|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
zalman opet
ne biste vjerovali sto mi se desilo, umalo da mi pukne srce! naime na procu sam imao kombinaciju od titanovog hladjaka i tt venta onog s diodama. on je tih i dobro izgleda i dobro je hladio, barem sam ja mislio tako. i tako je citam neki stari BUG i naletim na hladnjake, i tamo negdje pise da bi onaj senzor ispod proca trebalo dici sto blize jezgru. nije mi ni palo na pamet. i tako ja dignem senzor, i jedno pola ure se bacim na NFS U i idem da vidim temp. kad tamo imam sto vidjeti 72˙C odmah cupam kabele, gasim komp, mislim crk'o vent, a nije i tako sad mi treba misljenje? kakva je pasta Arctic Silver 5 termostab. to je najskuplja koja ima u sarajevu i koju mogu kupiti i kolika je razlika temp. izmadju zalmana 7000A-Cu i 7000Al-Cu brine me tezina, jer cesto pomjeram kantu a i bakreni je skuplji skoro duplo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
usput proc je 2200+ bio OC na 2400+ sad sam ga DC na 1600+ i temp je oko 56-58 zavisno od opterecenja napon 1.65 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Razlika izmeđđu ALCU i CU je pod load temperaturom do maks. 3C, ja sam uzeo ALCU jer je ipak osjetno lakši (450 prema 770g), IMHO je bolje uzeti njega ako ćesto prenosiš kantu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: zalman opet
Gotovo sigurno ti cooler nije dobro sjeo na procesor, triple checkaj. Ako nije to, onda ti je ventilacija u kucistu katastrofa i pregrijava se cijelo kuciste (popipaj rukom...). Uglavnom, premali je to "overclock" da bi temp bila TAKO visoka, POGOTOVO ako iz termalne diode cita temperaturu... Kod mene recimo 1833 @ 2530 mhz na 1.75v ne prelazi 57 stupnjeva nakon 3 sata klanja u primeu/igrama. A imam SilentBreeze I od 85 kn.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Što se tiće Arctic Silver 5, ja mislim da je dobra. Ja ju nemam ali ako se može vjerovati onome što piše na njivovoj stranici ona je prava stvarčica za clockere. Što se tiće Zalmana, pogledaj da li imaš dovoljno mjesta na matičnoj prije nego što ju uzimaš, ako to uzimaš. Treba ti 55mm na sve strane od centra socketa , pogledaj si na zalmanovoj stranici za kompatibilnost. Ako ne želiš toliko love bacit za hladnjak onda probaj sa GlacuialTechom, Ja ti imam Igloo 2410 koji ja namjenjn za XP2700+ a ja sam vrtio proc na XP3200+, sada ga vrtim na XP3000+ zbog proglema s napanjanjem. Ali kod 2.2 GHz, je nakon 24 rada pod 100% (SETI) držio temperaturu na 52°C, ja mislim da bi s 2520 dobio nižu temperaturu, jer je sav od bakra. I ja se sažem sa zwer-om što se tiće coolera, pre spor ti je da bi na 1.65V imao demperaturu od 56°C. Soemthing is wrong
Epox EP-8RDA3+ rev 3.2 XP2500-M@2200Mhz (11x200@1.65V) - Da bi bar imao bolje napajanje Glacialtech Igloo 2520 2xCorsair CMX256a-3200cl (2-2-2-6) Leadtek Winfast A340TDH Seagate Barracuda 120GB/8MB Plextor PX-W5224TA (black) Pioneer DVD-RW DVR-MCC Samsung SyncMaster 757DFX Codegen Midi Tower 6066-CA-TW MS 450W PS |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
kuciste se ne grije uopce imam unutra dva titana 80x80 jedan naprijed i jedan straga pokusao sam i drzati otvoreno kuciste i bude isto mozde stepen niza temp, a i cooler sam skidao i stavljao opet i isto pasta je ona titan silver grease |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() E, i moj BaMo (Barton Mobile ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Titanov hladnjak ![]() Daj mjenjaj to i zemi 7000Al-Cu ak često seliš komp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
kupio sam glacial silent breeze III 462 dok ne zbavim pare za zalmana, sad je do 42C maximalno i opet je 2400+ ipak je bilo do titana eto gotova stvar jos nesto kakva je arctic silver ceramique? jel valja to cemu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ceramique je odlična pasta, ali bolja je za stavljanje na memoriju, chipset... AS5 je ipak bolja kupnja - 44.5 kn u Ve-milu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|