusaja hoce... :confused: eh ti kompjuteri... : hitthewa
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|