|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Pregrijavanje proca
Neznam dal je frka al evo... Konfa: MBO: Gigabyte P35-DS3R CPU: Intel E8400 @ 3GHz VGA: Saphirre 3870 x2 Memorija je kingmaxova 3 GB Kućište je Antec Solo Uglavnom... Komp je star cca. mjesec dana. Čim sam ga kupio sam instalirao SpeedFan i do jučer je kod starta temperatura bila 35, a znala se popet do nekih 55-56... Jučer sam samo otvorio komp da stavim floppy unutra i prebacim neš sa starog harda. Sve je prošlo bez problema. Samo šta mi se sad komp diže na 52-53, a jučer je došla do 63 pa sam ugasio komp... Ima ko kakvu ideju kaj može bit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
temperatura čega ti je 63? GRAFE MBO CPU? za grafu nije čudno, pogotovo za tu x2 antec solo nije baš prozračno kućište, a C2D 3GHz i 3870x2 nisu baš kao celeroni hladni ![]() kako stojiš sa ventovima u kucistu? nije da imaš samo jedan serijski 12cm iza? pošto je kućište bez ikakvih otvora na bokovima. pa bi bilo dobro i sprijeda staviti par ventova da uvlace zrak (nazalost na webu pise da ti stanu samo 92mm, a oni su slabiji od 12 na istoj razini buke) pa probaj malo kemijati da ipak nekako uglaviš 12cm fan sprijeda. e, i makni privremeno sve one PCI poklopce sa straznje strane kucista, samo da vidis ima li razlike u temp.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
a jel normalna temperatura na stocku u loadu cca 46°C na 3500+ venice (@2200) ? nekak mi se cini da je vrijeme da promjenim pastu je vec 2.5 godine odkad je kupljen komp nije nis mjenjano i hladi ga stock kuler...? sry na ubacaju u temu, valjda se nece niko ljutit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Problem rješen Floppy je bio kriv. Maknuo ga i sve je ok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() |
#7 |
Premium
|
Ovako... Otvorio sam kućište... stavio floppy...uštekao sve (NIŠTA NISAM IŠTEKAVAO) i pregrijavao se... Onda sam maknuo floppy i sad je sve ok... Jel moguće da je bio spojen na krivoj voltaži il tak neš? Ugl.. dok je bio uštekan mi je cijelo vrijeme naprijed na njemu bila upaljena lampica ko da se neš događa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hm ne moze bit floppy uzrok grijanja proca? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Krivo si okrenuo kabel pa se vjerojatno matična zblesirala...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Kabel se fizički ne može okrenuti na drugu stranu...nemre ga se onda uštekat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
kako ne, pa u floppy ide i na dobru i na krivu stranu
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
O ide floppy na krivu stranu vjeruj mi da ide, govorim iz iskustva... ![]() Posebno na starim pločama/kontrolerima na kojima nije bilo framea da te usmjeri, uff kolko sam se puta zasro na 486ici kad sam preštekavo nešto... ![]() Uuu al sam psovao svaki put kad mi se to desilo... ![]() Ono kresnem i vidim da blješti ledica na flopsu i odma znam da opet moram pod stol... ![]() ![]() A naravno na floppyju je još lakše fulati jer njih većina niti danas nema one frejmove, a k tome ako ti je u BIOSu upaljeno halt on all errors nekad ti neće bootati ako nema floppya...
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A šta tek kada se taj "zubac" nalazi na krivoj strani? ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Aa, oće to da, frend mi radi u banci, veli da je jedna stara teta uspjela ugurat LPT kabel u printer naopačke, da naopačke. Pozvao je kolegu i rekao ostalima da izađu van iz sobe dok su se oni dvojica plakali ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
E kad smo kod kabela.. Frend slago komp i uguro kabel od napajanja u hard naopako ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|