|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ventilator u laptopu
Nadam se da pišem na pravom mjestu Imam starog Asus-a A1000 kojeg koristim za razne eksperimente, i počelo nešto ružiti u njemu, naravno pomislih na ventilator procesora. Kad se upali komp, zaruži i prestane se okretati. Kontaktirao sam M San koji imaju servis za Asuse i veli frajer da ne prodaju dijelove nego ga moram donest k njima da ga oni ugrade i naplate 200kn ventilator i 200kn sat rada u servisu-pa toliko komp ne vrijedi. Dakle, gdje i kako to nabaviti, a da ne košta više nego komp vrijedi 3pina, 5V, 0.1An promjer 5cm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Za prvu ruku podmazi i pocisti prasinu. Ako i dalje ne radi, uzmi neki odgovarajuceg promjera u Chipoteci, makni okvir i smisli kako ces ga pricvrstiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
jako je zeznuto oko toga, imam isto krsinu Gericom p3 kod brata u sobi koji sluzi za net samo... prosle godine riknuo slican takav, i stvarno nisam mogao naci nesto da bih improvizovao ... probao sam neke coolere od grafickih kartica ali nije to to, ne hladi dobro pregrijava se! posto sam u bosni, najblizi gericom servis mi je u ZG (glupi austrijanci)... isto tako trazio sam samo cooler medjutim nedaju, kao dolazi zajedno sa heatsinkom zapakovan! i odustanem ja od toga... al na srecu imam strica u zg koji mi je kupio to od sebe! evo nije proslo ni godinu dana evo ga prozujio izgleda da mu lezajevi otisli, on okrece i hladi kako treba al se cuje kao veš mašina kad radi! preporucio bi ti neku improvizaciju, ako nije neki jak proc i ako ne zelis bacat lovu (sto u nas u bosni kazu "skuplja tepsija od pite") ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Hvala ekipo na savjetu. Upravo tak ću i napraviti jer sam našao za 50kn u Chipotevi tak mali ventilator na 5V i da ne vuće previše ampera-pa makar ga zalijepio onim super ljepilom Raskopao sam origigi vent i nemaš baš previše za viditi izgleda da je elektronika otišla, a našao sam na netu takav isti za 15USD bez ležajeva tipa MagLev-ležaj zamjenjuje šupljina koja nastaje odbijanjem magnetskog polja u motoriću, al niš s toga Još jednom thanx na ideji |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|