|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
pretvaranje 2500+
Eto nakon par dana časkanja s Tech Suportom DFI-a....rekli su da je množitelj Desktop modelu 2500+ zaključan u Bios-u od matične i da ne postoji bios koj će to otključat. E sad dolazimo na ono kako je onda bootao sa 10.5 množitelj...jednostavno matična je krivo prepoznala(AMD Athlon XP) proc i množitelj se otključao naravno kad ja restartam da sam promjenim množitelj matična ga opet prepoznaje kao 2500+ i množitelj je zaključan. E sad kako prevarit matičnu da ga prepozna bila kako osim "AMD Ahtlon 2500+" ako ne postoji išta drugo osim pretvaranje U Mobile ili MP ..onda šta mi sve treba da ga pretvorim i gdje to ima za kupit...pretvorba je vjerojatno moguća pošto je ovo staria verzija 12.tjedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ak imas zakljucani proc tzv. superlock, nema pomoci kolko ja znam.Mozes samo dizat fsb kolko ide i paralelno sa tim takt proca.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ne kužiš..moj proc je otključan 12.tjedan..al problem je u matičnoj jer su likovi u DFI-a zaključali množitelj u BIOS-u za obični 2500+ ...ja mu mogu promijenit množitelj samo ako ga matična krivo prepzna znači bilo kakoa Osim da je Desktop AMD Ahtlon 2500+. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Imaš proc iz 12. tjedna koje godine? Ako je 2003., nema superlocka i SVAKA NF2 ploča mu može otključati množitelj (osim ako ova tvoja DFI se razlikuje po nečemu od svih ostalih, ako je tako, što da kažem, jesi je hvalio). Ako je 2004. godina, kiss goodbye otključavanje množitelja na NF2. A da si ga bootao sa otključanim množiteljem (tj, da je zbilja radio sa 10.5 množiteljem) NEMA TEORIJE. U mobilca ga nećeš promjeniti da se postaviš na trepavice, bar ne na ovoj svojoj ploči. edit : HAHAHAHAHAHAHA, DFI RULZ!!!!!:clap: :clap: Jesi je hvalio... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
: lol2 : DFI rula, a krelci su u BIOS-u zaključali množitelj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Iskreno rečeno, mislim da Freek tu nešto mulja... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
Ak bilo kaj mulja zmuljal je sebe kad je prevadjal sa engleskog odgovor DFI-a:-) Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Re: pretvaranje 2500+
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
proc je 2003. godina odmah da to rašćistimo.. ja trebam napravit bilo šta da ga ploča prepozna drugačije .... svi nešto tu pametuju a tako jednostavno stvar VAM NIJE JASNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
Pazi ovaj review di kaze da ploca ima full multiplier control. http://www.pcstats.com/articleview.c...id=1527&page=5
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
pa i ima ja sam na Duronu normalno mijenjao množitelj. evo službenog odgovora: "The BIOS will lock the multiplier on certain CPU. For your CPU, the multiplier is locked and there is no BIOS that can change that." eto ti . |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
A di im je tu logika stvarno ne kuzim. Ionako kad superlock zalocka nemres nis, a "normalno zakljucane " tj odkljucane bi bios trebal unlockat a ne zakljucavat.. Ili ak je frajer pisal iz tajvana je malo krivo upotrebljaval engleski. Ak mene pitas imas zakljucanog bartona...Vidi ovaj review di su bas na bartonu 2500 mjenjali fsb i mnozitelje bez problema. http://www.cluboverclocker.com/revie...rtyNFII/p6.htm
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Dogovorit ćemo se s Osamom za jedan testing na NF7-S, pa ćemo vidjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
A mozes li sotavit taj 10,5 mnozitelj i metnut fsb 200?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ne može ti ploča mjenjat množitelj kak se njoj digne. Jedino kad stavljaš novi pros ili ako pretjeruješ sa clockanjem. Lijepo zemi proc i odnesi ga nekom da isproba. Pa buš vidio. Ili si skini tic-tacov BIOS pa probaj. Koliko ja znam ta ploča uredno mjenja množitelj, nemoj mi više sramotiti omiljenu firmu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Mislim...ono....kad je već NF takva pila od ploče... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
daj mi link za Tic-tacov bios ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
Tic-Tac ; samo dvije kalorije. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ali su se svi ti BIOS-i vrtili više-manje oko FSB-a, "skrivenih opcija" i sl...kaj se tiče otključavanja množitelja to svaka NF ima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Ali ako je zbilja do ploče, a ne do Freekovog majstorijanja, onda je*em DFI koji je proizveo matičnu koja ima sve, a ne radi osnovno. Jesi siguran da je ploča ispravna? Ne može tek tako prepoznavati i ne prepoznavati proc... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Treba kaj skurit??
|
Previše ju je hvalio, evo mu sada. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |