Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.05.2008., 20:41   #1
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ventilator u laptopu

Nadam se da pišem na pravom mjestu
Imam starog Asus-a A1000 kojeg koristim za razne eksperimente, i počelo nešto ružiti u njemu, naravno pomislih na ventilator procesora.
Kad se upali komp, zaruži i prestane se okretati. Kontaktirao sam M San koji imaju servis za Asuse i veli frajer da ne prodaju dijelove nego ga moram donest k njima da ga oni ugrade i naplate 200kn ventilator i 200kn sat rada u servisu-pa toliko komp ne vrijedi.
Dakle, gdje i kako to nabaviti, a da ne košta više nego komp vrijedi
3pina, 5V, 0.1An promjer 5cm
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2008., 20:43   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Za prvu ruku podmazi i pocisti prasinu. Ako i dalje ne radi, uzmi neki odgovarajuceg promjera u Chipoteci, makni okvir i smisli kako ces ga pricvrstiti.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2008., 20:48   #3
Rux
Premium

Rux's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
jako je zeznuto oko toga, imam isto krsinu Gericom p3 kod brata u sobi koji sluzi za net samo... prosle godine riknuo slican takav, i stvarno nisam mogao naci nesto da bih improvizovao ... probao sam neke coolere od grafickih kartica ali nije to to, ne hladi dobro pregrijava se! posto sam u bosni, najblizi gericom servis mi je u ZG (glupi austrijanci)... isto tako trazio sam samo cooler medjutim nedaju, kao dolazi zajedno sa heatsinkom zapakovan! i odustanem ja od toga... al na srecu imam strica u zg koji mi je kupio to od sebe! evo nije proslo ni godinu dana evo ga prozujio izgleda da mu lezajevi otisli, on okrece i hladi kako treba al se cuje kao veš mašina kad radi!

preporucio bi ti neku improvizaciju, ako nije neki jak proc i ako ne zelis bacat lovu (sto u nas u bosni kazu "skuplja tepsija od pite") probaj nac one coolere sto idu na atijeve starije kartice pa probaj da li ce se moc zavrnuti sto bolje za heatsink!
Staro 09.05.2008., 19:46   #4
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Hvala ekipo na savjetu. Upravo tak ću i napraviti jer sam našao za 50kn u Chipotevi tak mali ventilator na 5V i da ne vuće previše ampera-pa makar ga zalijepio onim super ljepilom
Raskopao sam origigi vent i nemaš baš previše za viditi izgleda da je elektronika otišla, a našao sam na netu takav isti za 15USD bez ležajeva tipa MagLev-ležaj zamjenjuje šupljina koja nastaje odbijanjem magnetskog polja u motoriću, al niš s toga
Još jednom thanx na ideji
lowrider je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno